Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putere sursa switching

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa aparatul la care e utilizat, in general, apoi dupa electroliticii din secundar, radiatoare, tranzistori de comutatie, sectiune miez ferita (daca se cunoaste frecventa la care lucreaza).

in pozele de mai sus, primul ar putea fi pe undeva pe la 50-100W, iar al doilea 10-15W-extrem de aproximativ, din moment ce n-ati precizat ce tensiune scot acele surse...

Link spre comentariu

Am si eu o sursa - cea din foto -.

Are doua iesiri: una de 24Vcc, o a doua iesire de 5Vcc realizata cu regulatorul SHARP PQ1CG303 5Vcc - 3A.

Daca in secundarul transformatorului am o dioda dubla rapida modelul D15LC20U si regulatorul sus mentionat, aceasta sursa ar putea sa aibe la iesire 24Vcc/? si respectiv 5Vcc/3A?

Cum as putea sa stiu cu aproximatie care este puterea acestei surse?

Link spre comentariu

Pare o sursa recuperata dintr-o imprimanta laser de prima generatie, ...

Asa este, este de la o imprimanta laser.

Dupa sursa de 24Vcc este conectata sursa de 5Vcc. Asta ar insemna ca pe sursa de 24Vcc sa am mai mult de 100W.

Exemplu:

Daca sursa avea alimentat un motor de 24Vcc/4A si regulatorul de 5Vcc era in sarcina maxima 3A, totalul puterii sursei de 24Vcc ar trebui sa fie mai mare de 7A nu? - la dimensiunile trafului     :84

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca sursa avea alimentat un motor de 24Vcc/4A si regulatorul de 5Vcc era in sarcina maxima 3A, totalul puterii sursei de 24Vcc ar trebui sa fie mai mare de 7A nu? 

Nu ! Regulatorul de 5V pomenit este în comutație deci ca să dea 5V & 3A la un randament de , să zicem 85% , consumă din 24V doar 0.74A .

Link spre comentariu

Daca sursa avea alimentat un motor de 24Vcc/4A si regulatorul de 5Vcc era in sarcina maxima 3A, totalul puterii sursei de 24Vcc ar trebui sa fie mai mare de 7A nu? - la dimensiunile trafulu

Ei as...aici n-ati nimerit-o deloc...PQ1CG303 lucreaza tot in comutatie, face din 24Vcc 5Vcc/3A, evident ca "suge" tot din traful acela, dar  numai vreo 0,45A, nu tot 3A! Este un step-down converter in care intra 24V/0,45A si scoate la iesire 5V/max. 3A-real ar trebui sa va limitati la un 2-2,5A.Sper ca ati inteles.

Posted Image

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

...Sper ca ati inteles.

OK. Sursa de 5Vcc are nevoie doar de ~0,45A. Ce curent maxim as putea avea pe 24Vcc?

De ce intreb asta, pt ca am conectat un regulator realizat cu LM2576, si vreau sa fac o sursa reglabila, si am observat ca sursa regleaza doar pana la 23.5 Vcc. Nu ma deranjeaza aceasta valoare, dar vreau sa stiu daca voi folosi ambele surse, sa zicem 5Vcc/2A, sursa reglabila poate sa-mi asigure un 20Vcc/2A de exemplu?

(ma gandesc ca cel mai simplu ar fi sa aflu date tehnice despre acel traf probabil, dar nu am gasit pe net)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ei as...aici n-ati nimerit-o deloc...PQ1CG303 lucreaza tot in comutatie, face din 24Vcc 5Vcc/3A, evident ca "suge" tot din traful acela, dar  numai vreo 0,45A, nu tot 3A! Este un step-down converter in care intra 24V/0,45A si scoate la iesire 5V/max. 3A-real ar trebui sa va limitati la un 2-2,5A.Sper ca ati inteles.

Nu că ar fi important , doar pentru rigoare . Din 24V cu 0.45A  = 10.8W nu se pot scoate 5v cu 3A  = 15W . Sau ne mutam la secțiunea Perpetuum mobile ....

Link spre comentariu
- nivelurile de consum energetic listate în tabel reprezintă măsurători medii efectuate în timp .
Putere instantanee poate fi substanțial mai mare decât media.

Am scos acest tabel din manual:
Link spre comentariu

Nu că ar fi important , doar pentru rigoare . Din 24V cu 0.45A  = 10.8W nu se pot scoate 5v cu 3A  = 15W . Sau ne mutam la secțiunea Perpetuum mobile ....

Evident, dar in acea imprimanta circuitele logice nu consuma 3A, ci undeva intre 1 si 2A, integratul respectiv poate oferi maxim 3A...

@maryuss2011-aproape sigur e de la un Lexmark.

@va_cristi Nu e vorba de nici o putere instantanee, acel consum de 475W e consumul normal cand printeaza si e cauzat de lampa cu halogen din cuptorul imprimantei, acea lampa e alimentata direct la 230V~, fara nici o legatura cu aceasta sursa.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

@maryuss2011-aproape sigur e de la un Lexmark.

Am cautat pe google si intradevar este o sursa pentru  Lexmark E250 / E350 / E450 Lvps / Hvps 220v

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu mă pricep la imprimante dar cu siguranță puterea aia nu se referă la sursa ( placa ) prezentată ci la toată imprimanta . Mai sunt și consumatori conectați direct la rețea - fuser-ul ??

EDIT S-a postat între timp ....

Editat de UDAR
Link spre comentariu

... puterea aia nu se referă la sursa ( placa ) prezentată ci la toată imprimanta . Mai sunt și consumatori conectați direct la rețea - fuser-ul ??

Asa este, nu m-am gandit si la alti consumatori care sunt direct din sursa de 220Vca. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări