Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putere sursa switching

Mihalache

Postări Recomandate

Va multimesc mult! M-ati ajutat mai mult decat vroiam. Nu am scris informatii despre sursa pentru ca vroiam sa aflu cum pot face o stima aproximativa la prima vedere. M-ati ajutat mai mult pentru ca am citit dezbaterile si chiar si eu as vrea sa utilizez prima sursa cu un regolator de tensiune pentru a avea o tensiune variabila in esire. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

4

• UDAR

3

• Mihalache

3

• maryuss2011

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exceptandu-l pe UDAR care ca de obicei este scurt si la obiect, vad prin postari confuzii inexplicabile pentru sectiunea asta avand in vedere cat s-au discutat si rasdiscutat aspectele elementare ale surselor in comutatie. Spre exemplu, in cazul ideeal ( si utopic ) al unui randament unitar ( adica 100%, deci nu exista pierderi ), puterea oferita sarcinii este fix aceeasi ca si cea trasa din alimentare, prin urmare daca avem o sarcina alimentata cu 5V si care trage 3A, avem automat 15W putere pe sarcina, prin urmare neaparat si din alimentare tot 15W trebuie sa avem, si cum I=P/U, rezulta ca din 24 tragem  15/24, adica 0,625A. Revii cu picioarele pe pamant si accepti ca nici o sursa nu este ideeala si deci ca exista totusi pierderi, prin urmare puterea trasa din sursa este intotdeauna mai mare decat cea livrata sarcinii, cat de mare este diferenta depinde de randament, si diferenta asta se tgraduce in curent mai mare tras din alimentare. Asa cum a exemplificar UDAR la 85% randament inseamna ca din alimentare se trage o putere de POUT/0,85, sau 15/0,85, deci 17,64W, prin urmare curentul tras din 24 este 17,64/24.

Link spre comentariu

Circuitul la prima sursa este acesta:

post-249263-0-50112700-1459608535_thumb.jpg

Eu as vrea sa inlocuesc circuitul depe secundar cu circuitul unui lm317t sau ceva asemanator insa nu stiu cum sa leg optocupler-ul.

Ce ziceti se poate face?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări