chas3 Postat Martie 29, 2016 Autor Partajează Postat Martie 29, 2016 To raul spre bine: dupa ce asezi freza si flambeaza tabla, se ridica (,) colturile si numai ajunge lichidul la ele Link spre comentariu
chas3 Postat Aprilie 15, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2016 Inca nu am terminat Z-ul, insa a trebuit sa asamblez cateva CNC-uri cu motoare cu encoder, asa ca am zis sa vad cum ar da pe BF20:https://www.youtube.com/watch?v=B9kWznMSzQ4&feature=youtu.beMotoarele au doar 2Nm. Implementarea e oarecum asemanatoare cu servo, dar totusi departe. Dragut, insa fara un RPM corespunzator la spindle, viteza aia e risipa pe BF20. Link spre comentariu
chas3 Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Nu mi-am terminat Z-ul, insa sunt tot mai tentat sa ma leg la cap cu un spindle de genul asta:http://www.usovo.de/shop/Milling-spindles-accessories/Exchange-spindle-with-tool-changer/Optimum-Toolchanger/Manual-tool-changer-for-Optimum-Milling-Machines::452.htmlAre sistemul asemanator ca TTS, doar ca pe con SK20. Nici nu stiam ca exista si SK20, pana acum cel mai mic pe care l-am vazut a fost SK30. Pe langa costul maricel al spindle-ului, mai costa ceva si trecerea pe noile conuri, daca ai deja totul pe Morse 2. Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Ai remarcat ca 2nm sunt de ajuns, eu folosesc motoare de 4nm (566oz) dar le tin cred ca la 2A (nu mai stiu exact) pentru ca nu am avut nevoie de mai mult, viteza maxima am setat-o la 2000mm/min doar ca sa nu mai alerge de nebuna imediat ce ii dau drumu. Motoarele sunt reci, nici un pic nu se incalzesc. Z-ul este de departe cel mai greu oricum l-ai face. Poate ar fi bine sa termini cnc-ul, sa te joci putin cu el, sa vezi capabilitatile inainte sa incepi sa dai bani pe componente scumpe la el. Depinde ce materiale planuiesti sa prelucrezi, o sa te lovesti de problema rigiditatii cand tai in fier, eu am lucrat mult la asta ca sa il fac mai rigid. In aluminiu taie de parca ar merge in gol, nici nu il simte. Link spre comentariu
chas3 Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Lucrez de destul de mult timp pe ea in mod manual si stiu cat de flexibila e. Otel folosesc doar cand trebuie sa fac scule sau accesorii, nu agreez aluminiul ca material pentru unelte. La fel ca si orice alta masina, daca te dai dupa ea si prelucrezi in concordanta cu capabilitatile ei, merge treaba. In fond am frezat otelul calit al piulitei cu bile pe router. Prin urmare, convertind-o CN, voi putea face treceri si mai mici in material - nefiind obligat sa stau langa ea sa dau la manivela, poate sa dureze programul oricat.Spindle-ul ala cu schimbare rapida ma tenteaza de mult timp, aveam de gand sa il iau si daca nu o converteam. M-am mai jucat pe un Emco cu un sistem identic si e o placere. Insa pe partea cealalta.. 500 de euro plus inca o data pe atat pe tooling.. nu se justifica. Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 (editat) Am mai avut discutia asta, si nu stiu cum lucrezi tu, dar eu, de obicei, folosesc doar 1-2 scule pe lucrare ca cnc. In principal freza de 6 face totul, inclusiv plunge-in in material folosind o traiectorie spiralata. In filmuletul pe care l-ai vazut mai mult faceam teste si am lucrat manual majoritatea timpului. Doar ce am mai terminat azi 3 piese in otel si nu am schimbat deloc scula si nici nu s-a chinuit vre-un pic. Eu cred ca la o freza gen g0704 nu se justifica 500euro pentru spindle. Editat Aprilie 20, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum