Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joc Lumini leduri

Andrei87

Postări Recomandate

Vă Salut. Nu am cu ce sa fac poze momentan ( telefon în garatie,miercuri îl primesc). Ca sa va descriu placa cu leduri; placa este groasa cam de 2 3mm, iar pe dedesubt se văd doar piciorușele ledurilor (4 pe fiecare led, ledul fiind patrat), în rest nu se vede nimic, componente sau trasee.posibil sa aibe în placa ceva, ăsta nu știu. Eu oricum voi desface ledurile și voi monta pe alta placa, sau dacă nu se potrivesc cu montajul, voi schimba ledurile, nu e problema. Montajul îl voi realiza, după voi veni aici cu poze, cu asamblez final.Domnul Udar, spuneați ca se aprinde led cu led. Din ce văd în clipul postat de nariuss2011, se aprind mai multe doar ca la intensități diferite, sau mă înșel? Mulțumesc ☺☺

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

20

• Andrei87

20

• Dxxx

4

• maryuss2011

3

Top autori în acest subiect

Nu uita ca ochiul nu raspunde instantaneu....

Asta este si principiul prin care se redau imagini in miscare.

Deci ce se intampla exact acolo vezi cu aparate care au inertia de masurare mult mai mica decat ce vezi cu ochiul - si probail ca senzatia ca sunt mai multe leduri aprinse tine de remananta retinei. Nu are rost sa intru acum in fiziologia retinei...

Si in plus: ledurile sunt termosensibile, deci nu le dezlipesti/relipesti decat daca este inevitabil.

Indiferent cum e facut cablajul - prima optiune este de departe de a taia unele trasee daca este cazul si de a te conecta probabil cu fire de la leduri la placa cea noua, fara sa dezlipesti nici un led.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Am inteles. Astăzi o sa mă apuc sa dezasamblez placa de leduri sa văd exact ce și cum. Cum spuneam, pare ca ar fii turnat ceva peste placa sa nu se vadă traseele,decât pini ledurilor.Pe mine din lampa mă interesează mai mult doar geamul, oglinda și carcasa. De placa cu leduri mă pot lipsi. Multumesc

Link spre comentariu

Domnul Udar, spuneați ca se aprinde led cu led. Din ce văd în clipul postat de nariuss2011, se aprind mai multe doar ca la intensități diferite, sau mă înșel? Mulțumesc ☺☺

S-ar putea ( chiar s-ar părea ) să ai dreptate , eu nu am privit atent și apoi m-am autoinfluențat cu schemele alea cu regiștri ( registre, dacă preferați )  de deplasare  . Nu cred însă că intensitatea e diferită .  Dacă intensitatea e diferită atunci lucrurile se complică pușin dar nu devin imposibile . 

Oricum , este cert sarcina ta să stabilești ”modelul” pe care vrei să-l obții. Aștept lămuriri . 

EDIT . Se pare că și intensitatea e diferită dar cu puține trepte . În fine , am să analizez , dar aștept totuși clarificarea cerinței  de către OP . Poate caută și ceva informații pe net ....

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Am făcut ceva până în faza de simulare - viteză fixă ( deocamdată ) 24 LED-uri , PWM cu patru trepte de intensitate : 0 , 1/4, 1/2 , 1 , cred că e suficient . Nu voi posta însă deocamdată . Dacă OP își arată interesul voi continua , dacă nu voi face testul real când voi avea timp și voi posta ( eventual ) abia după aceea . 

Link spre comentariu

O sa zica lumea ca sunt cinic...

Eu zic ca este numai experienta, si ea imi spune ca noi astia mai cu experienta vrem cateodata sa ajutam pe X, ni se pare ca este o persoana fara experienta dar ne place entuziasmul manifestat...

Si presupunem ca persoana este hotarata, consecventa, capabila - insa pe undeva ceva nu corespunde intotdeauna realitatii.

Daca inteleg sa te caznesti pentru discipolul pe care ti l-ai ales, asta nu se extrapoleaza neaparat si pentru oricare alt coleg de forum.

Cred ca toata lumea din categoria "experimentati" intelege ce vreau sa spun.

Concluzia mea personala, pe care o transpun si in practica este ca nu ma apuc de a rezolva proiectul altcuiva, decat daca am eu un interes absolut in proiect, sau daca cunosc deja persoana respectiva si asta imi garanteaza seriozitatea.

Nu mai discutam despre capitalul de timp si concentrare pe care il solicita orice montaj, asta daca doresti sa-l proiectezi ca lumea... Iar la sfarsit te dezumfli pentru ca munca ta a fost de pomana...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Vă Salut. Îmi cer scuze ca nu am mai dat nici un semn. Am fost plecat din tara, iar conexiune la net nu am avut de unde. Proiectul va rămâne valabil pana la finalizare, dacă mai doriți sa mă ajutați. Trei săptămâni voi fi în tara.La ce va referiți cu 4 trepte de intensitate? Multumesc

Link spre comentariu

OK, fie , deși , cum scriam mai sus te-am mai văzut prezent pe Forum .  Dar nu e treaba mea să cer explicații .

Nu ai dat la timp lămuririle necesare așa că eu am făcut ce m-a tăiat capul . 

Pare funcțional dar nu este pentru mine o prioritate să-l testez practic . Poate după Paști.  Dacă vrei să-l testezi e OK . Mai întâi îți trebuie un PIC16F1516 apoi un coleg care să ți-l programeze. 

Link spre comentariu

Vă Salut. Astăzi o sa dau comanda de pic ul acela sa mă apuc de montaj. Cine mă poate ajuta cu programarea? Eventual din bucuresti, dacă nu e bine ai în tara. Posibil sa mai fi fost activ pe forum, deoarece mai umbla și alți la pc.Pt programare, aveți softul? Multumeac

Link spre comentariu

Bineînțeles că am softul , altfel cum aș fi testat ? Chiar și în simulator trebuie softul . 

Pe de altă parte nu dau nicio garanție , cum am spus - NU e testat practic. 

PS M-am uitat acum peste proiect - modificarea vitezei nu este implementată , când am lucrat m-am mulțumit să-l văd că merge cât de cât , pe urmă evident că l-am lăsat deoparte , nu mai interesa pe nimeni .

Dacă cineva care știe cât de cât MikroC și are un programator vrea să continue , voi posta sursa - nu e mare lucru până la urmă . 

Link spre comentariu

Nu te înțeleg . Cum adică te interesează timpul și nu te interesează viteza ???

Nu știu cât e timpul real , ți-am spus că n-am testat . Timpul teoretic nu ți-l pot spune chiar acum , trebuie să mă uit în program . Voi reveni .

PS S-ar putea , dar nu promit , să-mi fac timp în weekend să pun pe breadboard. 

Link spre comentariu

Mă scuzați. Voiam sa spun ca timpul nu prea mă interesează. Am scris greșit.Eu am dat comanda de pic, urmează ca săptămână viitoare sa ajungă. Intre timp o sa postez la servicii, poate mă ajuta cineva cu programarea. Mulțumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări