Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator P3A - Rod Elliott. Sugestii modificari pentru un sunet cald.

Vizitator Cristian Barbu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acel generator de curent trebuie dimensionat dupa curentul necesar. Nu are nici o relevanta culoarea ledului sau faptul ca folosesti o dioda Zener sau diode uzuale. Curentul e important. Curentul depinde de refeinta si de rezistorul din emitor, deci poti obtine curentul necesar si cu led albastru si cu zener si cu led verde sau rosu, etc...Eventual cei implicati in discutie sa scrie formula curentului.... :rade: Si apoi mai discutam. Dumezeule, voi vedeti cat de mult pierdeti din orgolii cretine? Hai scrie cineva cum se calculeaza curentul, adica chestia importanta a acestei discutii?

Formula curentului pentru mine este foarte simpla!

Eu pun un semireglabil multitura si reglez la cit am nevoie, dupa care pun rezistenta de valoare respectiva, intimplarea face ca in jurul a 301 ohmi, am exact cit doresc.

Si da, am si 307 ohmi, si 301 ohmi, si 287 ohmi si 300 ohmi ca rezistente cu 1% sau 0,1%...

Sint curios daca spune cineva ca beta-ul tranzistorului are influenta asupra curentului dat de GCC... :)

Sau daca cel cu PNP-uri difera fata de cel cu NPN-uri, pentru aceeasi valoare a rezistentei din emitor...

Buna asta, nu? :)

Oricum din orgolii, daca se extrage esenta buna, cel ce  citeste insiruirile noastre de litere si cifre, invata ceva!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Arata altfel decat pozele precedente, chiar asa micut se vede un singur condensator mare pe placa.Poti sa pui schema versiunii finale si functionale ?

Pai unu este pe + masa,unu pe - masa .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări