Vizitator For Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 As dori sa achizitionez in aparat de sudura probabil procedeul MIG pentru otel si aluminiu . In principiu unul care sa mearga si la 220v . Ideea ar fi poate o sa am o de lucru o zi sa sudez 6 m de panou aluminiu si o luna sa su am nimic de sudat . As dori ceva sa fie mai profesional adica cand am nevoie sa il folosesc . Second hand sau nou ? Adica nou Lincoln 300c , deca 420 ,si vazusem si ceva velt 250 ansablate la noi am inteles . Sau varianta second Miller , esab , lincoln etc. Si sa merga cu rola de 7kg . Eventual ce marci de sarme cam de 1 ar fi bune si cam la ce pret . Astept propuneri . Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 (editat) Vorbesti de Lincoln 300C, despre care 300C? Exista PowerWave C300 la pretul de 9,222.00 euro nou dar nu la 200Vac monofazic.... Idea este ca orice sursa Mig Mag mai acatarii poate suda satisfacator aluminiuu insa trebuie un pic de pregatire, e un pic mai altfel decit la otel carbon, dar sint masini specializate care fac asta sau macar un curent pulsat sa aiba dar au preturi pe masura asa ca sfatul meu este sa te orientezi catre un Mig/Mag clasic pregatit cit de cit pentru aluminu si asta e, restul e experiente.... Masina sa aiba motor serios, sa fugi de acelea cu "motor mic",si ideal ar fi sa aiba 4 role de antrenare iar pistolul sa fie cit mai scurt.... Sirma utilizata sa fie nu mai subtire de 1 mm, si asa o sa o inoade masina dar se inoada mai greu fata de 0.8 de exemplu iar aliajul sa fie AlMg pentru ca este mai dur decit AlSi dar si asta depinde de aplicatii... Editat Aprilie 1, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 As dori sa achizitionez in aparat de sudura probabil procedeul MIG pentru otel si aluminiu . In principiu unul care sa mearga si la 220v . Ideea ar fi poate o sa am o de lucru o zi sa sudez 6 m de panou aluminiu si o luna sa su am nimic de sudat . As dori ceva sa fie mai profesional adica cand am nevoie sa il folosesc . Second hand sau nou ? Adica nou Lincoln 300c , deca 420 ,si vazusem si ceva velt 250 ansablate la noi am inteles . Sau varianta second Miller , esab , lincoln etc. Si sa merga cu rola de 7kg . Eventual ce marci de sarme cam de 1 ar fi bune si cam la ce pret . Astept propuneri .Ce grosimi au panourile de aluminiu pe care vrei sa le sudezi?Sudarea mig-mag presupune o depunere mai mare de material decat celelalte procedee.Ai ceva experienta in sudarea mig-mag? Link spre comentariu
Vizitator For Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 Nu am experienta in sudura de aluminiu . Dar la sudura aluminiu am vazut procedura mig la volumuri mai mari adica sudezi 10 metri etc. Din acest motiv va intrebam sfaturiile si pareriile privind aparatul de sudura . Sunt tot felul de oferte pe net in general italiene , sua etc. Cam unul de 300 ar fi mai optium pentru regim permanenta la un anumit amperaj cand ai nevoie ce am vazut . Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 La 220 v nu poti suda decat cu sarma de 1 si asta la limita superioara a amperajului.Pentru cordoane frumoase si fara pori trebuie sa ai ceva experienta.Ce grosimi de materiale vrei sa sudezi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum