chas3 Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Deci DRO-urile cresc/scad cand faci jog? Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 21, 2016 Autor Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) Instalat Mach3 din nou, se aprind ledurile de pe controler insa in alta ordine cumva axa x e z dar acum motoarele nu se mai invirt nici cu "programelul" meu, de loc, nici unul. Sa se fi ars controlerul din senin? toate trei iesirile? consider putin probabil....., la instalare am observat ca mi-a incarcat si nus` ce driver LPT sper sa fie de aici si sa nu fiu obligat sa iau controlerul la purecat.... L.E. Am dezinstalat program, sters registrii, restart, acum pot folosii "progamelul" de setat pinii LPT din nou, deci era din Mach3...., mi-ar prinde bine un program testat deja....... Editat Mai 21, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 E amuzanta remarca. Desi e mai slab decat LinuxCNC, Mach3 este arhi-testat si arhi-folosit pe tot felul de masini cu comanda numerica in domeniul hobby.Incearca sa raspunzi la intrebari daca vrei sa fii ajutat. Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 21, 2016 Autor Partajează Postat Mai 21, 2016 Mi de scuze, pur si simplu nu am vazut intrebarea..... Fiind mai jos de incepatori, ce sint DRO si JOG ? Pina acum stau astfel, daca la instalare las sa instaleze softuri LPT pe driver clipesc leduri (primeste comanda din PC) in timp ce lucreaza Mach3 dar nu misca motoarele iar axele par setate aiurea, axa x din Mach3 comanda de fapt axa y pe driver iar axa y pe driver comanda axa z, si nu pot controla "manual" pinii portului paralel cu programul meu LPT... Daca la instalare nu las sa instaleze drivere LPT in timp ce lucreaza Mach3 pe driver nu clipeste nici un led insa pot comanda driverul cu programul LPT Pinii sint setai ca in pozele de mai sus. Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) DRO in Mach3 sunt castele alea cu numere care iti indica pozitia actuala pentru fiecare axa. Te intrebam daca se schimba numerele cand incerci sa misti vreo axa.Jog in termini simpli inseamna atunci cand misti manual o axa, de exemplu cum misti X si Y din sagetile de pe tastatura.In poza pe care ai postat-o e pus peste tot step port si dir port 0. Trebuie sa fie 1. Editat Mai 21, 2016 de chas3 Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 21, 2016 Autor Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) Adica pot misca axele manual? JOG..... Eu am dat direct programului Mach3 sa "lucreze o forma": Astfel DRO adica cifrele de pe axe "misca" iar pe driver-ul meu ledurile clipesc semn ca primesc comanda dar nu se misca motoarele. Pinii sint setati astfel: L.E. Acum am observat ca daca apas sagetile de pe tastatura trimit comanda catre controler adica ledurile clipesc dar comanda axele z si y de pe controlerul meu iar motoarele in continuare nu se misca.... Editat Mai 21, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Da, gasesesti aici:http://www.machsupport.com/Mach3Wiki/index.php?title=Standard_Hotkeyso lista cu shortcuts. De exemplu sagetile si PgUp/PgDn iti misca axele XY si respectiv Z.Trebuie sa iti setezi si enable-ul pentru placa aia. La Output Signals, Enable 1 sa fie pe pin 1. Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 21, 2016 Autor Partajează Postat Mai 21, 2016 Am setat si enable1, fara efect, am schimbat si port si pin number in toate modurile, fara efect, motoarele nu se invirt... Totusi tin sa subliniez neconcordanta pinilor, cu toate ca sint setati corect in Motor Outputs adica axa x = pin2 axa y = pin4 axa z = pin6, asa am pinii in controlerul meu, am testat, cind apas sagetile pentru axa x se aprinde ledul pentru axa y iar cind apas pentru axa y se aprinde ledul pentru z, am incercat sa schimb pinii in motor outpus insa nu are efect, daca apas sagetile de pe tastatura tot axele y si z se aprind, ledulire de pe controler, indiferent ce pini setez eu..... Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 22, 2016 Autor Partajează Postat Mai 22, 2016 Am încercat pe două calculatoare ambele cu win 7, posibil să nu se impece bine cu Mach3? O să încerc să caut si alte programe să văd dacă se manifestă la fel. Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 Pune un screenshot de la Output Signals. Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 22, 2016 Autor Partajează Postat Mai 22, 2016 Outpu Signals: Si cu Motor Outputs: pot jongla cu valorile cum vreau, in controler aceleasi leduri se aprind, nu tine cont de setarea pinilor.... Si un PrintScreen cu "programelul" de monitorizat portul paralel, se vad pinii care sint "miscati", e facut in mers si am prins ledurile asa cum erau in fractiunea de secunda dar se pot vedea pinii "atacati": Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 La Motor Outputs din imagine apare ca nu e setat nimic, totul e zero. Link spre comentariu
znecula Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 (editat) La motor outputs, scrie pinii de step si dir. Probabil xstep pin2 xdir pin3 ystep pin4 ydir pin5 zstep pin6 stepdir pin7 iar in coloanele step port si dir port, pui 1. Stima. Editat Mai 22, 2016 de znecula Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 22, 2016 Autor Partajează Postat Mai 22, 2016 (editat) Pai asta incerc sa spun, indiferent ce pini setez la apasarea sagetilor in Mach3 tot aceleasi leduri se aprind pe controler, y si z, chiar daca las 0 la toate axele atit pentru dir cit si pentru step tot nu are efect tot ledurile de la axele y si z se aprind dar fara a misca motoarele, motoarele le pot misca doar cu programelul de mai sus cu care pot seta cite un pin separat din port efectiv apas pe D0 succesiv si motorul de pe axa X face cite un pas la fiecare schimbare de stare a pinului dar in Mach3 nu corespund nici pinii nici setarile nimic, daca conteaza am varianta demo de acea spuneam ca poate are cineva vreunul "testat" si bun de imprumutat... Editat Mai 22, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 22, 2016 Autor Partajează Postat Mai 22, 2016 (editat) Posibil sa fiu pe drumul cel bun, dupa 'jde mii de programe si configuratii am descoperit ca daca debifez casuta marcata cu X rosu, bifata nativ la instalare, si bifez port#2 enable motoarele incep sa biziie si asculta si de configuratia pinilor insa totusi motoarele nu merg "cursiv" cind fac JOG..... L.E. Gata, "e viu", din acea setare era, care nu stiu ce este de fapt, iar motoarele se "regleaza" din Motor Tuning. Editat Mai 22, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum