Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda amplificator auto

Vizitator alin_32

Postări Recomandate

Vizitator alin_32

Buna seara,am primit un amplificator auto la un pret pomana omu mi-a spus ca nu stie daca merge sau nu i-am dat alimentare la masina lui s-a aprins ledul de power iar cel de protect n-are nimic.

Am ajuns acasa iar dandu-i sunet am observat ca nu zice nimic si i-am desfacut capacul.La prima vedere nu parea a fi umblat in ea insa cand m-am apucat sa dau jos clemele ce strand tranzistorii de radiator unele diode cred 4 bucati in total au picioarele taiate perfect nu cred ca un patent putea face asta,pur si simplu cand am dat clema jos au cazut si diodele.

Ele se numesc c39m iar eu mai am ceva modele gen d8ld20u ar merge inlocuite?

Mersi anticipat.

https://beta.postimg.org/gallery/190z0hkfk/3be004cc/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

1

• MifTy

1

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Nu merg. Dupa cum vezi (inclusiv desenat pe capsula) au alta configuratie a pinilor. Probabil vibratiile sau un soc puternic au dus la retezarea pinilor. Amplificatorul este cumva BlueTech ?

Link spre comentariu

Din poze mie mi se pare mult mai probabil ca diodele sa fi fost rupte manual, imi este greu de crezut ca dintre toate acele semiconductoare fixate pe radiator, doar diodele s-ar fi gasit sa se rupa, placa este prinsa si in suruburi, nu doar in acele semiconductoare, deci nu vad cum ar fi putut flexa atat de tare, sunt suruburi chiar langa diode, deci asa cum am zis probabil diodele au fost rupte manual si puse la loc pe radiator, de ce anume? Habar n-am, intreaba-l pe cel ce ti l-a dat.

Nasoala este dispunerea pinilor mai exotica, la TME n-am gasit nimic in structura asta, o sa trebuiasca sa faci ceva improvizatii cu alte diode, fie cu cele duble cu plus comun, fie cu cate 4 simple pe fiecare parte...

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Mi-a dat cineva altele de schimb,iar cand am vrut sa termin placa de desfacut si am inceput sa scot usor placa de pe radiator s-au rupt si 2 STP60NE06 tranzistorii finali vad ca nu se rup dar nu inteleg ce au astea,daca un pic sunt atinse cad ca niste muste.

Amplificatorul este xxl-b1200

Ce as putea pune in locul lor?nu inteleg ce fac

Editat de alin_32
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări