Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplifurile mele

zal

Postări Recomandate

Buna

Interesant mod de "ventilare-aierisire' a tuburilor.

Nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva.Nu ai nevoie de CNC.

Cel mai probabil voi aplica si eu ideea,avand in vedere ca dispun de mai multe 

tipuri de tabla perforata.

Spor tuturor.

Alex

Marea problemă e să se potrivească cît de cît găurile de prindere ale soclurilor cu găurile tablei şi cît mai simetric faţă de gaura din şasiu. Io am fost obligat să folosesc metoda asta, găurile erau date ptr socluri model 1938, ''germane de oţel''. Nu vă recomand tabla de aluminiu decît dacă e suficient de groasă şi rigidă, tare. De preferat una din dural sau oţel.

Link spre comentariu

It's alive!  :91

Momentan e în probele preliminare, dar chiar şi fără lămpile reglate corect sună bine după urechile mele. Menno să fie fericit acolo unde e! Un singur ECC81 în configuraţie simetrică şi fără reacţie (o preferinţă proprie). Rămîne să îmbunătăţesc simetria prin modificarea circuitului catodic al defazorului şi să schimb acometrul, mecanismul românesc e de cacao. Referitor la schemă, cred că renunţ să mai fac una cu etaj prefinal, gen Luxman, Antique Soud... etc şi rămîn la asta.

Ua +420V, Ug2 +320V, Udef +280V cu negativare de la -70V. 

Cîteva poze, cu menţiunea că mai am de montat cîteva table.

Link spre comentariu

Nu, era o gaură pe care am folosit-o ca trecere ptr stabilizatorul de +6,3V al filamentelor ECC81. În cealaltă s-a potrivit cond de 30.000uF.

.............

O poză de ieri, cînd mă luptam cu defazorul, fără lămpile finale.

Editat de zal
Link spre comentariu

Vad si 4 rezistente model vechi, romanesti. Super lucrare, Zal !

Mulţumesc! Sînt mai multe piese româneşti acolo, rez bobinate din surse şi catozii lămpilor finale, rez din G2, puntea 3PM1 care merge călduţă la 0,65A (faţă de alte pocnitori actuale), vreo 4 trz în comandă... şi cîteva rez MLT sau cu carbon sovietice, adică am folosit unde era nevoie ce era optim. Am vrut să folosesc rez româneşti NOS din anii 60 vopsite cenuşiu, dar au terminalele lipite cu un aliaj foarte slab. Asta doar din ambiţie. Uneori e doar o problemă de asortarea a culorilor şi formelor. :)

..................

După nervii pe care mi i-a făcut acometrul cu mecanism AEM ieri, azi am montat unul nazist şi nu mai am probleme cu vizualizarea curentului catodic prin lămpile finale. Fiind gradat pînă la 8 l-am calibrat ptr 80mA cap de scală, suficient ptr aceste 6P7S. Am mai montat cîte un semireglabil ptr simetrizare în anozii ECC81 în locul unor rez fixe. Am ales din grămadă ECC81 Haltron, după impresiile bune lăsate de alte lămpi de la aceeaşi firmă, dar pot pune şi altele.

Mai am de schimbat sărăcia de puţometru de volum, de pus fundul şi lateralele de lemn.

Colegul Viorel a avut azi onoarea de fi primul care l-a ascultat şi probat aşa cum e acum.

.................

Poze cu diverse detalii:

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Azi am avut onoarea (ca sa ne lingusim putin) sa ascult ampul,sunet ....splendid ! Inca odata se dovedeste ca trafurile Hammond sunt ,poate,cel mai bun compromis calitate/pret.Felicitari Adrian!

Link spre comentariu

Gata, am închis carcasa şi l-am pus la locul lui în cameră, de unde nu se va mai mişca decît ptr vreo întîlnire a lămparilor. Mă apuc să trec schemele pe curat şi cred că le postez mîine.

...

Link spre comentariu

Va felicit ptr. acest proiect! A-ti reusit un design placut prin amplasarea pieselor la un sasiu deja existent, ceea ce nu este usor.

Eu as fi curios si la cateva detalii technice mai ales ca s-a utilizat trafuri Hammond.Daca deranjul nu-i prea mare doua oscilograme sqw la 50Hz si la 10kHz in bucla deschisa ca sa-mi formez o comparatie cu un traf. home made.Poate voi apela si eu la Hammond.

Multumrsc

Link spre comentariu

Mulţam fain de aprecieri! Proiectul ăsta mi-a venit acum cîţiva ani cînd am văzut la colegul fcon un amplif SE cu G807, aveam lămpi dar mă încurca soclul aşa că m-am orientat către 6P7S (807 cu soclu octal). Am mai folosit în ampliful universal ptr familia 6L6, dar cu alte trafo (Raa 5,5k artizanale) cu rezultate bune, dar nu strălucite. Cu Hammond nu mai am ce reproşa şi le recomand oricui vrea un amplif bun şi dispune de ceva bani. Firma nu minte în detaliile tehnice, am mai folosit la ampliful cu EL12 în contratimp acelaşi model. Cu oscilogramele e cam greu acum, dar cu prima ocazie cînd ajung cu ampliful la Electromagnetica, probabil la viitoarea adunare de lămpari, voi face şi cîteva teste de curiozitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări