player4 Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) Pai depinde cat de jos e taiat bass-ul pana la urma.. Daca bass-ul e taiat la un 300-400hz e o problema pozitionarea pe laterala din punctul meu de vedere. Daca e taiat la un 100-120 poate nu. In alta ordine de idei, una e defazarea, alta e amplificarea/distorsionarea necontrolata a basului. (bubuiala) Oricum, tipul asta de filtru inghesuit, bobinele astea longitudinale si electroliticii aia albastrii se regasesc in multe modele de boxe de la Heco si Magnat. Si nu cele ieftine , neaparat.. ci Music Style, Quantum etc aveti mai jos exemplu Heco Music Style 1000 Editat Ianuarie 3, 2018 de player4 Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Sigur basul e taiat undeva intre 130-160 hz. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Lasati basul, ca ala e ok. Problema e la medii. Nu au ce cauta 2 difuri de medii in configuratia asta. Pur si simplu nu e corect din punct de vedere tehnic. Daca chiar e nevoie pot sa vin si cu explicatii dar chiar nu am chef sa vorbesc singur ca televizorul, pt. ca e destul de clar ca nu e interesat nimeni de explicatii teoretice. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Ba da, ba da, ba da....Eu chiar vroiam sa te rog sa intri in amanunte legat de ceea ce spuneai adineauri. Daca era un singur difuzor de medii ar fi fost mai bine ? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 As vrea sa știu și eu dece nu-i corect cu tweeter-ul într-o parte fata de cele doua difuzoare de medii și ar fi trebuit montat între difuzoarele de medii. Din ce-mi pot da eu seama varianta cu tweeter-ul între medii ar da o diagramă de radiație mai simetrica în plan vertical dar în plan orizontal (acolo unde contează cel mai mult) diferentele sint nesemnificative. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 Probabil ca la asta se referea : https://en.wikipedia.org/wiki/Midwoofer-tweeter-midwoofer Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) NU, nu la configuratia D'apolito ma refer. D'apolito a adus o imbunatatire la configuratia TM. Problema aici esta ca avem configuratie TMM si am sa incerc sa explic cat mai simplu de ce avem o problema. Pentru o integrare cat mai buna din toate punctele de vedere, distanta intre centrul acustic al tw si centrul acustic al mediei trebuie sa fie mai mica decat lungimea de unda a frecventei de separate intre TW si M. In practica, la 3khz - lungimea de unda este aprox 11.5cm. Asta inseamna ca daca avem o taiere la 3khz, distanta intre centrul TW si centrul acustic al mediilor (care in cazul de fata ar fi intre cele 2 difuri de medii) ar trebui sa fie mai mica de 11.5 cm. Acum vedeti unde e problema???? Daca TW ar fi centrat intre cele 2 M centrele acustice al TW si a celor 2 M ar coincide. Asta este imbunatatirea adusa de D'apolito. Asta e motivul pt care boxele MARI si scumpe gen Dynaudio, WILSON AUDIO, ETC..... au configuratii de genul WMTMW. in linkul asta aveti un exemplu: https://www.stereophile.com/images/archivesart/dynevi2.jpg Editat Ianuarie 3, 2018 de ahegyes Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) Nu cred ca s-a pus problema de a nu avea cineva incredere in principiile constructive. Totusi, eu ma intreb, pt. o ureche normala, care este efectul resimtit efectiv urmare a acestei pozitionari "gresite"?? Pana la urma, jamo-urile astea se comporta ca boxe pe 2 cai, avand un subwoofer incorporat... Deci, desi nu schimba mult datele problemei, mediile sunt de fapt niste mid-basi Ca si exemple de boxe bune cu dispuneri cracanate de difuzoare, sunt si la case mai mari... si scumpe.. http://www.avalonacoustics.com/models_ascendant.html Daca analizati modelele de pe acest site, veti vedea ca sunt chiar multe asemenea Editat Ianuarie 3, 2018 de player4 Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) Bun, da, sunt tot felul de boxe cu tot felul de configuratii, dar configuratia asta eu nu am vazut-o nicaieri pana acum. SI daca veni vorba de Avalon - firma asta chiar are o boxa care e prost construita sau..... imi scapa mie ceva, adica au facut ei ceva ce nu stiu eu. Ce efect are asupra sunetului problema asta? pai asa foarte simplist spus, daca ar fi facuta corect cu aceleasi difuzoare - ar suna mai bine. Mai explicit, scena stereo ar fi mult mai buna, si mult mai precis definita, instrumentele, vocile mai bine delimitate. Editat Ianuarie 3, 2018 de ahegyes Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 3, 2018 Partajează Postat Ianuarie 3, 2018 (editat) Bun, da, sunt tot felul de boxe cu tot felul de configuratii, dar configuratia asta eu nu am vazut-o nicaieri pana acum. SI daca veni vorba de Avalon - firma asta chiar are o boxa care e prost construita sau..... imi scapa mie ceva, adica au facut ei ceva ce nu stiu eu. Ce efect are asupra sunetului problema asta? pai asa foarte simplist spus, daca ar fi facuta corect cu aceleasi difuzoare - ar suna mai bine. Mai explicit, scena stereo ar fi mult mai buna, si mult mai precis definita, instrumentele, vocile mai bine delimitate. Dupa cum vezi si tu, majoritatea care cumpara o pereche de boxe, daca au lipsa de definitie, claritate, soundstage etc.. umbla la orice (sursa-operationale, amplificator, cabluri etc) mai putin la a investiga de unde vine problema si de la a isi bate capul cu boxele. Configuratii ca la jamo astea mai sunt si la heco si magnat sigur Avaloanele astea vad ca sunt destul de bine cotate in review-uri.. uite-le pe astea la 15000 coco p[erechea de ex http://www.theaudiobeat.com/equipment/avalon_transcendent.htm Editat Ianuarie 3, 2018 de player4 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 (editat) La Avalon mai avem ceva in plus care face diferenta.... difuzoarele nu sunt aliniate. TW-ul este un pic in spate deci este un pic intarziat. S-ar putea ca si filtrele sa produca o defazare a TW-ului asa incat la final sa avem o emisie corecta. Nu ma pricep, doar am o banuiala. Aici sunt masuratori cu un model Avalon cu difuzoare foarte cracanate. Voi reusiti sa le interpretati mai bine : www.stereophile.com/content/avalon-eclipse-loudspeaker-measurements Editat Ianuarie 4, 2018 de RaimondAudio Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 La Avalon mai avem ceva in plus care face diferenta.... difuzoarele nu sunt aliniate. TW-ul este un pic in spate deci este un pic intarziat. S-ar putea ca si filtrele sa produca o defazare a TW-ului asa incat la final sa avem o emisie corecta. Nu ma pricep, doar am o banuiala. Oricare ar fi solutia, este un compromis pana la urma. Daca o asemenea firma si-a permis sa faca asemenea compromisuri, presupun (pt. ca nu le-am ascultat..) ca sunetul acelor boxe, cu toate atributele pe care obisnuim sa i le punem in carca (rezolutie, soundstage, dinamica, detalii etc), este unul corect in ansamblu si nu deranjeaza urechile audiofile. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Ceea ce in acest caz (Avalon) pare "un compromis corect in ansamblu" nu este o cale de urmat /copiat. Adi are dreptate, prin pozitionarea la distanta [prea] mare a tw fata de medii apare efectul perceperii a doua surse sonore - foarte neplacut dupa ce il sesizezi. E ca un pixel defect la un LCD, dupa ce l-ai vazut doar pe el iti cad ochii. Sa nu va inchipuiti ca inginerii de la Avalon nu stiau de acea problema; ea a fost compensata prin solutii extrem de complicate - forma incintei, controlul difractiei si a reflexiilor din peretii incintei, prin pozitionarea in adancime si inclinatia difuzoarelor, si din filtre. Si poate si altfel, nu stiu, caci nu prea exista informatii despre secretele Avalon. In cazul nenumaratelor incinte de duzina, pur si simplu efectul este facut uitat. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Naiba stie care o fi rezultatul final mai ales ca un rol important il joaca si camera. Mi-a venit in cap o idee inspirata de la cum sunt tinute monitoarele intr-un studiou.... Dispersia verticala la o boxa este in general foarte buna raportata la dispersia laterala care cu fiecare grad scade semnificativ. Intrebare: Daca s-ar intoarce boxele cu 90 de grade in plan vertical, adica daca le-am culca, cu TW inspre exterior, dispersia verticala ar deveni laterala si s-ar castiga mult soundstage ? Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 4, 2018 Partajează Postat Ianuarie 4, 2018 Intotdeauna win something, lose something. In general din fabrica (sau proiectare) sunt maximizate rezultatele pozitive, dar poti sa te joci bine mersi cu alte tale boxe si vezi cum suna (depinde mult de lobii de radiatie ai difuzoarelor) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum