Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop Asus M50 SV, placa video pe slot MXM II - Ati Radeon

Vizitator marian2008

Postări Recomandate

Vizitator marian2008

Va salut, d-lor!

Am si eu Laptopul Asus M50 SV, placa video pe slot MXM II - Ati Radeon. La inceput turatia ventilatorului pe procesor era foarte mica si dupa un timp au aparut tot felul de semne pe ecran apoi eroarea Physical memory pe un fundal albastru.

Nu dupa mult timp imaginea a disparut de pe display, partea ciudata este faptul ca cipul Northbridge este rece si windows-ul este dus pana la capat ca se aude melodia acestuia.

Chiar este posibil cum mi-au spus altii, ca o placa video nVidia nu poate fii recunoscuta de laptop(BIOS)? Ce este de facut in cazul asta?

Stiu, o alta placa video ...................

Va multumesc si o zi buna! 

P/N:08G2005MS20-j

Rev:2.0
E89382
Hann Star jMV-4
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

8

• adicontakt

2

• Florinel TV

2

• ovy83

1

Pe VGA nu afiseaza

Atunci s-ar putea sa fie probleme cu chipset-ul video... ( placa video cu probleme).

O zi buna va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu
Vizitator marian2008

Am inteles ca daca inlocuiesti placa video Ati cu o alta placa video nVidia, exista posibilitatea ca bios-ul sa nu o recunoasca. ESTE ADEVARAT?

Link spre comentariu

Am inteles ca daca inlocuiesti placa video Ati cu o alta placa video nVidia, exista posibilitatea ca bios-ul sa nu o recunoasca. ESTE ADEVARAT?

Da.da este fff posibil...aaa,si mai este fff posibil sa nu fie compatibila cu placa de baza.... :reytre

Cu biosul s-ar putea sa se rezolve cu un update...(actualizare) dupa inlocuirea chipset-ului.

Link spre comentariu
Vizitator marian2008

La inlocuirea placii video, de ce parametrii trebuie sa ti cont?

Ce diferenta este intre ati si nvidia?

Cumva aceste placi video au propriul bios si cand se ard nu mai recunoaste slotul alta placa?

Era candva la calculatoarele compaque, bios-ul pe hdd si daca il formatai ramaneai fara el.

Link spre comentariu

Am vazut pe net....ca aceste laptop-uri Asus M50 SV sunt facute si cu chipsete Ati radeon....... dar si cu chipsete  NVIDIA GeForce.....dar acum nu stiu sigur daca difera versiunea de bios...adica ver..1.0 - ver..2.0 - ver... 3.0 etc.... Asta chiar nu stiu si nici nu am idee..... :reytre 

O zi buna va doresc !!!

Link spre comentariu
Vizitator marian2008

Am vazut pe net....ca aceste laptop-uri Asus M50 SV sunt facute si cu chipsete Ati radeon....... dar si cu chipsete  NVIDIA GeForce.....dar acum nu stiu sigur daca difera versiunea de bios...adica ver..1.0 - ver..2.0 - ver... 3.0 etc.... Asta chiar nu stiu si nici nu am idee..... :reytre 

O zi buna va doresc !!!

Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

Link spre comentariu

Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

Cu placere ! Placera a fost de partea mea..Dar totusi daca aveti de unde sa faceti rost de un chipset NVIDIA GeForce,atunci puteti sa faceti rost de unu si sa incercati sa-l si montati pe laptop...pentru ca s-ar putea sa functioneze fara nici o problema (adica fara modificari de bios)....Dar trebuie sa-i stiti modelul de chipset ....pentru ca sunt prea multe modele de chipset-uri...NVIDIA GeForce....Uitati va dau eu un mic exemplu : NVIDIA GeForce 9500M sau NVIDIA GeForce 9500M GS etc.... Deci dvs trebuie mai intai sa va interesati ce model de chipset este pentru acest laptop Asus M50 SV .

Link spre comentariu

am  o placa de vanzare, este tot MXM II

Seria GeForce Model 8600M GS Memorie dedicata 512 MB

provine dintr-un aspire 5520g

Editat de adicontakt
Link spre comentariu
Vizitator marian2008

ma deranjeaza foarte mult faptul ca am fost la o firma in targoviste de depanare laptopuri si drept raspuns ca ei nu au cu ce sa verifice acet tip de placa video si ca nu au unde.

Cica este cea mai renumita firma de reparatii :nerv

Am mai fost la o alta firma si m-au intrebat daca slotul mxm este agp.................asa ca ..............

Link spre comentariu

slotul MXMII e la fel indiferent de placa de baza , la fel e si la ram daca e ddr2 sau ddr1 , din pozele atasate se vede partea de sus a placii de baza slotul video e dedesubt

dar nu fac polemica , fiecare cum stie

unde e notat cu 1 e placa video la aspire (implicit si slotul)

http://forum.computerbild.de/attachments/notebooks/acer-aspire-5520g-9974d1234951701-small2.jpg

Editat de adicontakt
Link spre comentariu
Vizitator marian2008

Am mai fost la o alta firma si m-au intrebat daca slotul mxm este agp.................asa ca ..............

Ce fel de firma esti specializata in depanare IT, daca tu intrebi clientul daca mxm este totuna cu AGP?!?!?!?!?!?!?

M-au facut firmele astea din Targoviste sa nu am incredere in ele.

Va multumesc pentru lamuriri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări