nickrvl Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Intrebari absolut de nob: Pentru un CNC oarecare, probabil un mini cnc de experimentat, avind motoarele (bifazat, bipolar de 24Vcc/1A) ce driver recomandati, o schema...., probabil vor fi cel putin trei motoare. Acel driver cum va comunica cu calculatorul, prin portul serial sau se poate si USB Softul i-mi va vedea driverul? sau ce configuratii sint necesare ori ce fel de soft/driver e recomandat pentru a se "imbina" reciproc.... Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Chiar nu ai citit nimic in forum? Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 13, 2016 Autor Partajează Postat Mai 13, 2016 Avind astfel de motoare (momentan 2 buc): http://www.tme.eu/ro/details/103h5210-5240/electromotoare/sanyo-denki/ cu astfel de driver: http://magazin online.ro/product_info.php?cPath=34&products_id=213 le pot misca? Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 15, 2016 Autor Partajează Postat Mai 15, 2016 (editat) Judecind după caracteristici așa ar trebuii sa fie si sper sa fie reale....Cum va funcționa "ansamblul"? Driver-ul se leagă la calculator in portul paralel si cu ajutorul unui soft se pot controla motoarele.....?L.E. Este nevoie si de o sursă de alimentare bineînțeles..... Editat Mai 15, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Eu nu m-am jucat decat cu un arduino + niste drivere mai mici (A4988), dar cred ca e asa cum zici. Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 18, 2016 Autor Partajează Postat Mai 18, 2016 A sosit driver-ul, bineinteles fara documentatie.... incerc sa gasesc detalii si astfel pun si aici poze poate stie cineva ceva despre el. http://postimg.org/image/5mpb9bczl/ http://postimg.org/image/o8sj6x6kh/ Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 19, 2016 Autor Partajează Postat Mai 19, 2016 Am inceput sa-l deslusesc, dupa ceva cautari si comparatii schema corespunde oarecum cu urmatoarea: stepper_controller_schematic.pdf oricum ma ajutat sa probez conform schitei: Altfel spus daca se pune pinul corespunzat din mufa portului paralel la masa succesiv/intrerupt motorul se roteste, cu un semnal pwm probabil ca o sa mearga mult mai bine insa de aici incolo mai bine il leg direct la calculator, astfel un program mic/simplu de proba i-mi recomandati? doar pentru a roti un pic motoarele.... Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 19, 2016 Partajează Postat Mai 19, 2016 Poti sa downloadezi versiunea demo de la Mach3 si sa probezi totul cu ea. Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 20, 2016 Autor Partajează Postat Mai 20, 2016 Am ajuns pina la "port" , cred, am Mach3 am reusit sa generez un fisier "G-code", are extensia *.tap, il incarc in Mach, ruleaza, dar nu misca motoarele....., banuiesc ca este din "port" PC sau setarea acestuia, pina aici am ajuns..... Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 20, 2016 Partajează Postat Mai 20, 2016 Dupa instalare trebuie sa setezi pinii pentru fiecare motor (step, dir si eventual enable) in sectiunea "Ports & Pins > Motor Outputs". Link spre comentariu
znecula Postat Mai 20, 2016 Partajează Postat Mai 20, 2016 Dai o cautare "mach 3 setting" cu google si gasesti tot ce trebuie Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 21, 2016 Autor Partajează Postat Mai 21, 2016 Nu vrea nici batut, de fapt asta nu am incercat Am reusit sa gasesc in calculator un "programel" de acum citiva ani cu ajutorul caruia pot comanda manual pinii portului paralel si astfel am testat controlerul, pina acum este ok adica pot rotii motorul ii pot schimba sensul ..... incep sa cred ca Mach3-ul meu nu e bun. Poze cu setarile, cu ultimele setari..... Link spre comentariu
chas3 Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 De obicei Mach3 vine cu pinul de EStop presetat si probabil in cazul tau ramane in EStop permanent, refuzand sa invarta motoarele. Pune pin 0 port 0 la Estop in Input Signals. Apoi cand apesi Reset iti va permite sa faci jog cu motoarele. Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 21, 2016 Autor Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) EStop e "0", mai caut..... Editat Mai 21, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum