Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Program in c de modificat...

mirceacra

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mirceacra

4

• binox

2

• GeoMar

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

Am instalat avr studio, resusesc sa compilez sa il fac hex insa se pare ca clockul merge mult prea lent, nu stiu de unde se seteaza in avr studio frecventa clockului sau daca trebuie setata. Trebuie sa spun ca hexul furnizat pe site merge bine insa ma deranjeaza ca la apasarea pauzei clipeste mult prea repede afisajul

Link spre comentariu

In fisierul  <util/delay_basic.h> ar trebui introdusa frecventa procesorului.

Mai trebuie sa ai grija si la fusebiti, din cate tin minte varianta default este cu oscilator intern, iar tu trebuie sa alegi varianta cu oscilator cu cristal extern.

Mare grija la setarea fusebitilor ca o bifa pusa aiurea iti poate bloca uC-ul.

Link spre comentariu

...

Mare grija la setarea fusebitilor ca o bifa pusa aiurea iti poate bloca uC-ul.

Corect si apoi v-a avea nevoie de un deblocator pentru Atmega, destul de util in laborator cand te "joci" cu Fusebitii la Atmega.  :)

Link spre comentariu

Acest atmega 8 functioneaza cu ajutorul unui quartz extern de 16Mhz, eu am incercat sa programez un un usbasp cu fuse bitii setati pentru quartz extern dar far acest quartz montat, am blocat astfel 2 microcontrolere pe care nu le mai pot debloca cu atmega doctorul ! Probabil ca am nevoie de un semnal extern pus pe borna xtal ca sa le pot debloca....

Deci avem programul in C pe care il compilam in avr studio dar abia apoi apar fisierele hex si .h Ideea este ca programul in C copilat in hex si scris in microcontroler il face sa meraga f lent, adica in loc sa numere la o secunda , numara cam la 12 sec ....

Am pus in program si linia #define F_CPU 16000000 dar tot degeaba

Link spre comentariu

Fisierele .h nu apar dupa compilare, ele exista dinainte, ori scrise de tine ori unele care sunt deja existente in avrstudio cum e cazul de fata.

La tine problema e de la fusebiti. Daca-i lasi la valoarea default uC-ul va functiona cu 1MHz pe cand codul tau e gandit sa functioneze la 16MHz.

La cele 2 uC-uri pe care le-ai blocat , daca le pui quartz ar trebui sa functioneze, asta daca nu ai mai facut si alte modificari la fusebiti.

Dealtfel e absolut normal sa se blocheze daca din fusebiti le-ai setat pe cristal extern dar tu nu le-ai conectat cristalul.

Link spre comentariu

Dupa ce am blocat cele doua atmega (nu inteleg de ce nu pot fi deblocat cu atmega doctor cu 12V) am luat alt amega nou si i-am pus quatrz extern si am incarcat hexul compilat de mine din C , am setat fuse bitii pt quartz extern dar tot incet merge ceasul ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări