Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplifurile mele

zal

Postări Recomandate

Schema amplifului. Siguranţele sînt de 0,2...0,25AT, iar la intrare se pune un puţometru de 100...470k ptr volum. TP reprezintă punctele unde se citeşte curentul catodic prin fiecare lampă, vizualizat cu un acometru.

Editat de zal
Link spre comentariu

zal dacă se arde una din siguranţele alea se aprinde g2 foarte frumos(dacă ţii musai să ai siguranţe este bine că acestea să fie dispuse în catod tuburi finale).

la orice tetrodă sau pentodă finală nu trebuie întrerupt circuitul anodic cu g2 alimentată(se aprinde g2, disipaţia pe această grilă creşte foarte mult când anodul este deconectat).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am considerat că dacă se arde vreodată o siguranţă din anod, acea lampă e oricum compromisă. Sigur că aş putea pune şi siguranţe de 50mA în G2 la fiecare lampă, dar voi lua în considerare recomandarea cu siguranţele catodice. E drept că am văzut foarte rar siguranţe prin amplifurile cu lămpi, cele mai ''protejate'' par să fie cele de instrument.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

La următoarea întîlnire audio de la Electromagnetica, se va stabili în curînd data. Posibil să fie şi invitaţi de onoare, realizatori de amplifuri celebri. :)

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Adevaraciune .....  Felicitari .... De ce nu se mai vad pozele din postarile anterioare ? ?   Sa vada tot globu-l  de ce sintem in stare....Este o problema tehnica ?? sau  financiara  ??  In felul acesta  forumul risca sa fie doar o lista de postari...Astept un raspuns pertinent si poate nu numai eu..  In rest sarbatori frumoase sa aveti...

Link spre comentariu

Arata foarte bine si probabil sunetul e pe masura, dar eu poate as fi incercat sa conving clientul in favoarea unor vumetre cu tub la al doilea model. Cred ca s-ar fi potrivit bine cu aspectul general.

Link spre comentariu

Primele două sînt construite (a mai fost unul cu EL84 în contratimp), următoarele două au fost reparate. Nu am mai reuşit să editez postarea azinoapte.

..................

Pozele din trecut le-am şters în urma unor conflicte.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 6 ore, George a spus:

Ultimul amplificator este Pathos Logos. Are radiatoare (foarte) frumoase care poarta amprenta Phatos Acoustics.... un hibrid cu partea de preamplificare cu tuburi si partea finala cu mosfeturi.  https://elektrotanya.com/pathos_acoustics_logos_stereo_fet_pa_2005_sm.pdf/download.html#dl

bibn.png

Dude.... 

Schema etajului final este din epoca de piatra a electronicii audio, dacă punea cineva de pe forum schema aia.... ca proiect..... râdeau toți "gurii" de el. 

Link spre comentariu

Nu știu ce nu-ți place ție la schema asta dar mie mi se pare destul de decenta și se bazează pe un brevet destul de interesant atit doar ca ala era cu finali bipolari. 

Cit este de exemplu curentul de repaos la schema asta? 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, DjLeco a spus:

Nu conteaza schema, conteaza cum suna...

sună  diferit în raport cu ieșirea pe sursă mosfet, ieșirea în sarcină din etajul final este pe drenă (Pathos Logos)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ma refeream la ideea ca in final dupa montaj si ajustarile de finete schema (montajul in sine) "suna" placut la ureche.

Pot face aceeasi schema (un exemplu de orice schema, adica acelasi montaj de etaj final) sa sune diferit,  modific prin ea pe ici pe colo pina se schimba raspunsul armonic, si "suna altfel".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări