Sharky Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Cum sa se masoare curentul?! Blasfemie! Totul se polarizeaza dupa Vbe!!!!! Iar in cazul asta Vf. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Acel generator de curent trebuie dimensionat dupa curentul necesar. Nu are nici o relevanta culoarea ledului sau faptul ca folosesti o dioda Zener sau diode uzuale. Curentul e important. Curentul depinde de refeinta si de rezistorul din emitor, deci poti obtine curentul necesar si cu led albastru si cu zener si cu led verde sau rosu, etc...Eventual cei implicati in discutie sa scrie formula curentului.... Si apoi mai discutam. Dumezeule, voi vedeti cat de mult pierdeti din orgolii cretine? Hai scrie cineva cum se calculeaza curentul, adica chestia importanta a acestei discutii? Formula curentului pentru mine este foarte simpla! Eu pun un semireglabil multitura si reglez la cit am nevoie, dupa care pun rezistenta de valoare respectiva, intimplarea face ca in jurul a 301 ohmi, am exact cit doresc. Si da, am si 307 ohmi, si 301 ohmi, si 287 ohmi si 300 ohmi ca rezistente cu 1% sau 0,1%... Sint curios daca spune cineva ca beta-ul tranzistorului are influenta asupra curentului dat de GCC... Sau daca cel cu PNP-uri difera fata de cel cu NPN-uri, pentru aceeasi valoare a rezistentei din emitor... Buna asta, nu? Oricum din orgolii, daca se extrage esenta buna, cel ce citeste insiruirile noastre de litere si cifre, invata ceva! Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Ai uitat de influența temperaturii referintei generatorului de curent constant sau a dispersiei de fabricatie a componentelor ...Oricum QED . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Nu, n-am uitat dar am zis sa nu ma bag prea "deep" in GCC, am lasat mai "omeneste", am scris un pic mai devreme despre caldura din interiorul carcasei. Link spre comentariu
of-of Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Daca punem un led infrarosu nu va compensa caldura din interiorul carcasei ? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 28, 2016 Partajează Postat Martie 28, 2016 Eu zic sa incercati si fazele lunii, vazute de . de langa Big Ben. Cand am trecut pe langa Hyde Park am auzit romaneste, dar m-am scarbit instant cand am vazut "refugiatii". Nu v-ati saturat de aceleasi mizerii? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 Ambele canale in test de sunet.Azi o sa schimb traful de alimentare,cu unul mai baban,condensatorii de filtraj sunt de 15000microF Link spre comentariu
of-of Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 Arata altfel decat pozele precedente, chiar asa micut se vede un singur condensator mare pe placa. Poti sa pui schema versiunii finale si functionale ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 Arata altfel decat pozele precedente, chiar asa micut se vede un singur condensator mare pe placa.Poti sa pui schema versiunii finale si functionale ?Pai unu este pe + masa,unu pe - masa . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum