Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum folosesc o punte de alternator la un redresor ?

kotezzyno

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kotezzyno

8

• validae

5

• daniel_88

5

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

A...uitasem, foarte împortant dacă cumva vei pune plăcile pe un singur radiator, aşa am înţeles din celălal topic, să nu faci asta, ele trebuiesc izolate cumva, poţi folosi două radiatoare, gândeşte-te că pe un radiator vei avea + şi pe celălalt -, şi nu cred că vrei să te trezeşti cu un scurt la ieşire...

Link spre comentariu

@kotezzyno  Schema aia de punte desenată de tine, din a doua imagine e greșită. Punțile trifazice auto au trei diode cu anodul legat la un radiator și trei diode cu catodul legat la celălalt radiator. Dacă folosești doar două diode din fiecare ramură, obții o punte Graetz monofazată.Crede-mă, am mai avut destul de-a face cu așa ceva, nu fac glume proaste....deci, dacă le-ai legat cum ți-am spus e în regulă. Uite aici câte ceva despre punți: https://en.wikipedia.org/wiki/Diode_bridge

Mersi inca o data Validae.

Link spre comentariu

Spitfire, nu ți-aș recomanda niciodată să te bazezi pe o punte din aia de 5-6 Lei, la un curent ,,declarat,, de 35A nu ar trebui să-i ceri mai mult de 10A. Am văzut astfel de punte ieftină, dar de 50A la serviciu, s-a ars la un consum constant de maxim 8-10A (redresor de baterii electrocar) și crede-mă, cel ce o folosea nu era un nepriceput. Am montat în loc o punte cu diode serioase tip KU1490 și problema a fost rezolvată definitiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări