Vizitator Cristian Barbu Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Wow. Multumesc mult pentru tot ajutorul. Victor, apreciez si voi incerca cu siguranta schema ta cu urmatoarea ocazie, cat de curand , dar pentru moment as vrea sa nu il arunc pe asta la gunoi. Intre timp insa sunetul intr-adevar s-a imbunatatit de la sine, dupa 7-8 ore de functionare, probabil datorita condensatorilor. Voi incerca schimbarea lui C1 cu unul mult mai mic, sa vad daca nu cumva picioarele lungi si dimensiunea mare cauza oscilatii. Legat de sursa , am comandat un toroidal 2x24 de 400VA si 6x4700 uF la 63V, si o voi face conform design-ului propus de voi. Va tin la curent, va multumesc tuturor. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Citeste si ia aminte ce am spus aici: http://www.elforum.info/topic/114136-amplificator-p3a-rod-elliott-sugestii-modificari-pentru-un-sunet-cald/?p=1348890 Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 @Cristian Barbu : Nu este proiectul meu , este al unui user de pe forumul DIYAUDIO ! Eu nu am niciun merit ... am incercat sa te ajut cu detalii din acest proiect . Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Intre timp insa sunetul intr-adevar s-a imbunatatit de la sine, dupa 7-8 ore de functionare, probabil datorita condensatorilor. Voi incerca schimbarea lui C1 cu unul mult mai mic, sa vad daca nu cumva picioarele lungi si dimensiunea mare cauza oscilatii. Urechea se obişnuieşte cu orice, să vezi cînd schimbi cablurile de semnal. Pe viitor încearcă scheme mai evoluate, deşi fug mulţi ca dracu de tămîie şi nu mai crede tot ce scrie pe net. Link spre comentariu
Alin Alin Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Am facut amplificatoare dupa schema asta acum vreo 12-14 ani. Unul fara cablaj imprimat, doar am lipit piesele de tranzistorii care erau fixati pe radiator. Nu am avut probleme. Daca zici ca se descurca bine cu frecventele joase si inalte , nu cred ca amplificatorul este de vina pentru sunetul tipator, ca in banda audio, functia lui de transfer este U iesire = U intrare x 22 Poate e de la boxe , ca astea influenteaza cel mai mult sunetul. Sau nu e pe gustul tau redarea liniara. Poti incerca corectii dintr-un egalizator sau alt procesor de semnal inainte de amplificator , sau chiar din egalizatorul si setarile placii de sunet Ai de asteptat 100 de ore. Nu are ampul nimic dar conzii nu-s formatati inca. Asta e un mit de audiofili , ca si cu cablurile. Se formateaza in fabrica, inainte sa-i bage in carcasa pentru ca se degaja gaze, altfel pot exploda. Sau poate doar pe vremea lui ceausescu se proceda asa .. Editat Martie 23, 2016 de Alin Alin Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Fugi daci domnule ca nu se formateaza nimic, poate cei folositi in aplicatii mai speciale. Gazele nu apar la formarea stratului de oxid cu tensiune sub tensiunea de lucru. Chiar daca ar fi precum spui, un electrolitic cu cat sta mai mult timp fara tensiune la borne cu atat i se distruge stratul de oxid necesitand o reformatare. Link spre comentariu
Alin Alin Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Am masurat electrolitici care au stat cativa ani in sertar si aveau capacitatea egala sau putin mai mare decat scria pe ei, deci nu li s-a distrus oxidul. Aia poate era pe vremea lui ceausescu. Omul nu cred ca a folosit de aceia. Editat Martie 23, 2016 de Alin Alin Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 ...in banda audio, functia lui de transfer este U iesire = U intrare x 22... Este de fapt x23. Link spre comentariu
Alin Alin Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 R1 si R2 o scad la x22, vorbesc din schema din primul post Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Si eu tot la aia ma refer, Rf=22k, Rb=1k, Axv este 23x. Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) O dati in stele. Nu am rabdare sa traduc, dar condensatorii au rodajul facut. Here the capacitor assembly comes full circle. The last manufacturing step is “aging” during which a DC voltage greater than the rated voltage but less than the formation voltage is applied to the capacitor. Usually the voltage is applied at the capacitor’s rated temperature, but other temperatures and even room temperature may be used. This step reforms the cut edges and any damaged spots on the anode foil and covers any bare aluminum with aluminum oxide dielectric. Aging acts as burnin and reduces or eliminates early life failures (infant mortals). Low, initial DC leakage current is a sign of effective aging. CDM Cornell Dubilier, Application Guide Si din datele Rubycon: When aluminum electrolytic capacitor is stored for a long time without electric charge, leakage current and ESR may increase and capacitance may decrease. However such changes are very small after the storage around two years at room temperature for general capacitors or after around 6 months for low leakage products, so that it will not be a practical problem. Editat Martie 23, 2016 de Predator Link spre comentariu
Alin Alin Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Si eu tot la aia ma refer, Rf=22k, Rb=1k, Axv este 23x. Acelea sunt r5 si r4. Mai scazi atenuarea facuta de r1 si r2 si amplificarea schemei este x22 Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Amplificarea e aleasă mică ca să evite problemele de instabilitate cunoscute ale etajului final de tip Sziclai, astfel scăzînd şi zgomotul general. Poate de aia li s-o fi părut unora că e ceva deosebit ampliful, nebăgînd de seamă că trebuie să-l atace cu semnal mai zdravăn. În general amplificarea e mai mare, de obicei x33, peste x40 încep să prindă posturi de radio. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Alin ai dreptate, omisesem divizorul ala, insa el exista si prin urmare si atenuarea semnalului aplicat la intrare, exista, adica amplificarea este totusi 22x, cer scuze pentru eroare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Oricum nu conteaza , amplificatorul este deja realizat . Pentru restul userilor este un simplu exercitiu din care pot invata multe , daca casca bine ochii . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum