Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IC7300

hpavictor

Postări Recomandate

• 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

3

• yo3fhm

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Victor, 

Gasesti pe radioamator.ro un topic pe care l-am initiat in decembrie 2016, inainte de a achizitiona IC-7300 :

Achizitie Icom IC-7300: Da sau Nu?

Cel mai avantajos il poti cumpara de la MediaGlobe Italia. Avantaje: au pretul cel mai mic, ofera garantie 3 ani si ofera facilitate de buy-back. Daca te superi, le trimiti inapoi transceiverul, ti-l evalueaza, iti vor oferi cam 75-80% din pretul initial (daca nu e deteriorat) si iti poti cumpara alt transceiver de la ei, punand diferenta. 

Pe scurt, minusuri identificate pana in prezent:

- nu e un transceiver destinat contest-man-ilor (care au nevoie de stilul "functia si butonul" );

- la operare in mod CW si numai cand lucrezi cu casti, se aude un mic pacanit la trecerea de pe Tx pe Rx ;

- S-metrul e calibrat in "standard ICOM" (adica in trepte de 3dB, nu de 6dB asa cum e recomandarea IARU. Pana la 58, semnalele sunt afisate la o diferenta de aprox. 1 grad S, ce vine peste 58 e OK pana la 59+40 sau +60. Avand in vedere ca S-metrul e ceva foarte relativ, nu mi-am mai batut capul !

- ATU-ul e slabut, poate acorda antene doar in range-ul de impedante de la 5 la 130 ohmi daca nu ma insel, cu SWR maxim de 1:3 . Se poate pune totusi in mod "Emergency", dar puterea maxima va fi limitata la 50W. Recomand folosirea unui tuner automat extern de calitate superioara. Personal, folosesc un transmatch extern realizat de mine acum 20 ani - o forma de retea L care este conectata pe rand in 4 configuratii posibile, cu ajutorul unui comutator.

In rest, il pot vorbi numai de bine, calitatea emisiunii (in orice mod de lucru) e excelenta, e foarte sensibil si meniurile sunt bine gandite. Filtrele sunt super, actioneaza dur, ferm, l-au impresionat placut si pe batranul meu (fost radiotelegrafist profesionist). LCD-ul se misca natural atat pe comenzi, cat si pe spectrum sau waterfall. Modurile digitale se lucreaza cu un singur cablu USB intre statie si PC - dar trebuie sa pui musai clampuri de ferita la ambele capete (eu am pus si pe mijloc). Decodor RTTY inclus, daca pleci in portabil. Eu am lucrat cu el in toate modurile digitale (inclusiv FT8). Poti decoda si emisiuni DRM pe unde scurte (am receptionat Radio Kuwait, Radio Romania International si Vocea Nigeriei) - dar programezi iesirea de semnal pe USB sa fie "IF" si nu AF. Are bug incorporat cu memorie, setabil pentru orice tip de cheie. SDcard pe care poti face poze de pe ecran si poti inregistra QSO-urile (atat corespondentul cat si pe tine). Pentru voce, poti modifica setarile spectrului astfel incat sa ai o emisiune cu tenta radiofonica... Nu se incalzeste, iar tranzistorii etajului final sunt foarte bine protejati. Sensibilitatea si filtrele de iesire sunt conform specurilor, iar zgomotul de banda e vizibil mai scazut decat la alte scule pe care le cunosc. Reducatoarele de zgomot sunt foarte eficiente si configurabile, iar cu filtrele digitale te poti juca lejer.

Singurul cu care l-as inlocui ar fi un transceiver care sa aiba receptor dublu, dar cu performante identice si sincronizabil 100% cu celalalt, ca sa pot face la o adica si receptie cu diversitate. 

Iti urez succes daca te hotarasti, e un transceiver foarte bun!

Cezar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări