Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joc Lumini leduri

Andrei87

Postări Recomandate

Bună ziua. Revin cu câteva update-ri. Astăzi am primit lampa pe care va fi montat acest modul. L am demontat și am constat ca are 24 de leduri, nu cum am zis eu. Deci voi avea nevoie de un modul pentru 24 leduri. Pana la urma pot face cu microcontroller pentru ca bănuiesc ca iese mai mic montajul. Mă poate ajute cine cu schema pentru microcontroller? Îmi cer scuze ca v am dat date eronate. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

20

• Andrei87

20

• Dxxx

4

• maryuss2011

3

Top autori în acest subiect

Nu ai spus pana acum ( sau eu n-am remarcat ) ca e vorba de ceva gata facut . Ar trebui sa pui o schema, sa dai ceva detalii despre aceasta lampa inainte de a merge mai departe . 

Link spre comentariu

Ma refeream evident la schema lampii . Eu personal ma indoiesc ca LED-urile alea sunt puse , pur si simplu, in paralel.

Va trebui apoi sa ne spui cum vrei sa se aprinda LED-urile alea . De la 1 la 24 sau doua grupuri de la 1 la 12 . 

Va mai trebui sa ne spui locatia caci e probabil ca vei avea nevoie de ajutor la programarea µC ( cel putin ) 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Vă Salut. Ledurile sunt legate În paralel, și atât. Ele provin de la o lampa de frână de golf.As vrea sa se aprindă de la 1 la 24 și de la 24 la 1. Exact ca în clipul din prima pagina, doar ca aici vor fii 24 de leduri, nu 8 ca în clip.Eu sunt din bucurești. Multumesc

Link spre comentariu

Ei , cu frana de golf m-ai lamurit .... In viata mea n-am vazut asa ceva . Doar daca nu vorbesti cumva de VW Golf ...... Si daca e asa LED-urile sigur nu sunt in paralel , eventual au cate o rezistenta in serie ( poate inclusa, desi nu cred ) . In fine , pana ajungi la legat LED-urile mai e . Pana atunci ar trebui sa-i raspunzi mai intai colegului @rlodina - el s-a oferit primul sa te ajute . Daca nu , mai vorbim . 

Link spre comentariu

Vă Salut. Nu au nici o rezistenta. Sunt pur și simplu legat în paralel și după se duc cele 2 fire în mufa. Poate are ceva în calculator. Da, este vorba de vw golf 6. Eu oricum voi demonta ledurile și le voi lega pe fiecare în parte. MulțumescDomnul @rlodina, mă puteți ajuta cu un soft pentru 24 de leduri? Multumesc

Link spre comentariu

bine, si lampa de frana de golf cum este ?

nu cumva e cea de la luneta, pe mijloc ?

Daca ar fi unul din stopuri nu ar fi un efect frumos. Am vazut la niste modele de mustang cand se apasa pe frana stopurile se aprind secvential in 3 blocuri dupa care la mentinere raman aprinse. Secventa e din spre interior spre exterior.

La luneta as face sa se aprinda din mijloc inspre capete, dar tot imi pare o idee proasta, nu ar face decat sa-l distraga pe cel din spate si sa-l faca sa vina mai aproape, poate prea aproape.

Oricum solutia e sa folosesti un arduino cat mai ieftin, vreun nano eventual fiindca vei fii mult mai flexibil, daca iti vin alte idei si vrei sa modifici secventele.

Vezi ca pe sectiunea cu arduino sunt useri foarte amabili care te pot ajuta. In primul rand ar fi bine sa descrii exact, babeste, pas cu pas , secventa dorita, eventual viteza, daca o vrei fixa sau variabila. La asa de multe leduri poti sa ai si efectul de picatura de apa care curge pe un turture, dar poate nu e cazul. Important e sa elaborezi enuntul corect.

Link spre comentariu

Oooops ! Ce greu îmi pică fisa ! Mai întâi am crezut că ”golf” e sportul ăla cu crosa ... 

Apoi nu m-am prins ce vrea OP decât după postarea lui @of-of ( Mulțumesc ! ) . Eu am crezut că aia e doar ”sursa” de LED-uri

Deci, dacă scopul este modificarea unei părți din instalația electrică/de iluminat a unui vehicul aflat în circulație m-am retras definitiv . 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Sper sa nu fie vorba de un vehicul in circulatie, adica sper ca lampa aia este numai sursa de piese.

Cum am avut VW si acum am masina VAG pot sa spun ca la cele mai vechi existau intr-adevar rezistente de limitare, insa era vorba de mai multe catene de cate 3 jonctiuni  in serie, adica ramanea suficienta tensiune ca sa cada pe rezistenta serie. Astfel de montaje rezista fara nici un fel de protectie ani de zile daca sunt bine dimensionate, adica sa aiba rezerve masive si in acest fel sa se limiteze chiar si varfurile de "surge" la valori acceptabile. Singura protectie era un 1N4007 pus in pozitie blocat normal ca sa descarce el varfuri de sens opus.

Link spre comentariu

Vă Salut. Ledurile vreau sa facă exact ca im clipul postat de maryuss2011, doar ca eu folosesc 24eduri nu 8.Lampa este de pe un vw golf 6, dar NU va fii folosita pe masina ( pentru ca este ilegal). Lampa a fost doar sursa de ledur( am dat 7 lei pe ea). În interiorul ei nu are nimic inafara de leduri, ca și componente. Lampa va fi montatata pe mașină de competiție ( care nu are nici o treaba cu traficul public ). Multumesc

Link spre comentariu

OK, eu rămân cu credința că LED-urile alea nu sunt legate așa ( adică , pur și simplu în paralel, fără rezistențe ) doar dacă au cumva rezistențe incluse . Dar asta este problema ta cum legi până la urmă LED-urile . 

Ca schemă și soft o să încerc să-ți fac ceva până pe duminică sper ( nu pot mai repede ) . Eu o să merg până la simulare cel mult . Pentru programare și eventual alt ajutor sper să se ofere cineva din București .

Link spre comentariu

Radule, inainte de a te cazni pune-l totusi sa faca masuratori pe leduri, ca este radical diferita situatia daca au rezistenta inclusa.

Presupun ca pe "core" vei avea 5V, deci poti interfata direct cu leduri normale, insa pentru unele de 12V (cu rezistenta inclusa) trebuie macar ceva interfata open collector/drain.

Este posibil ca Andrei sa fie o persoana serioasa, insa stii si tu de cate ori te caznesti sa le dai o schema ( si este munca, nu gluma) dupa care nici nu o realizeaza...

Link spre comentariu

Este posibil ca Andrei sa fie o persoana serioasa, insa stii si tu de cate ori te caznesti sa le dai o schema ( si este munca, nu gluma) dupa care nici nu o realizeaza...

Am cazuri ... dar nu le menționez. Oricum am zis că nu merg mai departe de simulare - cel puțin în prima fază, ca să minimizez pierderile . 

Link spre comentariu

Am decis pentru o primă variantă - rămâne de văzut dacă nu și ultimă ... 

PIC16F1516 , 24 LED-uri , unul singur aprins la un moment dat , viteza de deplasare reglabilă în trepte - dar nu în timp real , fără componente active adiționale , alimentare 5V .

Cum leagă LED-urile lămurim cu OP după ce dă informații certe  ( eventual niște poze clare ). 

Aștept comentarii înainte de a mă apuca de lucru ... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări