Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator de semnal

Vizitator

Postări Recomandate

Pregatesc pentru un corector RIIA un transformator ridicator 1/20 facut pe tole de permaloy

Rp=0,18 ohm  Lp=0,18H

Rs=37 ohm     Ls=5,68H

Fmin/-1dB=31Hz

Fmax/+1dB=24Khz

Frez=82Khz

si inca doua poze

post-220265-0-71146500-1458833712_thumb.jpg

post-220265-0-31786900-1458833774_thumb.jpg

post-220265-0-49155800-1458833798_thumb.jpg

post-220265-0-28046900-1458833828_thumb.jpg

post-220265-0-38859900-1458834040_thumb.jpg

post-220265-0-56532900-1458834067_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

1

• bmsorin

1

Top autori în acest subiect

aparent o uşoară intrare în saturaţie pentru 30Hz/sqw(sfârşit de palier) cauzat posibil de un nivel prea mare pe intrare(în teste) sau ieşirea generatorului nu sta chiar bine la 30Hz/sqw sarcină grea.

dacă oscilograma de 30Hz/sqw aparţinea de un etaj final(pp) puteam spune că tuburile finale au reglajul de bias dezechilibrat. astfel se naşte întrebarea cu ce ataci primarul ?(văd un dezechilibru în etajul de atac PP-negresit 30Hz/sqw) direct din generator.

din oscilogramele postate remarc un comportament foarte bun sqw(având în vedere 1:20 ridicător)

un transformator ridicător(1:20) foarte echilibrat la capetele benzi audio.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Se pot impartasi si urmatoarele informatii (bineinteles daca nu-i secret):

- sectiune miez

- numar spire 

- diametru conductor bobinaj

cred ca ar mai fi interesant de stiu si la ce pret ajunge un asemenea traf (chiar daca banuiesc ca nu-i de vanzare). 

Link spre comentariu

aparent o uşoară intrare în saturaţie pentru 30Hz/sqw(sfârşit de palier) cauzat posibil de un nivel prea mare pe intrare(în teste).

dacă oscilograma de 30Hz/sqw aparţinea unui etaj final(pp) puteam spune că tuburile finale au reglajul de bias dezechilibrat. astfel se naşte întrebarea cu ce ataci primarul ?(văd un dezechilibru în etajul de atac PP-negresit).

din oscilogramele postate remarc un comportament foarte bun sqw(având în vedere 1:20 ridicător)

un transformator ridicător(1:20) foarte echilibrat la capetele benzi audio.

Primarul va fi atacat direct de doza MM deci semnalul mediu de 1,5mV  va ajunge la aproximativ 30mV , ma gindesc sa fac o corectie de tip RLC fiindca acesat tip de retea are o atenuare foarte mica comparativ cu cele RC 

Link spre comentariu

cu 1,5mV atac(primar) se va comporta exceptional probabil, firesc întreb acum cât ai în atac primar ? (în oscilogramele postate).

dacă mă uit la PM-6667 (Frequency Counter în img. dată) văd ca fiind poziţionat pe 5Vrms...

sau cât ai de la un palier la altul sqw ? nu mă prind din imagini.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ai dreptate, masuratorile au fost facute cu nivel foarte mare de intrare (1V) ca sa urmaresc  cum se comporta in cazul pozitionarii primarului in catodul unui tub si de acea exista acea saturatie la frecvente sub 50Hz insa complet altfel se manifesta transformatorul cu nivel de intrare de 3mV, practic pentru 10Hz frecventa minima a generatorului caderea este mai mica de -0,1dB si probabil -1dB este undeva sub 2Hz iar la frecvente superioare caderea de 1dB este la 24Khz si ajunge la -3dB pentru 48Khz iar rezonanta nu se mai manifesta deloc , probabil este undeva la peste 150Khz (generatorul merge doar pina la 100 Khz)

Intre timp am citit ca tolele de permaloy trebuiesc ferite chiar de masurare  infasurarilor cu ohmetrul analogic din cauza curentului de masura, asa o fi...

Dupa ce comprim niste poze am sa arat comportarea la 3mv input

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am mai multe doze MM si am sa incerc o adaptare cu rezistorul din grila plus un condensator semireglabil 100-300pF oricum prima data trebuie sa mai bobinez inca un transformator si observa ca miezul acesta este fenomenal de bun, tolele au o grosime de 0,055mm !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări