Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

K 7200 ,Sursa 30V_10A

Postări Recomandate

Nu știu să răspund la întrebările astea. Și nici el nu a răspuns. Am scris deja că a postat și atât. Eu aș folosi un alt traf pentru alimentarea operaționalului. Sau aș înfășura câteva spire pe traful existent. 

Din câte îmi dau seama nu voi reuși să folosesc traful fără să-l modific. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 55 minute, Marian a spus:

@Marele Savant va rog nu ma provocati inutil, intrebarea mea a fost una legitima. 

Pai este simplu de verificat.

Sint o multime de utilizatori ce au realizat sursa.

Dece nu face nimeni niste teste de stabilitate? 

Stabilitatea se poate testa foarte usor cu un osciloscop (preferabil digital dar nu obligatoriu) si o sarcila rezistive comutata rapid cu un tranzistor de putere.

Link spre comentariu

Intocmai.

Intrebarea mea se referea la varianta modificata despre care a amintit @zvonacfirst.

Daca e stabila atunci e foarte bine, raman insa la opinia mea ca-i prea complicata pentru ce trebuie sa faca.

1 referinta buna SOT23, 2 AO SOT23, ceva shunt ( eventual senzor hall ), ceva tranzistori, si cam la atat se rezuma o sursa moderna liniara ajustabila U si I. 

Dar divaghez, pasiunea pentru vechi este poate ceva normal in anumite situatii, deci...

PS: Raspunsul tranzitoriu este o masura a stabilitatii.

Link spre comentariu
Acum 53 minute, sesebe a spus:

Eu vreau sa vad măsurători reale pe placa fizica, nu similari. 

Pai cine te pune sa te uiti la ele? Si daca cineva este multumit de sursa, de ce ar face masuratori ce consuma ceva timp? Iar daca cineva nu intelege importanta unor teste, se va "frige" intro buna zi si atunci va intreba pe forum de ce s-a intamplat. Daca esti foarte interesat roaga-l de &nel65 sa faca ce teste doresti (are si film pe YT) si poate scapi cu cateva beri.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Marian a spus:

I

PS: Raspunsul tranzitoriu este o masura a stabilitatii.

:d

Raspunsul tranzitoriu este una, stabilitatea unei surse este alta!

Mai ar trebui un autotransformator pentru masurarea stabilitatii...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Acum 49 minute, Marele Savant a spus:

facem abstractie de chestia cu NASA! ramine afirmatia cu stabilitatea! 723 este inca deasupra multor fite actuale!

Da, da, vezi sa nu! 

Compari un amplificator de eroare realizat cu un simplu etaj diferențial+plus sursa de curent în emitori cu un amplificator de eroare realizat cu un operațional cu gain open loop de peste 120dB și banda de citiva Megahertz. 

Ca să nu mai zic de referință de tensiune care, deși la 723 este foarte stabila, nu se poate compara cu o referință de tensiune moderna. 

Vezi, de asta eu cer masuratori, ca să nu ajungem la astfel de afirmații. Refuzul de a prezenta măsurători cit mai complete nu fac decit sa confirme performantele îndoielnice. 

La sursa proiectata de mine, la care am pus măsurători și pe forum, tensiunea de ieșire variază cu mai puțin de 1milivolt cind sarcina variază de la citiva miliamperi la 5A, echivalent cu o rezistenta interna de sub 1miliohm. Măsurători făcute cu multimetru de banc de 6.5 digiți. 

Acum 2 minute, Ion_Bumbu a spus:

:d

Poți explica, te rog? 

@Marian are dreptate. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări