Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11AK19

liviu_mad

Postări Recomandate

Vreau sa fac din 2 tv unul bun. Unul este eurotek 11ak19 care este spart si sasiul este bun , este mono si deflexia are pe V 15ohm. Celalalt este Schnaider scenaro 217 , acesta are un tub bun iar placa difera putin pe la mufe , este stereo si deflexia are 10ohm. Am luat placa primului si am pus in cutia celui de-al doilea. toate bune dar am imaginea mai ingusta cu 3 cm pe verticala. Cum as putea sa o mai intind? Multumesc!

Link spre comentariu

NU ATI INCERCAT DIN MENIU SERVICE ???? PENTRU INTRARE IN SM APASATI TASTA INSTALL SAU MENU 4 - 7 - 2 - 5 .

Va doresc mult succes !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Pot sa intru in menu service si pe la pagina 58 am dimensiunea pe cadre . Desfac imaginea cat trebuie cu setarea la maxim la nr.63 , dar cand ies din menu revine la setarile initiale . Probabil ca trebuie se memorez cumva. Pe verticala este ingust. Cum se memoreaza?

Editat de liviu_mad
Link spre comentariu

Am gasit la pagina14 ca se automemoreaza dimensiunile pe cadre dar la maxim tot mai trebuie cam 2mm de verticala. Cred ca trebuie sa intervin la Rezistente, ce parere aveti?

Editat de liviu_mad
Link spre comentariu

Am gasit la pagina14 ca se automemoreaza dimensiunile pe cadre dar la maxim tot mai trebuie cam 2mm de verticala. Cred ca trebuie sa intervin la Rezistente, ce parere aveti?

da trebuie umblat la rezistente

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Pentru sasiul 11AK19-8A am incercat din service sa reduc imaginea pe orizontal si nu pot.

Pare a fi un 16:9 si nu 4:3

pe vertical e mica si pe orizontal extinsa tare.

am reusit sa o maresc pe vertical din service menu dar pe orizontal e tot extinsa

N-are corectie E/W. deflexia de 90 grade

Ce e de facut? vreo modificare ceva?

Este o posibilitate de a da 4:3 sau alceva chiar o modificare in piese.

Multumesc

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Are la bornele deflexiei H o bobinuta inseriata cu unul dintre firele care vin din placa ? Mai poti incerca modificarea +/- a valorii C-ului de recuperare dar putin 2-3nF.Recomandarile au fost facute de d-l Dan Cod intr-un topic despre o problema asemanatoare , cateva zile mai in urma.

Link spre comentariu

Am pus o bobina de dimensiune H luata dintr-un TV alb negru "sirius",

s-a redus putin dar totusi mai trebuie intervenit undeva.

Am incercat sa pun un C-u in paralel cu cel din serie cu BDH dar nici o schimbare in dimensiune

pus cond 8,2nf in loc de 7,5 1600V,s-a maimicsorat f putin.

niciodata pana acum n-am intalnit asa ceva!

Link spre comentariu

Trebuie introdus miezul complet in bobina(care ati luat-o din Sirius) si daca tot nu se reduce suficient,se mai adauga spire.Daca tot nu e suficient,jos sarma de pe bobina si o bobinati cu sarma ceva mai subtire.

Alta metoda,pentru micsorare -se micsoreaza valoarea cond serie cu deflexia(parca e de 0,43 puneti de 0,39-0,33 etc)

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări