Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator P3A - Rod Elliott. Sugestii modificari pentru un sunet cald.

Vizitator Cristian Barbu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

De departe cablarea si sursa de alimentare sunt... cum nu ar trebui. In rest montajul este destul de compact, nu l-as invinovati. Amplificatoarele audiofile de generatie mai noua nu mai pun accentul pe distorsiuni mici, ci pe anumite paternuri ale acestora. Amplificatoarele audiofile la ora actuala se judeca si se platesc dupa ureche. Am avut eu insumi un experiment esuat in care distorsiunile extrem de mici au pus la pamant un amplificator care se si auzea excelent. Daca faci prostia sa declari ca un aparat are distorsiuni mici esec va scrie pe fruntea lui. Distorsiunile mici in lumea audiofila sunt stampila care te ajuta sa iti iei bye-bye. Hipstereala e maxima , la moda sunt lampile si pick-up-urile care suna "natural".

Dorin,ascultatorul de muzica vrea sunet nu specificatii,omul cumpara daca sunetul este pe placul lui ,ti-am atras de multe ori atentia cu asta ,mai este ceva,tu ca producator trebuie sa ai in cap muzica,stii ma gindesc de multe ori la ce spune momolo,o fi el extremist dar are dreptate in felul lui,nu prea exista produs bun audio fara un constructor uns cu toate alifiile sunetului,degeaba ai distorsiuni 0,00000 daca sunetul este sec si nemuzical,adica nu place urechii.Legat de hipstereala unora,de ce nu te gindesti ca acei hipsteri ,cum le spui tu,stiu ce este sunetul si cum trebuie sa sune un anumit instrument muzical,eu stiu ca este frustrant dupa ce muncesti si vezi ca scula nu a prins la public,trebuie sa continui ,pina iese. Editat de viobio
Link spre comentariu

Din simplu fapt ca reduci din interferente, plan de masa, poti separa traseele de joasa tensiune fata de cele inalte, trasee generoase. 

De acord cu beneficiile dublu strat sau multi strat...etc,insa,repet,schema e prea simpla si un cablaj pe un singur strat bine proiectat este mai mult decat suficient pentru pretentiile schemei de fata.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Parerea mea este ca din rahat nu poti face bici,nici din acea schema,nu poti lua de bune tot felul de scrieri de pe internet,cine stie daca aia au auzit un amp bun,ca sunet,ca sa faca comparatie cu aceasta schema straveche.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Renunta la acea tichie de margaritar de pe intrare chiar daca este un vhisay polipropilena.

Pune un wima corespunzator rastrului tau chiar si poliester.

Mareste capacitatile de filtrare de pe placa. Conzii de decuplare nu au greturi chiar daca ii pui pe bottom.

Pune in paralel pe C3 un nepolarizat de 2,2microF-4,7 microF.

Urca curentul de mers in gol la 100-120mA

Refa cablarea cu conductori cat mai scurti si de preferat de minim 1,5 mm patrati.

Schimba puntea redresoare. Daca e chinezeasca pune de 25A.

Eu as schimba si BD-urile.

Leco are un as in maneca la capitolul asta.

Am zis si eu,

Spor,

Mircea..

Link spre comentariu

To be or not to be..sa construiesti un amplificator care sa redea corect,neutru,fara alterarea semnalului, marind doar amplitudinea semnalului ,redand natural ambianta din sala de concert,studio, de pe disc,cd, "a straight wire with some gain" sau sa construiesti unul care sa modifice in mod placut urechii semnalul amplificat.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

To be or not to be..sa construiesti un amplificator care sa redea corect,neutru,fara alterarea semnalului, marind doar amplitudinea semnalului ,redand natural ambianta din sala de concert,studio, de pe disc,cd, "a straight wire with some gain" sau sa construiesti unul care sa modifice in mod placut urechii semnalul amplificat.

Domnule ,uitati un lucru,masuratorile se cam fac pe sarcini pur rezistive neinductive,cum incintele contin bobine,condensatori,difuzoare,comportamentul amplificatorului va fi cu totul altul fata de un simplu sinus la ce frecventa doriti,livrat pe o rezistenta de sarcina,de asta sunt "ucise" multe ampuri,care masoara bine dar cind le pui sa "cinte" pe incinte nu mai cinta nimic.Chiar daca se foloseste un difuzor chior,fara nici un fel de filtru,punem mai multe ampuri,avem ocazia sa auzim ca sunetul este diferit de la amp la amp,in functie de cit de bune sunt etajele finale,sunt sigur ca ati vazut o foaie de catalog de la difuzoare,ati vazut cum variaza impedanta unui difuzor in functie de frecventa,de ce nu va ginditibce se intimpla intr-o incinta cu 3..4 difuzoare si filtre de ordinul III,IV.In plus,se uita ca incintele sunt cele care introduc cele mai multe distorsiuni in sunet,vorba unui mare guru si clasic inviata " trebuie sa alegem cel mai bun compromis". Editat de viobio
Link spre comentariu

Una-i una , alta-i alta ...Amplificatoarele serioase se testează obligatoriu cu sarcini reactive , pentru verificarea SOA și a stabilității necondiționate pe orice tip de sarcină !Desigur , epoca în care aceste teste se făceau publice au dispărut pe acest forum din motive de orgoliu sau motive comerciale etc .Nu judec pe nimeni , dar există câțiva useri foarte avansați .Din nefericire nu vor să dezvăluie nimic despre munca lor , de teama discuțiilor de genul celei de mai sus .Așa că cei care nu cunosc protocolul de testare obligatoriu pentru a defini buna funcționare a unui amplificator , pot fi puși în situația de a afirma că măsurătorile nu ajută ... Da , măsurătorile nu îi ajută pe cei care nu pot interpreta rezultatele măsurătorilor ( softuri gen ARTA :) ) sau pur și simplu nu au cu ce masura ...Nu trebuie să ne ferim , asta este rezultatul a câțiva ani de " polițe " plătite prin intermediul Elforum .Majoritatea userilor s-au radicalizat , nu mai există bunăvoință fata de userii care doresc să evolueze în studiul electronicii ... sfaturi generaliste mai oferă doar câțiva prea puțin cunoscători în tainele audio .Restul se abțin sau baga bățul prin gard .

Editat de Victor
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sculele adevarate nu se masoara cu ARTA se masoara cu aparatura specifica de laborator,ARTA este un compromis ,bun,dar nu de top.Nici o firma mare nu masoara cu ARTA,nu dati link catre ARTA ca stiu ce scrie pe acolo.De la a face un montaj electronic pina la a face sunet e cale lunga,multi nu inteleg sau nu pot pricepe asta.Din fericire pentru mine ,eu am acces la aparatura de laborator care costa cit un apartament,nu este a mea,dar am acces oricind la ea.ARTA si o placa de sunet ,poate cumpara oricine,aparatura de laborator mai greu.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Vremuri complicate. Daca dai sfaturi ajuti pe unul si bagi in rahat pe altul care se baza pe lipsa acelei informatii de pe piata. In acest mediu concurential care a devenit extrem de agresiv si inteligent manevrat orice cuvant pe care il scoti habar nu ai ce efect distructiv poate sa aibe... Cel mai inteligent lucru este sa taci...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări