Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplifurile mele

zal

Postări Recomandate

Tabla de la filtrul de motorina o am la job. Maine ii fac o poza, sa vedeti ce faina este. In plus, este si moca. Am descoperit intamplator ce contine un filtru de motorina, cand un buldozer a trecut peste unul si l-a sfartecat. Atunci s-a vazut tabla aia perforata si brusc, m-am iluminat... :rade:

Link spre comentariu

Zal, super lucrare ! Din pacate, eu nu mai am timp sa mesteresc. Dintr-un monitor CRT am recuperat si eu o tabla perforata, era pe post de ecran.

Scuze de off topic: multimetrul din ultima imagine, pare cunoscut. Este cumva romanesc ? Unul asemanator am avut si eu cu ani in urma, era romanesc si avea husa de piele.

Editat de albasete
Link spre comentariu

Nu, e ceva taiwanez de la începutul anilor 90, e chiar cu ICL7106, nu cu picătura de zmoală actuală. Am vreo 7-8 aparate, e singurul care măsoară rez de la zero.

Link spre comentariu

Poze cu tablele de la un singur filtru doar:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Au dimensiuni aproximative (erau concentrice) de 50x30 cm si 40x30 cm, de grosime aproximativ 0,5-06mm, sunt f groase si rigide.

Link spre comentariu

Da, sau capac la o cutie cu componentele in interior, indoit in forma de U peste panoul frontal si spate, insa peste trafurile de iesire nu cred ca-i bine sa punem asa ceva. Tabla fiind feroasa, poate modifica inductanta trafurilor. Peste cele de retea, merge.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Eu chiar as fi curios sa masor inductanta unui traf de iesire cu si fara capace...Nu contrazic, insa dupa logica mea, asa ar trebui sa se intample..fenomen similar cred ca se intampla si la detectoarele de metale cand, in apropierea unui corp metalic, bobina de detectie isi modifica inductanta provocand un dezechilibru. La fel cum si prin modificarea intrefierului se modifica si inductanta trafului.

La trafurile cu capace din fabrica, cred ca la calcul, se ia in consideratie si influenta capacelor, ca in final sa se ajunga la inductanta necesara.

Daca gresesc, imi cer scuze si rog sa fiu corectat.

Editat de Untold
Link spre comentariu

-----------------------------------------

La trafurile cu capace din fabrica, cred ca la calcul, se ia in consideratie si influenta capacelor, ca in final sa se ajunga la inductanta necesara.

------------------------------------------

O remarca de bun simt,asa este.

Link spre comentariu

Buna

Interesant mod de "ventilare-aierisire' a tuburilor.

Nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva.Nu ai nevoie de CNC.

Cel mai probabil voi aplica si eu ideea,avand in vedere ca dispun de mai multe 

tipuri de tabla perforata.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Buna

Interesant mod de "ventilare-aierisire' a tuburilor.

Nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva.Nu ai nevoie de CNC.

Cel mai probabil voi aplica si eu ideea,avand in vedere ca dispun de mai multe 

tipuri de tabla perforata.

Spor tuturor.

Alex

Scuze de offtopic, ai o sursa de tabla perforata? poti sa ma pui si pe mine in legatura? eventual mesaj PM

Link spre comentariu

Scuze de offtopic, ai o sursa de tabla perforata? poti sa ma pui si pe mine in legatura? eventual mesaj PM este foarte simplu. va duceti la primul magazin D...man si la raionul de materiale neferoase gasiti tot ce va doriti din AL . Acolo se afla inclusiv coli din tabla de AL cu perforatii rotunde , patrate / dreptunghiulare , si mai mari , si mai mici de marime 2x1 metri patrati coala .Mai prost e faptul ca daca tin eu bine minte o coala e vre-o 200 de roni .

Link spre comentariu

Scuze de offtopic, ai o sursa de tabla perforata? poti sa ma pui si pe mine in legatura? eventual mesaj PM este foarte simplu. va duceti la primul magazin D...man si la raionul de materiale neferoase gasiti tot ce va doriti din AL . Acolo se afla inclusiv coli din tabla de AL cu perforatii rotunde , patrate / dreptunghiulare , si mai mari , si mai mici de marime 2x1 metri patrati coala .Mai prost e faptul ca daca tin eu bine minte o coala e vre-o 200 de roni .

Merci, am sa caut, spor la treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări