danutz49 Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Am cumpărat zilele acestea un invertor sunteams 3000 on grid de 2800w pe care as vrea sa il folosesc în mare parte pentru a alimenta un boiler si pentru o pompa de apa.Zilele următoare intenționez să cumpărar si panourile fotovoltaice însă aș avea câteva întrebări legate de instalare.De câte panouri de 250w as avea nevoie pt a produce curentul necesar pt boiler (1,5kw)?? Bănuiesc că 6 nu sunt de ajuns ținând cont că sunt și pierderi.Se poate lega invertorul la rețea fără a înregistra contorul si curentul produs??Invertorul are mufe pentru legarea a 2 stringuri, se pot folosi 7 panouri pe un string si 6 pe celălalt? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Daca ai fi postat inainte de a cumpara invertorul, era mai bine. Cu cel pe care il ai acum riscul de a baga in retea e mare.Adica vei plati curentul produs de tine. Altfel iti trebuie o automatizare care costa....vreo 800 lei. Pe invertorl poti conecta cam 13 panouri, asa cum ai zis 7+3. Cat ai dat pe scula? Link spre comentariu
danutz49 Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 Pe invertor am dat 800 lei dar e ft puțin folosit.Deci nu ar fi problema daca pun pe un string 7panouri si pe alt string 5 sau 6?Panourile care sunt în serie pe un string trebuie să fie identice ca putere?Mulțumesc mult pentu raspunsuri Link spre comentariu
danutz49 Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 Am desfăcut acum invertorul si am văzut că mufele pentru cele 2 stringuri sunt legate în paralel, deci nu ar merge legate pe un string 7 panouri si pe unu 6, mă gândesc că ar trebui tensiuni egale. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 (editat) Chinezi idioti!!Acum am vazut ca are doar 1 MPPT.Deci: -Numarul de panouri trebuie sa fie egal. -Atentie cu injectia in retea-unele contoare au pe display un punct , iar pe rama, in dreptul lui scrie"tensiune inversa".S-ar putea ca un Dorel care iti citeste contorul sa fie mai ciufut si sa interpreteze ca si incercare de fraudare=probleme mari. PS Nu stiu ce se intampla cu forumul, in penultimul post apari offline, in ultimul esti online.Ai cumva vreo clona? :rade: Editat Martie 28, 2016 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
danutz49 Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 In weekend o sa merg sa cumpar panourile, si poate o a am timp sa fac si o proba daca e vremea buna. Trebuie facuta vreo setare prin cablu rs232 invertorului? Pe siteul producatorului nu am gasit nici un program prin care sa monitorizez invertorul, exista vreun program universal pt monitorizare? Am vazut in manualul invertorului ca suporta maxim 13 amperi pe intrarea DC, daca folosesc 2 stringuri de 7-8 amperi in paralel fara sa depasesc puterea nominala de 2800w pe pe AC este vreo problema? Cred ca apar la unele posturi online iar la altele offline din cauza ca intru si dupa telefon si dupa laptop. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Teoretic nu ar trebui sa fie probleme cu doua stringuri in paralel.Sa nu depasesti tensiunea de intrare-nu e cazul la tine. De regula invertoarele on-grid se cam limiteaza pe puterea de intrare, acu nu stiu cum o fi chinezaria asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum