Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

K 7200 ,Sursa 30V_10A

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Postez si eu aici cateva fotografii cu relizarea finala a modulelor pentru sursa K7200, varianta a 2-a de cablaj proiectat de mine:

IMG-20220502-192403.jpg

IMG-20220502-192425.jpg

IMG-20220502-192457.jpg

IMG-20220502-192520.jpg

IMG-20220502-192527.jpg

IMG-20220502-192556.jpgIMG-20220502-192613.jpg

IMG-20220503-195354.jpg

Intre timp m-am apucat de proiectat si o schema si cablaj a unui instrument de masura pentru aceasta sursa, care se va conecta in conectorul Molex cu 4 pini proiectat pe placa sursei.

Momentan sunt la proiectare PCB in proportie de 80-90%. Display-ul pe care doresc sa il folosesc este unul grafic 128x64 cu backlight chiar daca este unul foarte scump.... Prima versiune va utiliza un arduino nano

In mare placa va arata asa:

3d2.png

3d1.png

Link spre comentariu

Arata foarte fain. Felicitari.

Legat de afisaj, cred ca te referi la display-ul grafic rezolutie 128x64 pixeli bazat pe controllerul ST7920. As putea fi interesat de acest proiect daca ai cablaje de vanzare pentru sursa si vei avea si pentru panelmetru. Ai ales pentru cablaj sa folosesti componente SMD. Te gandesti sa faci si o varianta cu componente THT?

Am observat ca ai ales o solutie analogica pentru controlul turatiei ventilatorului. Nu era mai sigura solutia digitala? Adica integrata in panelmetru. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Multumesc.

Da, display-ul va fi EADOGL128W-6, cu o solutie de backlight formata din 4 leduri SMD lipite sub acesta + un dispersor

Legat de solutia de controlul turatiei ventilatorului e integrata si pe placa de sursa, dar am integrat si o varianta digitala deja....

Momentan nu ma gandesc la solutii cu THT pentru ca mie imi e usor cu SMD-uri si vreau ca placa sa ramana cat mai mica. Pentru varianta de mai sus am ales SMD si in capsula  0603 care este aproape imposibil de lipit fara scule adecvate. 

Proiectul e la inceput si o sa dureze mult timp pana voi ajunge la o varianta finita. Momentan sunt la stadiu de teste efectuate cu diverse variante si creearea unei scheme care sa poate fi dezvoltata  ulterior cat mai mult.

Am inclus aici si un buton digital care ar putea actiona un mic releu SMD de pe placa care sa foloseasca ca si comanda pentru comanda unei solutii de conectare/deconectare a sarcinii....

Ma gandesc si la o solutie de print 3D a unei rame care sa faca montarea usoara a acestuia pe panoul frontal, ceva in genul in care ai facut si tu pentru LCD 16x2.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, djlove a spus:

o solutie de backlight formata din 4 leduri SMD

Nu știu ce display ai tu. Eu am câteva display-uri exact cum am scris mai sus și au retroiluminare. 

solutie de print 3D a unei rame care sa faca montarea usoara a acestuia pe panoul frontal

Se găsesc pe Aliexpress frame-uri pentru acest LCD. Am impresia ca sunt realizate prin injectare, nu sunt printate. 

solutia de controlul turatiei ventilatorului e integrata si pe placa de sursa, dar am integrat si o varianta digitala deja.

Ai gândit bine. În acest fel sursa poate fi utilizata și în configurație complet analogica și cu orice tip de afisor. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 10.06.2016 la 0:39, Vizitator Gabriel Sorin a spus:

dupa ce am schimbat c8 , r35 a scos fum , r3 , r32 , r34, r35 se incing , d1 defect , t1 pocnit si l-am schimbat, dupa ce am schimbat ce am gasit defect , releul cupleaza fara  sa misc ceva , doar alimentez si cupleaza , led permanent aprins si uite asa abandonez un proiect in care am investit peste 200 lei 

salut,am realizat aceasta schema ,functioneaza asa cum a fost proiectat,nu am facut nici o modificare, am verificat fiecare piesa inainte de a lipi pe placa,deci, cu rabdare multa reia totul de la capat,atentie la dz2 trebuie sa fie de 1,2w,r35 1/2 w.

Link spre comentariu

Cochetez de ceva vreme cu ideea de a construi o sursă K7200 dar nu am avut timp să abordez un proiect nu neapărat complex dar a cărui asamblare va fi consumatoare de timp. Cred că pentru afișare am să aleg varianta cu panelmetre cu 7107 deoarece am câteva bucăți care stau nefolosite.

Am și un traf toroidal dar scoate în gol 18,6-0-18.6V (pe eticheta scrie 17.6V-0-17.6V 5.2A). Cred că este o problemă tensiunea acestui traf care este mai mare decât cea din schemă, dar cum l-aș putea folosi fără să-l modific? LM723 accepta maxim 40V pe intrare. Eu aș avea un pic peste 50V în gol. 

Link spre comentariu

Zvonacfirst.Sincer nu ştiu de ce nu s-a prevăzut schema cu regulator de tensiune pt lm723.Se poate utiliza şi în var actuală,dar cu regulator pe plăcuţă separată...

În altă ordine de idei 50V va mări disiparea pe radiator.Ai putea încerca să faci prize pt 2x15V sau să scoţi spire.

Link spre comentariu

Retro sau nu, pentru mine nu este un criteriu. Daca functioneaza bine - asa cum de altfel am citit - nu vad care este problema daca este retro.

Referitor la traf, pe praful asta nu as vrea sa investesc in altul. De fapt daca fac pana la urma aceasta sursa o fac pentru ca am toate componentele, inclusiv cutia si radiatorul.

Si, asa cum am scris, nu as vrea nici sa modific traful pe care il am acum. Nu am desfacut vreunul pana acum si nu stiu cum as putea sa-l modific fara sa-l stric.

Am gasit pe Electroda o postare a unuia care afirma ca a modificat schema pentru a merge la 50V, cu traf 2x25V. Dar a postat si atat, nu vine cu detalii sau cu rezultate.

3716709500_1633886428.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări