twinvortex Postat Martie 26, 2016 Autor Partajează Postat Martie 26, 2016 Este si asta o varianta.Bine ca m-ati lamurit cu functia acelui fir.Poate o sa-i pun un jack separat in spate pentru pedala. ca nu am fir stereo.Testez vibrato si va zic . Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 (editat) un jack separat in spate pentru pedala. Este mai practic pe panoul frontal, acces mai rapid. Editat Martie 26, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 Nu functioneaza partea de vibrato din pacate.Nu stiu unde este problema.Orice sfat este bine venit. Link spre comentariu
twinvortex Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 (editat) Am rezolvat problema cu vibrato prin inlocuirea tubului T3.Acum functioneaza bine atat nivel cat si frecventa vibrato...Schema este corecta. Multumesc @Dan Minciu si @Miron1947, pentru ajutorul acordat. Ramane sa rezolv partea de reverb. Schema finala (sper): https://s23.postimg.org/ia6yk5z2z/twinvortex.jpg si alimentarea: https://postimg.org/image/owj25mu0h/ Editat Martie 28, 2016 de twinvortex Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 (editat) . Ramane sa rezolv partea de reverb. Aveti componentele, casca arcul spiral, amortizorul si doza piezo? Poate gasiti un ansamblu dedicat gata realizat(cam asa http://www.mojotone.com/amp-parts/Mojotone-Reverb-Tanks#/ arata)de la o Vermona Regent dezafectata. Poate va ajuta macar ca idee acest articol(cam vechi, `65) Editat Martie 28, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
twinvortex Postat Mai 24, 2016 Autor Partajează Postat Mai 24, 2016 scuze pentru intarziere, dar nu am mai intrat demult pe elforum.Va multumesc pentru articol.Este de foarte mare ajutor.Puteti sa-mi spuneti va rog din ce carte este articolul, si autorul? Link spre comentariu
twinvortex Postat Februarie 4, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2019 La 25.03.2016 la 14:26, twinvortex a spus: Am un amplificator Doina Delta, de pe care am scos schema si am desenat-o in paint. Am refacut condensatorii de filtraj ( am golit condensatorii din aluminiu si am pus unii noi in ei dupa care am refacut capsula).Amplificatorul functioneaza, in schimb nu merg efectele reverb si nici vibrato .Arcul este la locul lui , dozele la fel (traductoarele arata ca niste doze de pick-up cu acul prins cu o picatura de prenadez aproape de capetele arcului). Banuiesc ca a mai umblat cineva inainte in amplificator,de aceea nu sunt sigur ca schema scoasa de mine din sasiu este corecta. Va rog sa studiati schema si sa-mi spuneti unde nu este corect, Am indicat cu rosu doua zone unde nu stiu sigur daca este tocmai in regula: https://postimg.org/image/n7wdtyf8f/ si mai jos alimentarea: https://postimg.org/image/owj25mu0h/ 1 Link spre comentariu
eugenbt Postat Februarie 21, 2019 Partajează Postat Februarie 21, 2019 iesirea difuzorului este pe mufa DIN? ce impedanta trebuie sa aiba difuzorul? are cineva un manual de utilizare de la Doina Delta? cu stima, eugen Link spre comentariu
eugenbt Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 intreb din nou, poate vede cineva postarea si-mi da un sfat: care fire din mufa DIN de iesire le leg la difuzor? cele 2 negre care ies din traful de iesire? va rog, ajutati-ma! Link spre comentariu
marius_amp Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 (editat) Schema de mai sus nu e corecta. Asta e schema corecta. Da, iesirea difuzorului este pe mufa DIN. Dupa cum vedeti, 2 fire care pleaxa de la traful de iesire intra in sasiu in dreptul mufei DIN. In interior unul din fire se leaga la reactia negativa, iar celalalt la masa comuna a blocului de alimentare printr-un fir gros. Editat Februarie 22, 2019 de marius_amp Link spre comentariu
eugenbt Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 (editat) multumesc! deci, voi scoate mufa DIN si voi pune o mufa de iesire difuzor. doua difuzoare de 8 ohmi puse in paralel, fac 16 ohmi, deci se va auzi mai incet. scot cele doua fire care ies din traf. ma nedumereste marimea 16,2 v/20W. ce-i asta? si inca ceva: statia este pentru chitara electrica sau se aude bine si o electroacustica? pentru asa ceva am nevoie, de fapt, baiatul. eu inca n-am gasit o chitara la care sa poti canta cu doua maini stangi. Editat Februarie 22, 2019 de eugenbt Link spre comentariu
eugenbt Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 scuze, in serie. ma luptam cu pisica. voia sa posteze si n-am recitit. 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 14 hours ago, eugenbt said: multumesc! deci, voi scoate mufa DIN si voi pune o mufa de iesire difuzor. doua difuzoare de 8 ohmi puse in paralel, fac 16 ohmi, deci se va auzi mai incet. scot cele doua fire care ies din traf. ma nedumereste marimea 16,2 v/20W. ce-i asta? si inca ceva: statia este pentru chitara electrica sau se aude bine si o electroacustica? pentru asa ceva am nevoie, de fapt, baiatul. eu inca n-am gasit o chitara la care sa poti canta cu doua maini stangi. 16.2Veff este tensiunea pe o sarcina de 13 ohmi de acolo rezuta o putere de 20W,adica P=U^2/R, adica P=(16,2)^2/13=20W In cazul in care veti conecta la iesire doua difuzoare de 8 ohmi in serie,adica ~16 ohmi,veti avea la iesire in aceeasi pzitie a potentiometrului de volum,cam 16W. O rezistenta de sarcina de 16 ohmi se va reflecta in primar cu patratul raportului de transformare si va rezulta un alt Raa mai mare,deci si o putere mai mica si un THD mai mare.In acest caz trebuie sa reglati RA2 la alte valori pentru ca de aceasta data tensiunea pe bucla de NFB (reactia negativa) va fi mai mare,deci castigul amplificatorului va fi mai mic.Aceste componente sunt cele de pe schema colegului @marius_amp,adica schema corecta.Valoarea lui RA2 trebuie majorata (se va regla daca este posibil pozitia cursorului pe RA2 spre o valoare rezultata mai mare) acest semireglabil fiind montat ca rezistenta variabila. 1 Link spre comentariu
eugenbt Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 multumesc pentru explicatie, acum se mai limpezeste putin. 1 Link spre comentariu
George Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 Iar acei 13 ohmi din schema reprezinta rezistenta in curent continuu a doua difuzoare cu impedanta de 8 ohmi conectate in serie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum