Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tub vopsit pe interior

Patefon

Postări Recomandate

Am avut si eu curiozitatea ,de a afla ce este cu  acele colorituri in tuburii.

In consecinta am intrebat la un depanator de la mine din zona care de cand avea 14 ani se afla intre aparate radio/tv ,are 94 ani ,si era cel mai renumit in ani sai de glorie ..(dar cu semiconductori si-o cam prins urechile vorba dansului)

El spunea ca sunt ceva ,marcaje de lot sau dupa caz serie an .(nimic special sau aparte .)

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vera

4

• zal

3

• feri.visky

2

• Patefon

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dat fiind faptul că balonul tubului era lipit de soclu (mai apoi vidat) înseamnă că vopsirea era făcută fie în masă, fie cu o vopsea specială care nu se decolora la temperatura de topire a sticlei. Nu ştiu care e funcţia acelei dungi interioare...

Link spre comentariu

Acea vopsea, indiferent de culoare, trebuie sa aiba coloranti organici. Acestia, daca imi aduc bine aminte, sunt oxizi ai diferitelor metale.Geterul "absoarbe", inclusiv moleculele de aer din partile metalice ale tubului. Nu inteleg de ce ar fi suprasolicitat geterul (aerul din acea vopsea), doar de amorul artei.Asa cum sunt scrise alte informatii pe tub, tot asa se putea trece inca una.

Link spre comentariu

...... coloranti organici. Acestia, daca imi aduc bine aminte, sunt oxizi ai diferitelor metale.

https://chemistrywork.wordpress.com/2012/06/10/coloranti-naturali-si-sintetici-vopselele/

"Primii coloranți organici utilizați , au fost produse naturale de origine vegetalã și numai în micã mãsurã de origine animalã."

Oxizii diferitelor metale nu sunt compusi organici.... din cat imi mai amintesc din chimia invatata la scoala....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am doua tuburi PL504 cu aceasata banda verde, teoretic ar trebui sa fie un fel de inel de garda pentru descarcari electrostatice insa nu se vede nicio legatura la vreun pin al tubului sau poate este o spira in scurtcrcuit, alte idei ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări