Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat Indesit WISL105X

CalinB

Postări Recomandate

Buna seara,

Am o masina de spalat Indesit wisl105x la care am bagat sa spal doua haine mai groase care necesita si o stoarcere suplimentara. Dupa ce s-a spalat am scos una din ele si era uda, am zis sa mai pun inca o data programul de stoarcere doar ca sa mai storc o data. Cand am scos haina din ea era tot uda. Am mai pus o data programul de stoarcere si am stat langa ea sa vad ce face. Am constatat ca invarte foarte usor cuva dar viteza nu avea, am asteptat pana s-a terminat programul si tot incet a invartit cuva, nici vorba de centrifugare. Am scos masina din priza cateva minute si am repetat operatiunea dar tot fara rezultat. Nu am stat langa ea in timpul spalarii deci nu stiu sigur daca in acest timp a stors sau nu. Poate sa-mi spuna cineva ce poate avea? Este o problema mecanica sau defect din panoul de comanda? Condensator uscat, rezistenta arsa etc. Mentionez ca la depanari electronice ma pricep dar o masina de spalat nu am desfacut niciodata.Daca aveti vreo sugestie?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• CalinB

2

• 8429kyd

1

• mihai1979

1

Top autori în acest subiect

Ați verificat ulterior cu o încărcare mai redusă ? Nu am avut răbdare să caut manualul mașinii, dar sunt mașini care detectează suprasarcina sau dezechilibrul sarcinii și reduc drastic turația, deși dacă aceasta persistă ar fi trebuit să afișeze o eroare sau să oprească programul.Verificați cureaua de transmisie să nu fie slăbită și starea tahogeneratorului. E posibil să fi utilizat din greșeală un program care exclude centrifugarea ?

Link spre comentariu

Are dreptate și colegul validae dar poate fi și pompa de evacuare sau traseul de evacuare cu probleme . Acuma eu nu știu cum e sistemul de descărcare a apei la dvs dar am trecut și eu prin aceeași problema . La mine a fost pompa de evacuare ce avea scame și mizerii înăuntru. Cred ca aceeași treaba e și la dvs. Merita sa încercați o deschidere a capacului de inspecție și o curățire a pompei . Cam asta e părerea mea .

Link spre comentariu

De obicei un motor ars, sau parţial defect este detectat rapid de microcontroller, dat fiind că turaţia este controlată strict, unele plăci monitorizează şi curentul consumat de motor. Deci mi se pare cam improbabil să fie motorul defect, se oprea la începutul programului maşina. Mai probabil să fie pompa înfundată, cum a scris colegul mihai 1979.

Link spre comentariu

Buna seara,

Am o masina de spalat Indesit wisl105x la care am bagat sa spal doua haine mai groase care necesita si o stoarcere suplimentara. Dupa ce s-a spalat am scos una din ele si era uda, am zis sa mai pun inca o data programul de stoarcere doar ca sa mai storc o data. Cand am scos haina din ea era tot uda. Am mai pus o data programul de stoarcere si am stat langa ea sa vad ce face. Am constatat ca invarte foarte usor cuva dar viteza nu avea, am asteptat pana s-a terminat programul si tot incet a invartit cuva, nici vorba de centrifugare. Am scos masina din priza cateva minute si am repetat operatiunea dar tot fara rezultat. Nu am stat langa ea in timpul spalarii deci nu stiu sigur daca in acest timp a stors sau nu. Poate sa-mi spuna cineva ce poate avea? Este o problema mecanica sau defect din panoul de comanda? Condensator uscat, rezistenta arsa etc. Mentionez ca la depanari electronice ma pricep dar o masina de spalat nu am desfacut niciodata.Daca aveti vreo sugestie?

Multumesc!

defect mecanic nu e ,e pe partea electronica defectul,,,,a se verifica placa electronica ,cu componentele ei,si eu zic a se verifica chiar si periile colectoare, si cond de pe motor!!!

Link spre comentariu

Buna seara din nou,

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am uitat sa spun ca masina de spalat este veche de vreo sase ani, daca are vreo importanta. Azi am ajuns acasa de la serviciu si am facut ce am putut din ce mi-ati spus. Apropo, nu stiu ce este un tahogenerator dle Validae, deci am desfacut doar capacul care da spre turbina care scoate apa din cuva. In cartea tehnica spune ca trebuie facut acest lucru din cand in cand. A curs ceva apa de acolo, ultima data cand am desfacut acel capac nu a curs prea multa spre deosebire de acum. Sa mai mentionez ca aseara am scos masina din priza deoarece cu ceva timp in urma, aproximativ un an si ceva, s-a blocat si nu a mai raspuns la nicio comanda. Atunci am scos-o din priza si am lasat-o asa cam o jumatate de ora dupa care am conectat-o la priza si a functionat normal. Si aseara am facut la fel, am deconectat-o si am lasat-o asa pana acum cand am venit de la serviciu si am curatat spatiul de la pompa. Nu a fost prea multa murdarie, mai multa apa. Am conectat-o la priza si am bagat in ea haine sa le spal. A functionat normal. La sfarsitul programului am dat o stoarcere suplimentara caci la asta am avut aseara probleme. A functionat normal. Nu stiu ce sa spun si nu stiu care este cauza sau de ce acum functioneaza. Daca se mai intampla am sa ma uit si la cureaua de transmisie caci in ultima perioada scoate sunete ciudate cand functioneaza, parca ar fi slabit si rulmentul cuvei, dupa cum se aude . Oricum inca o data va multumesc si daca mai aveti idei sau pareri, sunt binevenite pentru ca nu se stie niciodata.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salut, am si eu o problema cu un indesit wisl 105 x, s a rupt cureaua de transmisie motor-cuva si nu gasesc pe nicaieri un cod sau o dimensiune ceva pentru tipul acesta de masina. Daca ma puteti ajuta cu o informatie

va multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări