Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

K 7200 ,Sursa 30V_10A

Postări Recomandate

Din aceasta cauza este bine ca sursa sa fie pevazuta cu si cu avertizare acustica (buzer)__am patit-o si eu de vro citeva ori

Trebuie sa ai grija si de  ""device-ul"" pe care il ai in depanare , ca s-ar putea sa fie mai scump decit sursa

din cauaza aceasta se numeste _sursa de laborator_sa fie echipata "full" sa nu-i duci grija

am sa caut una cu armare manuala , dupa declansarea protectiei tranzistorii regulatori sa ramana reci

am vazut o schema in revista Tehnium nr.7-8 / 1997_autor Cristian V Serdean _____si inca una cu armare cu tiristor (dar am uitat unde )

Link spre comentariu

Don nel65 imi cer scuze nu am vrut sa va ""poluez""  topicul K7200, am dat doar un exemplu

Fratele meu a cumparat una din polonia ( panelmetrele erau cu icl7106 , display lcd cu fundal albastru , tranzistori tip. KT) , vesnic avea probleme cu ea

Se poate customiza si se merita ca e una dintre cele mai vindute surse (are vro 6 versiuni comerciale)

o zi buna

Link spre comentariu

Cred ca aceasta este sursa care ti-ar fi necesara:

Fata de k7200 ,schema aia mi se pare o gluma.

Nu am nicio problema cu sursa mea ,insa nu stiu cate surse rezista in regim de scurtcircuit ,cu reglajul de curent dat la maxim ,adica 10A .timp de cel putin o jumatate de ora ! Avand in vedere ca tranzistorii 5200 folositi sunt niste clone ordinare ,nici nu ma mir ca a cedat unul din ei in acele conditii.Fac scurtcircuite zilnic la sursa ,n-am nicio grija la aspectul asta,insa totusi ,s-o las in scurt si sa plec la alta treaba ...mi se pare ca chiar am vrut sa vad cat tine.Oricum ar fi ,dupa ce a intrat in scurt acel tranzistor ,curentul nu a mai fost limitat deloc ,traful putand debita mai mult de 20A in scurtcircuit ,probat de mine,asa ca despre ce vorbim aici ,despre 3A ca in sursa lui alcon ,cu un singur 2N3055 (no ofense ,alcon) ?

Editat de nel65
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Am realizat si eu acum un an aceasta sursa dupa modelul velleman k7200 cu un traf de 2x 12 400va la care am crescut tensiunea la 2x15 dar eu am folosit 8 bucati 2n3055 pe radiatoare mari cu coolere dar aveti grija cu factorul hfe la tranzistori eu am masurat si i-am pus apropiati ca valoare deoarece la inceput am avut 2 tranzistori care se incingeau puternic fata de ceilalti la un curent de aprox 11 A.In rest am realizat si un softstart cu releu mai ales ca filtrajul este de 15000uf.Ca indicatori am folosit chinezesti de pe piata, si inca ceva folositi potentiometru multitura pentru fin la voltaj.Oricum functioneaza perfect .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări