Vizitator Service EPS Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) Buna ziua, Avem un laptop Acer Aspire 5930G ce nu are imagine, la inceput se aprinde ledul de power, ledurile laterale, ledul ce indica HDD-ul clipeste odata, apoi dupa un interval; scurt de timp apare backlight-ul. Daca scot oplaca video dedicata din laptop, dupa 5 min. ecranul mi se face alb complet. Cu placa video dedicata nu am deloc imagine, si nici backlight indiferent de cat timp il as lasa alimentat. In urma masuratorilor efectuate pe placa de baza am constatat ca pe o alimentare am scurt (0.01 Ohm), am masurat condensatoul si era bun, traseul se duce in cipul video, pe niste smd-uri. Am incercat si alta placa video care ar fi compatibila si nu a functionat. Postez o imagine cu locul in care am gasit scurt-circuit, nu cred k este o valoare normala, tipica pentru acest gen de chipset-uri. http://tinypic.com/r/igauqp/9 Editat Martie 24, 2016 de Service EPS Link spre comentariu
ovy83 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) alta placa video compatibila in ce sens? ce placa video avea si ce placa a-ti pus? am avut un acer 5720g cu Nvidia 8400 GO. aceasta a inceput sa faca probleme.am facut un reflow dupa care update de bios . am inlocuit vechea placa cu un ATI Radeon 3450 hd si a mers fara alte interventii. 5920 este cu ecran de 17'' parca,restul este perfect identic cu 5720. Editat Martie 24, 2016 de ovy83 Link spre comentariu
Vizitator Service EPS Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Placa originala este Nvidia 8600 gs, iar noi am pus Nvidia 9600 GT(Placa video ce am mai fost testata pe un Acer aspire 8930G, si tot nu a functionat ). Bun daca laptopul nu s-a aprins deloc, cum sa fac update de bios? Link spre comentariu
ovy83 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 daca nu-i pune-ti versiunea de bios 1.45 nu recunoaste 9600gt,asta sigur,deoarece m-am confruntat cu asa ceva. daca apare pe ecran acea lumina laptoasa este sigur placa video de vina.au fost niste editii foarte proaste. acel laptop recunoaste,cu biosul de lansare,doar 8400 si 8600 . incercati la vechea placa un reflow,o incalzire poate mai misca,cat sa instalati versiunea noua de bios.se instaleaza din windows. cu o placa ATI RADEON 2600 am impresia ca merge fara update,parca citisem undeva ca aceasta placa ar fi "prinsa" ca oficiala. o alta metoda de a instala noua versiune de bios este programatorul. Link spre comentariu
Vizitator Service EPS Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Am incercat sa fac update de bios cu versiunea luata de pe site si anume V 1.23. Am apasat simultan tastele Fn si ESC, apoi butonul de power si nimic, display-ul ramane negru si atat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum