Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare temperatura

roscatu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roscatu

6

• validae

4

• Viorel Baciu

3

• florincccc

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu vreau sa il descurajez dar ca sa topesti o cantitate mare de metal iti trebuie multa caldura, asa cred eu fara sa stiu cata, si ca in regim de amator nu stiu daca se prea poate. Eu am reusit sa topesc asa, 2 kg de plumb pe foc puse intr-o cana de tabla smaltuita, fludor cu letconul, un firicel subtire de cupru cu bricheta si o foita de ciocolata pe care mai mult am ars-o decat am topit-o la aragaz. Ce-i drept nici nu mi-am propus sa topesc decat plumbul si fludorul din cele enumerate. Aluminiu am incercat in zadar, am aruncat linguri de aluminiu in foc de lemne si nu am reusit decat sa il incalzesc.

Link spre comentariu

In fine, nu stiu ce vrea el sa topeasca, se tine misterios pe margine si o sa aiba raspunsuri din parti, presupun ca aluminiu daca a intrebat cati litri de aluminiu intra intr-un extinctor. V-am lasat!

Link spre comentariu

Am spus ca aluminiu,nu ma tin misterios ca nu am de ce. Stiu ca odata cand am pus in soba o bucatica de aluminiu la foc obisnuit de gatit ,in 10-15 minute a inceput sa se topeasca

Editat de roscatu
Link spre comentariu

Daca ai ceaun, merge sa topesti aluminiu. Daca asta poate nu vad de ce nu ai putea si tu.

Dupa cum arunca bucatile de luminiu in oala cu aluminiu topit, pot sa spun ca tipul din videoclip are OO mari dar nu prea tine la viata lui. Eu unul pun cu mult mai multa atentie pana si cartofii la prajit in ulei...

Pentru initiatorul topicului: ai grija mare la umezeala (din forma de turnat) altfel patesti ca in videoclipul de mai jos.

Editat de ghimpe--
Link spre comentariu

Creuzetele pentru topit aluminiu sunt confectionate din grafit ( ma refer la cele utilizate pentru productie mijlocie ) , pentru productie mica sunt utilizate creuzete din otel rezistent la temperatura (nu este un otel refractar), in laboratoare am vazut si din ceramica, creuzetele nu sunt captusite cu invelis refractar, captusite cu material refractar sunt oalele de turnare (metalul topit in convertizoare, furnale, etc este transvazat in oala de turnarea) .

In general se monitorizeaza temperatura din creuzet si cea din focar, temperatura din creuzet se masoara cu termocupla de tip K cu teaca din INCONEL (preferabil cu cot de 90 grade), temperatura din focar se monitorizeaza cu pirometru de radiatie.

Sursa de caldura este in general un arzator cu aer insuflat (puterea  lui depinde de cantitatea de aluminiu care trebuie topit), cuptorul de cele mai multe ori este de forma cilindrica, confectionat din otel captusit la interior cu caramida refractara, la baza cuptorului exista un orificiu unde este montata o tubulatura captusita cu material refractar (sectiune circulara sau rectangulara) cu lungimea de aproximativ 1m (sectiunea depinde de tipul arzatorului) la capatul liber este montat arzatorul (se utilizeaza aceasta tubulatura pentru protectia capului de ardere atunci când arzatorul este oprit). 

Cu stima

Barbu Paul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări