mcross Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Un prieten m-a intrebat daca nu am putea face un turometru stroboscopic. I-am raspuns ca in principiu da, mai ales daca folosim un procesor. Am inceput cautarile pe net sa-mi fac o idee cam ce inseamna asta, in ideea ca ma voi apuca de soft. Partea hard mi s-a parut ca va fi usor de facut de la bun inceput. Insa cautand pe net am gasit exact ce isi dorea prietenul meu, mai mult chiar acest montaj stie sa masoare turatia (si frecventa) folosind si module atasabile cu infra rosu. Mi se pare un proiect chiar interesant si util cateodata. Am toata documentatia, inclusiv codul sursa. Softul este scris in assambler, procesorul folosit fiind PIC16F88. Eu l-am realizat cu componente smd, nu am folosit cablajul folosit de autor. Deocamdata e cu "matele" pe afara, urmeaza sa incropesc o carcasa. Ma gandeam la ceva cu miner, tip "pistol". Documentatia e in format pdf, e foarte mare din pacate si nu pot sa o atasez, insa o trimit pe mail oricui este interesat sa construiasca acest montaj (adresa mea este in semnatura). Am reusit sa extrag pagina cu schema in format png, insa nu este foarte clara. Am atasat-o totusi pentru a-si face lumea o idee despre acest turometru. Editat Martie 23, 2016 de mcross Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum