doru3160 Postat Septembrie 30, 2018 Partajează Postat Septembrie 30, 2018 Am dezmembrat o baterie de laptop care si-a dat obstescul sfarsit si am salvat acumulatorii samsung ce i-am gasit la interior.Erau buni inca.Asa ca i-am bagat 4 bc din 6, intr-o carcasa de autofiletanta care nu mai avea bateriile bune de ceva vreme.Asta se intampla prin 2016.Folosesc autofiletanta in regim casnic, destul de rar, dar tot a trebuit sa incarc bateria de cateva ori. Fara nici o protectie pe elementi, cu o sursa step down de 10 lei( tensiune constanta, curent constant) si traful original de 20V/0,4A, vad ca merge de-i sar fulgii.La inceput imi faceam probleme, dar acum vad ca s-au invatat si odata incarcati tin si jumate de an. Repet, folosirea nu e una intensiva, dar nici nu zace degeaba.Am procedat asa, pt ca oricum nu aveam ce pierde.Nu recomand si altora sa faca la fel, dar la mine a mers fara nici o complicatie.Acumulatorii serie, dupa ce se descarca, ii incarc tot serie si asta e.Probabil cand voi cumpara acumulatori noi, o sa ma invrednicesc sa fac si un control al incarcarii.Asta binenteles, daca nu se buleste autofiletanta pana atunci. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2018 Partajează Postat Septembrie 30, 2018 (editat) Eu am descarcat cateva scheme si exista cate o cale de deviere a curentului care nu pare de valoare mare dar actionand timp indelungat poate se reuseste echilibrarea. Editat Septembrie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 30, 2018 Partajează Postat Septembrie 30, 2018 Mult prea complicate schemele. Primul meu incarcator pentru un pachet cu trei acumulatori serie l-amm facut folosind un transformator din incarcatorul telefoanelor Nokia 3310. In gol aveam undeva la 7,3V-8V si fiind cmu sectiunea mica limita curentul pe la 400ma. Apoi stabilizator la 4,2V cu LM317 si gata. Aveam trei asemenea alimentatoare in aceeasi carcasa sidin care iesea un cablu cu mufa DIN cu 5 pini. Incarcam doua lanterne si o filetanta. Foloseam acumulatori din recuperari, de toate felurile. Urmatorul alimentator era construit in jurul unui transformator cu patru secundare 8V/1A, limitare cu bec de 12V legat in serie cu secundarul transformatorului si stabilizare la 4,2V cu LM 317. Cava scheme mai decente: http://www.zajic.cz/omezovac/omezovac.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2018 Partajează Postat Septembrie 30, 2018 Nu urmariti ideea postarilor. Eu am zis ca un aparat ca in poza pusa nu poate sa faca incarcarea simplista pana ajunge un element la tensiunea nominala ci ca poate avea in interior o schema asemanatoare cu cea prezentata de mine. Pt 3 elemente nu mai este asa stufoasa. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 On 1/3/2017 at 8:33 PM, Ovidanie said: Chimia Li-Ion este una singura. Toti acumulatorii Li-Ion sunt la fel, asa cum toti acumulatorii Ni-Cd sunt la fel. 3,6V acumulatorul descarcat 4,2V incarcat 100%. Intre timp am aflat ca exista acumulatori litiu-ion care incarcati 100% au 3,8V pe element. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum