bogdan69 Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Salutare tuturor, Am facut un preu pentru doza MM cu doua 2SK170 Toshiba. Tranzistorii sunt NOS originali si i-am luat de pe ebay.de. L-am facut pe cablaj de test si il alimentaz din doi acumulatori cu gel de 12V 7Ah. Sunet superb fara zgomot de fond sau brum. Problema este urmatoarea, Daca leg masa canalului din stanga pe iesirea din preamplificator se aude mai incet si distorsionat. Nu inteleg de la ce poate sa fie problema. Am gresit ceva in constructie dar nu stiu ce. Montajul l-am si facut acum multe luni si nu-mi mai aduc bine aminte exact cum l-am pus pe cablaj. Am verificat si ochiometric canalele sunt construite identic (totusi in oglinda ca sa fie simetric cablajul), Ceva idei de la ce poate sa apara problema mea? Deci fara masa la canalul din stanga (masa iesirii) canalele se aud perfect echilibrate si tonal si ca intensitate. Link spre comentariu
zal Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Masă şi ecran pick-up - masă preu - masă amplif. Probabil se formează bucle de masă, pick-up-ul avînd masa comună ambelor canale şi probabil e ceva şi cu masa de la intrarea în amplif, preul căzînd la mijloc în schema asta. Încearcă să duci masa de la mufa din stînga la cea din dreapta, şi numai firul cald din stînga, de pe placă. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Martie 27, 2016 Autor Partajează Postat Martie 27, 2016 Multumesc zal. Asa am si facut. Am lasat doar firul cald la canalul din stanga. O sa mai verific tot lantul sa vad de unde vine bucla de masa. Sigur e din designul facut de mine. Cu alt preu nu apare fenomenul, deci nu e din amplif sau din sasiul pickup-ului, Link spre comentariu
zal Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 S-a rezolvat problema în felul ăsta? Mă bucur. Link spre comentariu
andreidaniel Postat August 29, 2016 Partajează Postat August 29, 2016 Aceiasi schema Le Pacific am realizat-o si eu pe o placa cu cose. Merge f bine. Intre masa si alimentare e bine sa pui cel putin pt baterii un condensator de 220uF. L-am alimentat din 3x9V insa se duc repede panaramele astea de 9V asa ca am facut o sursa cu un LM317, pe siteul boozhoundlabs arata un integrat LD e similar. Ideea e ca acest integrat e ajustabil si undeva intre 21-24V amplifica optim si scade brumul aproape de minim, evident daca nu pui placa cu preamp langa traf ci mai aproape de iesirile DIN/RCA. Din experienta mea pot zice ca l-am facut intr-o carcasa de metal luata din comert,de sine statatoare si cu traf inauntru. LM317 e un stabilizator ajustabil cu rezistenta mica pe iesire ceea ce face ca sa ai zgomot de fond minim. Nu e un banal 7824 care e line regulation. Eu sunt f multumit de cum merge. Altceva: -1)sa ai cabluri bune,groase RCA sau DIN intre el si pickup, respectiv intre iesirea lui si statie -2)e bine sa legi si o masa de la pickup la el ori de la el la statie La cat de simpluta e schema, e f buna, corecteaza f misto si daca vrei iti las un link care te va ajuta sa intelegi calculul filtrului pasiv RIAA http://www.mh-audio.nl/calculateRIAA.asp Filtre pasive RIAA au existat din ce am vazut si la varianta cu tuburi, evident, rezistentele avand valori mult mai mari, precum si tensiunea. Mai am documentatie despre acest prototip de preamplif, daca doresti, scrie-mi un MP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum