Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Ce bine daca mai aveam si eu 4x ani !!! La noi nu se despica firul in 4 ci in cel mult 3,14. Daca r144 si r244 au fost intrerupte, cine mai alimenta zenerul pt a scoate "zgomot alb-albastrui"? Chiar a spus ca avea -0,5v pe zener, deci era mort in papusoi. Daca cele 2 rez spre minus alimentare erau intrerupte, cine dadea cei -0,5V? Ramane intrebarea: cine a decis cei -10V pe ambele iesiri? Citat: tensiunea a fost identica pe ambele canale deoarece diferentialele de pe ambele etaje finale sint alimentate comun Nu sant alimentate comun, ambele au lipsa tensiunea negativa si emitoarele duc prin 22k la un punct comun, asta nu le face sa se comporte identic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Eu am fost in eroare deoarece initial am citit ca doar UNA bucata rezistenta de 8k2 ar fi fost intrerupta, nu ambele... cel putin asa a scris: Asa este ....am gasit R144 intrerupta, cred ca singura neverificata!! Caz rezolvat, multumesc tuturor! De aici a plecat teoria mea, crezind ca cealalta rezistenta, R244 a ramas valida. Oricum chiar si cu ea valida, pe zenner nu ar fi trebuit sa gasim Vfav invers ci citiva volti, probabil aproape de pragul de stabilizare. Si asta mi-a scapat... In acel caz poate condensatorul defect era generatorul de zgomot. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Eu insist pe cei -10v de pe iesire cand nu mai am alimentare negativa la diferential. Am o vaga banuiala dar nu vreau sa ma fac de ras in fata greilor din audio. Cel mai puternic amplif al meu este un AS2020 parca, folosit o singura data de copiii vecinilor, acum are si potentiometrii blocati. Asa ca mai astept pareri, eu cred ca in -10v se duce orice amplif cu configuratie identica, indiferent de alimentare. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Fara alimentare negativa la diferential diferentialul este blocat si atunci si tranzistorul Q110 & Q210 (VAS-urile) sint blocate si ramin numai sursele de curent de pe ramura negativa sa alimenteze etajul final ducind la tensiune negativa de iesire fiind deschise tranzistoarele de pe ramura negativa. Acum de ce s-a obtinut exact -10V nu stiu si nici nu mai am timp si chef sa-mi storc creierii, las pe altii mai experti ca mine. Cred ca tensiunea de iesire de -10V deriva din raportul curentilor celor surse de curent folosite pe ficare canal (amindoua ramin functionale) respectiv sursa de curent de la etajul diferential si sursa de curent ce este sarcina la Vas. Editat Martie 27, 2016 de sesebe Link spre comentariu
zal Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Tensiunea aia nu e fixă, chiar la acelaşi model de amplif, diferă de la semiconductorii folosiţi. Însă o altă variantă de dezechilibrare a unui amplif fără a fi defect e întreruperea masei de semnal de la intrare, cînd e separată fizic de cea de alimentare. De asta am întrebat prima dată. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 (editat) Pot spune ca "troaca" este dea dreptul dementiala. Ca si putere este mult pentru ce are nevoie omul acasa (misca bine niste boxe de 15"), iar mixerul-corector ofera posibilitatea unui reglaj ideal. Bas profund si inalte (in special cinel) ca de cristal. Am mai multe amplificatoare pe aici dar d'asta m-am indragostit....poate si din cauza ca este sfintit...de la cine l-am luat mi-a zic ca a fost folosit intr-o biserica il prefer multor adevarate troace ce se gasesc prin comert si care au preturi aiurite. Nu-l laud pentru ca ar fi al meu, pentru ca-l voi vinde...il voi da unui baiat cu simt muzical care stie sa aprecieze, numai cu proba in atelierul meu. In foto se vede cum am configurat corectorul. Editat Martie 28, 2016 de petreelectronic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum