Vizitator danutwilly Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Un ceas de mana cu 12f629 care afiseaja ora, minutarul si minutul ce depaseste o cifra fixa a minutarului pe 4 leduri in binar . Foloseste o baterie cr 2032. Are un buton care afiseaja timpul si unul pentru programareceas_mana_tocilar.pdfceas tocilar 090316.pdf Link spre comentariu
Vizitator constghe Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Un generator Peltier transformand caldura corpului in electricitate ,cu un joule thief facut cu tranzistoare SMD ar asigura teoretic, autonomie nelimitata, daca e purtat la mana. Timpul ar fi dat de un DS1307 , PIC-ul doar ar iesi din sleep cand trebuie sa afiseze. Link spre comentariu
one Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Totusi nu am reusit sa inteleg cum afiseaza. Minutarul este prima cifra a minutelor sau diviziuni de 5 sau 10 minute ? Practic trebuie sa apas de 3 ori ca sa aflu ora pana la ultimul minut, corect ? Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 o singura apasare pe buton afiseaja pe cele patru leduri pentru aprox 1 secunda ora in format 12 ore, face pauza 1 sec dupa care afiseaza minutarul in diviziuni de 5 min timp de 1 secunda, pentru 5 min afuseaza 1 pentru 10 afiseaza 2 s amd corespunzator pozitiei minutarului pe un cadran de ceas clasic, mai face puza 1 sec si afiseaza cu cate minute este depasita una din cifrele fixe ale minutarului Ca sa fiu mai explicit de exemplu daca este ora 6 si 25 el va afisa 6 pauza 1 sec si apoi 5.Daca este 8 si 47 va afisa succesiv timp de 1 sec fiecare cu pauze de 1 sec 8 apoi 9 si apoi 2 Sper sa ma fi facut inteles Link spre comentariu
one Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Da, multumesc. Acum ma gandesc cum s-ar face cu un singur led Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Va dau eu o solutie asa am vrutt eu la inceput dar mi s-a parut mai geoi de vazut ora. Un led bicolor cae sa afiseze foarte repede sa zicem cu verde 0 si rosu 1 bitii reprezentand orarul pauza, apoi minutarul pauza si apoi extenssia peste 5 minute. Cu un singur led este foarte greu pentru ca ca nu-ti dai seama daca pentru 0 faci pauza care e pauza datorita unui 0 si care datiorita separarii cifrelor binare Cateva imagini si cu realizarea http://postimg.org/image/hggjbvo2p/ http://postimg.org/image/7ofafw4gx/ http://postimg.org/image/oi3homtnl/ Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Când faceți poze Macro (de aproape) și camera foto nu vă permite apropierea, puneți o lupă (lentilă convergentă) în fața obiectivului.Veți micșora mult distanța minimă de fotografiere. Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Degeaba , problema este aparatul foto care a fost defect iar dupa reparatie pozele de foarte aproape si cele la care folosesc zoom sunt neclare. Pana am sa cumpar altul ma chinui cu asta, smartphone nu am Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Încercați totuși adăugarea unei lentile suplimentare, modificați distanța dintre ea și obiectiv până obțineți imagine clară... Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Am sa incerc Multumesc de sfat Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 iata si o fotografie mai buna http://postimg.org/image/mnkz342vv/ Link spre comentariu
puriu Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Un element Peltier cu un electrod pe mana si cu celelalt in aer are o diferenta de temperatura sub 0,1 grade intre electrozi. Da la borne o tensiune de ordinul zecilor de microvolti cu care nu se poate face nimic util. Poate cu doua ace din cupru si zinc infipte in piele. Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Aceea cu elementul Peltier a fost doar o sugestie, cred că merge destul de bine ceasul cu bateria de 3V, avînd în vedere că din punct de vedere al gabaritului bateria e clar mai mică decât elementul. Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 (editat) Da, nu l-am utilizat ceva vreme si bateria e un 2032 a tinut cam 3 luni. Acum de duminica l-am pus la mana si sunt curios in conditiile in care si afiseaza din cand in cand cam cat tine. Chestia nasoala este ca led-urile astea rosii se deschid la mai putin de 1.5v si el este facut cu doua led-uri inseriate intre + si _ si se aprind foarte slab tot timpul si mai mananaca astfel din baterie. Oricum la 0.5 lei cat dau pe un 2032 nu prea conteaza. Mai am un cablaj facut si o sa pun led-uri verzi ca au tensiunea de deschidere ceva mai mare. Si inca ceva. Este foarte precis in sensul ca in cele trei luni nu a fugit nici macar un minut Editat Mai 31, 2016 de danutwilly Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum