Marian Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Cu exceptia SARA al lui Raimond, MP100.V3 al meu este mai performant decat cam orice proiect complet de amplif prezentat prezentat pe forum, si nu este full simetric cum se tot propovaduieste ca ar trebui neaparat. Cum iti explici asta? ( Zal ) Cremene si amnar...?. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Cu exceptia SARA al lui Raimond, MP100.V3 al meu este mai performant decat cam orice proiect complet de amplif prezentat prezentat pe forum, si nu este full simetric cum se tot propovaduieste ca ar trebui neaparat. Cum iti explici asta? ( Zal ) Cremene si amnar...?.Si ale lui Leco,Mircea Crisan .....?? Alea nu sunt bune?Domnul moderator,asta e reclama mascata,care nu te caracterizeaza,tu dai cu toti de pamant cind calca pe bec,la sectiunea unde esti moderator.Topologiile schemelor nu se discuta,la fel si gusturile,fiecare are o preferinta de topologie,in functie de gargaunii din cap. Editat Martie 27, 2016 de viobio Link spre comentariu
Marian Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Una zic eu si alta vezi tu... Nu-i bai, fie cum zici tu. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Ledul roșu este folosit ca referință pentru generatorul de curent care stabilește PSF- urile în tot amplificatorul , dar unii , fiind pe valul talentului , au considerat necesar să monteze un led verde .Toată socoteala cu evaluarea este o simplă improvizație , o carpeala mioritica ad hoc !Cred că ori totul este la mișto pentru a denigra un proiect simplu , ori este cel puțin nepricepere a fenomenelor electro .Desigur , acum se vor găsi scuze ca se aude la fel si cu led roșu , ca doar nu o să ascultăm culorile etc .Socoteala e simplă : ledul roșu are la borne 1,6 V , iar cel verde 1,8 V .Nu e mare diferență , dar e total diferit de proiectul proletarului Elliott .Cine știe , cunoaște .Priviti pozele atașate de Viobio , veți înțelege . Editat Martie 27, 2016 de Victor Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Cu exceptia SARA al lui Raimond, MP100.V3 al meu este mai performant decat cam orice proiect complet de amplif prezentat prezentat pe forum, si nu este full simetric cum se tot propovaduieste ca ar trebui neaparat. Cum iti explici asta? ( Zal ) Cremene si amnar...?. [email protected] sa fim seriosi. Din ce e pe forumul asta, la silicoane, in afara de amplificatoarele lui LECO restul sunt ...jucarii...vorba lui Zal. Probabil voi n-ati vazut ..amplificatoare adevarate ci doar ..kituri gen IPRS...10W. Uite, ca sa nu existe dubii, ma ofer sa platesc transportul (dus intors Romania-Germania) si sa pierd doua zile cu toate masuratorile posibile, si asta pt a masura REAL performantele amplificatorului. Rezultatele (protocolul de masura) vor fi puse pe forum. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Ledul roșu este folosit ca referință pentru generatorul de curent care stabilește PSF- urile în tot amplificatorul , dar unii , fiind pe valul talentului , au considerat necesar să monteze un led verde .Toată socoteala cu evaluarea este o simplă improvizație , o carpeala mioritica ad hoc !Cred că ori totul este la mișto pentru a denigra un proiect simplu , ori este cel puțin nepricepere a fenomenelor electro .Desigur , acum se vor găsi scuze ca se aude la fel si cu led roșu , ca doar nu o să ascultăm culorile etc .Socoteala e simplă : ledul roșu are la borne 1,6 V , iar cel verde 1,8 V .Nu e mare diferență , dar e total diferit de proiectul proletarului Elliott .Cine știe , cunoaște .Priviti pozele atașate de Viobio , veți înțelege .Papusa,eu am pus led verde dat am folosit si alti tranzistori,nu cei folosiri de Rod, cum plm nu ai observat? Crezi ca nu aveam led rosu?Cum tie iti place sa te bagi in seama aiurea ,in orice subiect si sa cauti nod in papura oricui ,ar fi bine sa ne arati si noua ceva din maretele tale constructii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 [email protected] sa fim seriosi. Din ce e pe forumul asta, la silicoane, in afara de amplificatoarele lui LECO restul sunt ...jucarii...vorba lui Zal. Probabil voi n-ati vazut ..amplificatoare adevarate ci doar ..kituri gen IPRS...10W. Uite, ca sa nu existe dubii, ma ofer sa platesc transportul (dus intors Romania-Germania) si sa pierd doua zile cu toate masuratorile posibile, si asta pt a masura REAL performantele amplificatorului. Rezultatele (protocolul de masura) vor fi puse pe forum. Iti dau si eu un V2 mini sa-l testezi si sa pui rezultatele pe forum!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) @ der_doktor Evident , toți așteptăm .Eu aș fi fost curios și de rezultatele unui mai vechi proiect de-al meu , AE150S , mort și îngropat înainte de naștere din cauza unor useri invidioși ( dar și al unui user foarte manipulat , la acea dată încă prieten cu invidioșii ) și a lipsei de reacție a userilor de bun simț de pe forum si astept cu nerabdare rezultantele unor amplificatoare cu lămpi , considerate și autoevaluate de " unii " constructori cu " gura mare " ca fiind audiofile si promovate ca atare pe alte forumuri lucru care aici nu le merge , fiind totuși un forum de electroniști , nu de fraieri audiofili .Mă interesează doar din punct de vedere statistic , nu doresc să cumpăr .Sper că vă plac pamfletele stil Victor , deoarece stiu ca știți de gluma !Pentru Viobio : Nici macar copy-paste nu mai e ce-a fost , oare nici macar un led nu mai contează ?La acel receptor ( o dai in basme SF ) a fost spartă carcasa de zamak a potențiometrului de acord manual pe FM , mă interesa dacă ai fi avut componenta respectivă , că nu cred ca ai fi putut scoate șuruburile de la acel receptor , daca tu nici în prezent nu poți pricepe schimbările în PSF-ul unui întreg amplificator CFP ( exagerat de foarte simplu ) prin alegerea unui led nepotrivit in generatorul de curent constant .Eu nu doresc să te judec , nu am păreri , nu ma interesează competența sau viața ta , dar lasă-mă în pace și vezi-ți de viața ta , eu ți-am sugerat ce să îndrepți prin schimbarea ledului , nu să te bagi in discuții cu mine .Eu am adoptat o poziție zen , adică noncombat , încerc sa îndrept unde pot cu sfaturi , nu ma interesează discuțiile contradictorii .Degeaba încerci să mă provoci cu situatii incerte sau neadevăruri , eu îmi vad doar de viața mea . Editat Martie 27, 2016 de Victor Link spre comentariu
Marian Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 ...cum plm... Este a 2-a oara cand faci uz de expresia asta, totusi nu suntem intr-o carciuma, si daca se tolereaza astfel de limbaj atunci nu mai este decat un pas pana la injuraturi ca la usa cortului... Link spre comentariu
maxente Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Vreau sa mentionez ca nu stiu ce e cu mesajul ala si cui i-a fost adresat, nu caut cearta, am specificat doar chestia aia cu tradusul si adaptatul prost in limba romana Scuze de off topic Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Bine ca sunteti care mai de care mai destept si va place sa rascoliti rahatul. Ce tot copy paste dupa posturi de cacao? Hai sa va injur eu pe amandoi apoi sa sterg si sa dau screenuri la injuratura. https://www.youtube.com/watch?v=SeqKt8w_3bw ! Am zis! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Pentru Victor.Am scris ceva acum ceva timp,eu am montat un led verde pentru ca AM FOLOSIT ALTI TRANZISTORI,diferiti de cei notati pe schema,asa am dorit eu!Am leduri in toate culorile ,cel verde se potriveste mai bine in sursa de curent constant,pentru BC550,inteles ?Daca nu pricepi ce scriu ,desenez schema cu led verde si cu tranzistorii folositi de mine. Editat Martie 27, 2016 de Sharky la cerere. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 ...cel verde se potriveste mai bine in sursa de curent constant,pentru BC550,inteles ?.. Conform cui? Ledul ofera o referinta, diferenta intre culorile ledului consta in valoarea acelei referinte, ce legatura are asta cu BC-ul? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Conform cui?Ledul ofera o referinta, diferenta intre culorile ledului consta in valoarea acelei referinte, ce legatura are asta cu BC-ul?Alt curent prin BC550 ,nu te-ai prins? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Treaba cu led-ul ca tensiune de referinta eu nu o vad viabila pe termen lung... In in primul rind, in timp chiar in sub curentul nominal, ledul se deterioreaza usor, usor, caderea de tensiune la bornele lui nemaifiind aceeasi ca la inceput, deci clar nici GCC-ul nu va mai oferi aceiasi parametrii. In al doilea rind, 2 sau 3 jonctiuni de siiliciu inseriate (depinde de ce se vrea), ofera o mai buna compensare termica per ansamblu, chiar si cu aerul cald din interiorul carcasei aparatului. La o schema cu diferential simplu (nesimetrica), ca pui led rosu sau led verde, va modifica un pic anumiti parametrii, si se poate ajunge la valoarea dorita, modificind valoarea rezistentei din emitorul GCC. O eroare pe care am vazut-o la multe aplicatii home made, este ca la scheme simetrice am vazut puse leduri amestecate rosii, verzi, albastre ca referinte (rosu pe + si verde sau albastru pe -), dar fara ajustarea valorii rezistentei din emitor pentru a avea curentii egali per diferentiale. Asta este o eroare mai mare si mai grava decit folosirea unui led verde sau rosu la o schema cu un singur GCC. Probabil ca Viorel a "adaptat" valoarea rezistentei de emitor pentru a avea circa 2mA curent pentru diferential. Sint scheme si scheme, unele cer si 1,5mA per tranzistor in diferential (3mA din GCC), altele chiar si 0,6mA per tranzistor (1,2mA GCC) pentru un rise time decent si thd si noise minime... Nu cred ca aici se termina electronica simpla in audio si nici ciondanelile nu-si mai au sensul... Orgoliul il inteleg, ca si eu am o groaza... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum