Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ridicarea unei scheme de pe un pcb...

feri.visky

Postări Recomandate

Nu demult am cumpărat de la piaţa de vechituri un kit fără schemă. Bănuiesc că este ceva emiţător... însă nu mă descurc cu schema, poate mă ajută cineva...

Tranzistoarele sunt:

T1-2N2219A

T2,T3-BC237 B

Restul se poate identifica din fotografii:

post-175977-0-89127100-1459009680_thumb.jpg

post-175977-0-80874600-1459009834_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

2

• feri.visky

2

• doru3160

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La o prima strigare,fara sa am pretentia ca nu s-au strecurat greseli(astept corectii),cam asta mi-a dat.Nu comentez daca dpdv electric este corecta,am reprezentat fix ce-am vazut pe cablaj(mai precis cu T1 nu-s prea lamurit cum este alimentat,cu plus pe emitor,daca ce am inteles eu pe cablaj ca e marcat, e emitor).Daca cineva are mai multa rabdare s-o cosmetizeze pe calculator e ok,eu am fost obisnuit cu creionul si radiera.

post-179783-0-57478200-1459064603_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mulţumesc pentru efort, foarte frumos desenat... Aşa ceva am desenat şi eu (dar nu aşa de frumos). Numai că T1 are colectorul la "-"... Eu am inversat conexiunea T1,  considerând că este greşită figura de la implantare (?!). Nu ştiu... Apoi, chiar invarsat acet tranzistor cum lucrează T3, T2,... ca Darlington cu finala?

Apoi cum e conectată antena la plus? Nu ştiu... 

P.S.

Aţi primit revista?

post-175977-0-77793900-1459184309_thumb.jpg

Link spre comentariu

Logic asa ar fi, ca plantarea lui T1 sa fie facuta invers emitor-colector. Am si eu cateva nelamuriri,dar nu ma pricep sa corectez mai mult,nu inteleg nici eu functionarea schemei.De asta am si spus ca nu comentez schema dpdv electric,insa de pe cablaj asta a iesit.Poate ne lamureste cineva mai in tema.

Da,a sosit revista miercuri care a trecut,multumesc.Felicitari pt articolul in memoria lui Aurel Moldovan,merita cu prisosinta acest omagiu.

Link spre comentariu

Daca vrem sa functineze acest mic TX in AM ar trebui sa arate cam asa,pe PCB sunt cateva mici inadvertente,parerea mea!

P.S probabil a fost vorba de un monaj pentru amatori la care se mai strecurau intentionat sau nu,mici greseli.

Oscilatorul de RF este un Clapp cu baza la masa si modulatie in eimtter,de altfel un oscilator foarte stabil.

post-175212-0-32451000-1459190269_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

...si cu notatiile de pe PCB,probabil punctele 1,4,8 de pe PCB ar fi puncte de masura/reglaj sau...nu-mi dau seama !

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări