atupi Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Niste impresii de la alti constructori: Ok, I still am in shock. I put on my test speakers to have a listen. Emi Fujita - The Rose brought tears to my eyes. Jeez! The realism of the guitar, the dynamic range of the vocals is stunning.omg !! I just couldn't wait as usual, and I was more confident than usual of this amp's performance, as well as my soldering skills. This amp blows my mind. Hooked up to my 94dB speakers, my jaw dropped and I was in a state of shock. Smooth is the word. Super deep soundstage, though not as wide. Vocals sound extremely natural and open. The most open sound I have heard. The top end beat all my other amps. Rich and detailed, not tizzy and transistor-like. Detail retrieval is insane, instrument layering is the finest. I don't know where the bass comes from, but my guts feel it !! Citatele sunt de aici: http://diyaudioprojects.com/Forum/viewtopic.php?f=10&t=2680 Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 (editat) Cred ca cel mai bine este sa prezinti aici textolitul si schema de traseu, daca l-ai facut tu ca nu se mentioneza asta. Condensatorul C6 mai bine sa fie cu mica. Toleranta mica si stabile in raport cu temperatura. Editat Martie 22, 2016 de Predator Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Puteți oferi câteva detalii despre decuplarea sursei de alimentare ?Majoritatea problemelor semnalate de Dvoastra își au originea uneori în sursa de alimentare sau într-o cablare defectuoasă . Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 (editat) Eu as spune ca decuplarea nu e factorul deciziv, daca restul circuitului de amplificare este gandit pt raport de rejectie (PSSR) mare. Editat Martie 22, 2016 de Predator Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Am pus in simulator schema asta pentru a lamuri sau inlatura unele dubii: THD1: Asa cum am estimat anterior, pentru 100W la castigul din schema ar fi necesar cam 0,9Vrms, adica stiam ce spun atunci cand am zis ca amplificare de 23x este suficienta. THD10: THD20: Cam mult dar n-ai ce sa-i faci, asta e limita schemei. Dreptunghi: SR: Undeva pe la 10V/uS. Limita inferioara a benzii audio ( -3db ): Si aici se confirma ce am zis anterior, 4,7uF pe intrare si 100u in reactie, este suficient. Limita superioara este de-a dreptul SF pentru simplitatea schemei: Link spre comentariu
Vizitator Cristian Barbu Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 (editat) Atasez poze cu amplficatorul si cablajul ( cablajul este facut de un baiat de pe Tehnium forum care si-a construit si el unul si avea cateva ramase si este facut de o firma profesionista ). De asemenea, atasez poza cu sursa de alimentare in varianta actuala de test. Va rog sa imi spuneti daca observati ceva probleme in aceste poze. Va multumesc mult pentru ajutorul de pana acum Victor sursa de alimentare consta intr-un traf -> punte redresoare -> 2x4700uF pe fiecare rail -> amplificator. Nu am condensator de decuplare, si nici nu inteleg exact conceptul in zona respectiva, ai avea 1 minut sa imi explici ? Singurul de cuplaj este C1 din schema ( cel mare si verde ) momentan, dar este pentru input Editat Martie 22, 2016 de Cristian Barbu Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Scuza-ma, cablajul nu-mi pare profesionist deloc. Mai este si simplu strat. Link spre comentariu
Vizitator Cristian Barbu Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Firma este profesionista, adica cu asta se ocupa.. Cablajul va las pe voi sa decideti eu nu am suficienta experienta, am facut doar 3 amplificatoare pana acum Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Verifică lipiturile finalilor ... Link spre comentariu
Vizitator Cristian Barbu Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Sunt lipiti pe deasupra, de aceea se vede asa de sub, si am continuitate OK, am verificat acum. Pentru decuplajul sursei de alimentare trebuia sa mai pun un condensator de valoare mica intre ramuri, inainte de amplificator ? Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Daca un amplificator de audiofrecventa are performante peste nivelul surselor de semnal(excludem incintele..)atunci el va permite utilizatorului sa faca distinctie intre sursele de semnal(cd-player,calculator pick-up,etc) care vor "suna" diferit. Daca amplificatorul este sub sursele de semnal d.p.d.v. calitativ,si e "imbogatit cu armonici audiofile",pare , atunci distinctia se va face mai greu. Amplificatoarele simetrice reduc din principiu anumite armonici si suna de multe ori mai curat,cristalin,cu biasul reglat corect;(vezi primele variante Leach,Ottala) ;unele firme introduc voit unele asimetrii pentru a face sunetul mai placut. Totul depinde de gustul,nivelul de pregatire,experienta utilizatorului. Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Poate nu vad eu bine Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 De departe cablarea si sursa de alimentare sunt... cum nu ar trebui. In rest montajul este destul de compact, nu l-as invinovati. Amplificatoarele audiofile de generatie mai noua nu mai pun accentul pe distorsiuni mici, ci pe anumite paternuri ale acestora. Amplificatoarele audiofile la ora actuala se judeca si se platesc dupa ureche. Am avut eu insumi un experiment esuat in care distorsiunile extrem de mici au pus la pamant un amplificator care se si auzea excelent. Daca faci prostia sa declari ca un aparat are distorsiuni mici esec va scrie pe fruntea lui. Distorsiunile mici in lumea audiofila sunt stampila care te ajuta sa iti iei bye-bye. Hipstereala e maxima , la moda sunt lampile si pick-up-urile care suna "natural". Link spre comentariu
Vizitator Cristian Barbu Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Cablajului nu am ce sa ii mai fac, dar sursa de alimentare o pot modifica daca ai niste sugestii ? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Eu am il am facut in 6 bucati si alimentate fiecare cu +-28V- 250W cate 3 bucati in parallel, din 2 trafuri diferite. Mie personal imi suna bine, is chiar foarte multumit !!!! Singura chestie este ca eu il folosesc cu filtre active 5.1 si e chiar superb. Asta este doar parerea mea....dar nu-s foarte pretentios. Nu am pretentii mari si sunt toate cel 6 module facute cu, component OK, nu cele mai "petarde" dar cu siguranta nu sunt cele mai bune....pot spune mediocre. Din cele citite mai sus, am impresia ca se doreste ceva mai mult decat poate acest amplificator. Poti incerca cu un traf mai puternic, poate nu are sufficient "juice"....desi ma indoiesc ca asta e problema!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum