Vizitator alex9691 Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Bună ziua! Salutări la toți! Doresc ajutor ...nu sunt atotcunoscator in domeniu sa zicem mai degraba incepator: Am cumparat un convertizor de frecventa trifazic modelul italian T831 de la http://www.vibraconcrete.it/tqq/en/shop/frequency-converters/t831-three-phase-frequency-converter/ Detaliile tehnice ale acestei scule sunt mai jos Description Three-phase high frequency converter, with permanent ceramic magnets – ABS version, tubular support for transport, 2,0 KVA, N.2 CEE tap outlet to connect N. 2 electrical pokers – output 27 A. Technical characteristics [*]KVA 2,0 [*]Input Volt 400 – 50 Hz. 5A [*]Output volt 42 – 200 Hz. A. 27 [*]1 Three-phase EC plug 3P+E 400 V 50 Hz 16 A [*]2 EC taps outlet 3P 50 V 200 Hz 32 A [*]Weight: 26,200 Kg. Intrebarea mea este urmatoarea...Daca nu doresc sa-l folosesc pentru scopul care a fost creat adica pentru a actiona un vibrator de beton pentru ca nici nu am lancea si vibratorul ci numai convertizorul : 1. OARE as putea sa-l folosesc ca si GENERATOR de curent actionandu-l mecanic sau 2. Am 8 panouri solare de 80v 1A , le-as lega cate 4 in serie si as culege 320v , as alimenta convertizorul si as culege cei 42v trifazici???? Cred că nu am starnit rasul cuiva !?... Știu ca este vorba de curent alternativ...curent continuu si mai sunt si cei 200Hz..dar este un exercitiu pentru toti cei care se pricep mai bine/ Multumesc si salutari. Astept orice idee! Editat Martie 27, 2016 de alex9691 Link spre comentariu
cavit Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Acesta este un convertizor mecanic format dintr-un motor trifazic asincron si un generator sincron cu magneti permanenti, nu este util in nici un sens cu panouri fotovoltaice intra trifazic o,4kv 50 hz si ies 42v 200 hz trifazic. Pentru vibratoarele astea se folosesc si convertizoare electronice incapsulate dar si mecanice deoarece rezista mai bine in condtiile de santier. Generatorul sincron e de turatie mare, asa ca nu prea poate fi folosit cu vant sau apa, aici trebuie de turatii mai joase, 500, 750 rpm. Link spre comentariu
Vizitator alex9691 Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 multumesc frumos pentru detalii...oare o schema gasesc pe undeva??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum