Vizitator AkaiAA Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Am onoarea sa va salut , sunt nou pe acest forum, si binenteles vin si eu cu cu o intrebare catre voi .....si v as fi foarte recunoscator pt sfaturi....Detin amplificator Pioneer Vintage, un deck Toschiba tot vintage, si urmeaza sa imi achizitioner un pick-up vintage. Am vazut destule modele pe olx, Pioneer, akai, unitra, marantz, philips, ....unele au doza audio tehnica altele originala (dupa caz binenteles) si chiar nu stiu ce sa aleg. Va multumesc frumosc... Link spre comentariu
kobold Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Salut, bine ai venit pe forum. Dozele audio tehnica sunt de calitate buna (nu le ocoli), iar in functie de model chiar mai bune decat originalul. La capitolul marci recomand Technics, unele modele Grundig care copiaza Technics, Yamaha si altele; depinde de bugetul alocat. Link spre comentariu
Vizitator AkaiAA Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Bugetul este undeva la maxim 400 lei..... Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) Depinde cat esti de norocos, fara sa poti proba, pickup-ul sh este loterie. Majoritatea celor care vand (mai ales cele mai ieftine) nici macar nu au idee ca la transport este obligatorie demontarea platanului... Si cred ca ar trebui ca un moderator sa mute subiectul la "Accesorii Audio". Editat Martie 24, 2016 de shambala Link spre comentariu
enderman Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Si platanul si doza si contragreutatea bratului e bine sa fie demontate. Eu am un Sony PS-X 35 de care sunt multumit. E direct drive, full automatic si are repeat in caz ca e nevoie (sunt unele momente in care nu e bine sa se opreasca mozica ) La belt drive trebuie sa tii cont de servisarea curelei. Doza am preferat sa fie originala sony, am mai incercat una philips dar nu m-a multumit. Binenteles un ac nou nu strica. Link spre comentariu
zarra68 Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Cauta direct drive,saba,grundig,vest europa,sfarsitul lui 80! Link spre comentariu
zal Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Păi, astea germane erau atunci construite oem tot în orient, copii ale altor pick-up-uri, doar dizainul schimbat. Pînă la urmă contează mai puţin marca cît starea tehnică. O atenţie deosebită acordaţi legării la masă a platanului prin ax şi a braţului dozei, astea sînt sensibile la lipsa ecranării. La fel cablul audio. Un pick-up bun are braţul în S şi capul detaşabil, universal (există şi unele specifice doar firmei producătoare, greu de găsit). Are şi reglaj de turaţie, stroboscop şi antiskating. Cele mai bune ar fi alea tangenţiale, dar folosesc doze speciale, greu de găsit şi sînt fragile. Există şi unele de rack care citesc pe ambele părţi, au memorie la melodii, etc (Sharp). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 Unitra GS-431 Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 (editat) Unitra GS-431 Daca este cel cu transformatorul de retea sub traseul dozei pe disc, este de departe cea mai proasta alegere posibila - cu exceptia cazului cand se are in vedere inlocuirea si mutarea transformatorului. Poate GS-424... Editat Martie 30, 2016 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Ladislau Benedek Postat Mai 1, 2016 Partajează Postat Mai 1, 2016 Sara buna ! Si eu eram interesat de achizitionarea unui GS 431 ! Cu ce influenteaza transformatorul daca e sub traseul dozei ? E chiar atat de "grav" ? Sa caut un Adam ? E mai bun ? ....ca la pret e spre dublu ! Multumesc ! Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Transformatorul induce brum - crescator ca intensitate pe masura ce doza avanseaza spre centrul discului. De la slab sau f slab cu bratul pe suport, la foarte deranjant de pe la mijlocul discului. Solutia era inlocuirea transformatorului [ieftin si prost] cu altul cu flux de scapari f mic, si mai ales mutarea lui in coltul din stanga spate a sasiului. A fost una din cele mai rusinoase greseli de proiectare ale firmei [!] Au fost modele de Adam care meritau din plin pretul "dublu"; am vazut recent unele pe la 5-600 euro Editat Mai 5, 2016 de shambala Link spre comentariu
VTP Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) E interesant ca lumea se intoarce la inregistrari analogice!Azi, sunt insa destule pericole daca tinem cont ca instrumentele vechi, oricat de bune au fost la vremea lor, sunt afectate de trecerea timpului mai mult sau mai putin. Cum am avut multe pick-up-uri la vremea respectiva ('70 - '80 )am sa fac unele recomandari din propria experienta pentru cazul ca vreti sa lucrati cu un pick-up S.H.: - evitati tipurile ieftine, indiferent de brand!!! - evitati pick-up-urile cu antrenarea platanului cu rola de cauciuc: prin imbatranire se durifica si deformeaza; - la cele cu curea e bine sa verificati starea curelei si posibilitatea de a gasi curele de schimb; - la cele direct drive e bine sa stiti daca nu au stat in umezeala si mizerie; - evitati modelele multidisc, automate, complicate, tangentiale ( stie cineva dece nu s-au raspandit???). Cele mai simple, cu antiskating cu greutate pe atza, cu bratz solid si mufa universala, fara jocuri in lagarul central, in articulatiile bratzului, cu reglajul turatiei si lift sunt cele mai sigure, si, usor de repus in functiune! - Thorens, Dual la germane, la japonezi, brandurile cunoscute. - e de preferat o doza noua sau macar un ac nou. Si la pick-up-uri, azi, se pleaca, in cazul unuia nou, de la sute de euro si se ajunge la sute de mii, deci sunt prohibitive pentru majoritatea melomanilor! Asa ca un SH in stare buna e o solutie viabila. In definitiv numai nepriceputii isi cumpara un avion de vanatoare ca sa ucida o vrabie! Atentie: LP-urile actuale pot fi doar cu numele analogice! Daca matritele sunt produse utilizand inregistrari digitale .......................................! ( in acest caz nu prea merita efortul, mai ales ca LP-urile sunt f.scumpe comparativ cu CD-urile!) Am avut 2 GS-431 si mi-au mai trecut prin mana alte zeci: parerea mea este ca este o investitie BUNA. Este usor de reparat, de intretinut, fiabil. Doza poloneza nu e extraordinara, dar, daca este buna, si, acul de preferat nou, se poate utiliza pana la achizitia unei doze mai performante. Nu am avut nicio problema brumul de la transformator. In interior este spatiu suficient pentru: - mutarea transformatorului, sau inlocuirea sa cu unul care sa permita si alimentarea unui preamplificator de doza montat in interior. Se scurteaza astfel lungimea cablului de la doza la intrarea preamplificatorului cu obtinerea unui raport S/Z mai bun. - carcasa aparatului este un ecran eficient si se pot monta si ecrane interioare. Varianta ADAM a avut probleme de fiabilitate in special a partii electronice, fiind si mult mai complicata. La GS 431 am intalnit un defect de masa: pocnituri de la incarcarea statica in timpul functionarii, dar rezolvabil! Editat Mai 5, 2016 de VTP 1 Link spre comentariu
Vizitator Ladislau Benedek Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 Am gasit un GS 431 cu ac si doza noi,intr-o stare foarte buna si la un pret rezonabil ...199 de lei. Eu am momentan un SL-L 20 de la Technics ( tangential ) dar doza e destul de veche si cred ca si cureaua da semne de oboseala La Gs 431 imi place strobo...iar un SL-D2-K sau un Akai AP-207 au preturi cam mari ptr mine Link spre comentariu
silcos Postat Iulie 18, 2017 Partajează Postat Iulie 18, 2017 Buna ziua. A incercat cineva modelul Dual 626? Sti ceva de el, bun/prost in gama asta de pret (300 lei)? Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum