Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare boxe standfloor

Vizitator Alex93

Postări Recomandate

Asa este! Perioada de rodaj a durat foarte mult.

Am crezut ca am luat teapa cu ele si m-am apucat de sub.

O perioada chiar nu le-am folosit dar dupa un chef au inceput sa sune din ce in ce mai bine.

Acum sunetul lor impresioneaza. Nu au nevoie de sub.

Link spre comentariu

As fi foarte interesat sa vad schema la filtrul folosit.

Dacă dispui de schema lui te rog da-mi-o și mie.

Nu am reușit sa vad nici o schema de la nici o realizare industriala cu wooferul lateral. Genul asta de boxe sint favoritele mele și m-am chinuit o mulțime pina am reușit să-l fac pe al meu. Oricum genul acesta de boxe sint de obicei foarte scumpe.

Link spre comentariu

Eu le-am prins de black friday cu ceva ani in urma la un prêt rapitor de 350 euro.

Pe filtre as fi tabarat si eu daca nu-si dadeau drumul.

O alta varianta ar fi cerwin vega.

Stiu ca maxente are si e multumit de ele.

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu

Bine bine dar ai schema la filtre?

Sint interesat în special cum se realizează cuplajul între wooferul lateral și mediile frontale. Acolo este dificil de realizat fazajul corect......

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu nu as recomanda aceste boxe, ma refer la JAMO S708, pentru ca in imagini se observa cateva probleme, unele destul de grave:

1 - nu imi dau seama pe cate cai lucreaza boxa. Avand in vedere ca sub tw sunt 2 difuzoare (probabil de midbas) - in mod normal ar trebui sa fie doua cai jumate. Problema e ca mai apare un dif de bas pe lateral ?!?!?!? O fi doua cai jumate + un bas? foarte ciudat si sunt foarte curios cum e facut. Oricum o fi nu e ceva uzual.

2 - difuzoarele au sasiu din tabla - asta nu e asa grav, dar nici prea bine nu e.

3 - buretele ala cofrat in incinta de medii face mai mult rau decat bine. Pt bas e ok, pt medii nu prea

4 - filtru - catastrofa totala. Se poate trece cu vederea faptul ca condensatorii sunt electrolitici, dar bobinele sunt practic lipite unele de altele ceea ce e o mare problema.

Una peste alta, pare o boxa facuta in mare graba, cu materiale ieftine si se ignora cel putin 2 principii de constructie.

Ca sa previn unele comentarii de genul: in pretul asta sunt foarte bune, am sa dau exemplu de boxe care chiar daca sunt ieftine sunt facute cu decenta, ma refer la Magnat.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Sunt incinte pe 3 cai, cu 2 difuzoare de medii-bas. Probabil wooferul este taiat foarte jos rezultand o incarcare mare a midwooferelor, de asta au pus doua.

Intradevar ar fi fost mai interesant sa o fi facut pe 3,5 cai, dar asta ar fi ridicat pretul filtrului.

Si poate asa si-ar fi canibalizat un model superior de boxe ...

Link spre comentariu

Condensatorii sunt nepolarizati, isi fac treaba foarte bine daca nu le sunt depasiti parametrii. Nici la bobine nu mi-as face griji, asezarea perpendiculara evita mult interferentele electromagnetice dintre ele. Pentru o boxa hi-fi probabil ca presteaza foarte bine, fara mari reprosuri. Este adevarat ca daca li s-ar fi cerut sa se incadreze in zona superioara, high-end, unde nu este permisa nicio greseala de conceptie si economie de materiale, ar fi ratat tinta dar totusi pretul spune 90% din poveste intotdeauna. Nu se poate face bici din nimic. Mai degraba as pune pariu ca amprenta finala e data de camera, nu de boxa.

Link spre comentariu

Si de difuzoare, dar intradevar este importanta amplasarea in camera - dpdv al basului. In orice caz - scrie si in prospect si in review-uri, nu se recomanda plasarea cu wooferele in afara, in apropierea peretilor laterali.

Link spre comentariu

Sunt incinte pe 3 cai, cu 2 difuzoare de medii-bas. Probabil wooferul este taiat foarte jos rezultand o incarcare mare a midwooferelor, de asta au pus doua.

Intradevar ar fi fost mai interesant sa o fi facut pe 3,5 cai, dar asta ar fi ridicat pretul filtrului.

Si poate asa si-ar fi canibalizat un model superior de boxe ...

Pai nu e corect nici asa. Daca le faceau corect pe 3 cai, configurarea trebuia sa fie MTM si nu TMM cum e acum. In configuratia asta fazarea mediilor nu stiu cum le iese.

Condensatorii sunt nepolarizati, isi fac treaba foarte bine daca nu le sunt depasiti parametrii. Nici la bobine nu mi-as face griji, asezarea perpendiculara evita mult interferentele electromagnetice dintre ele. Pentru o boxa hi-fi probabil ca presteaza foarte bine, fara mari reprosuri. Este adevarat ca daca li s-ar fi cerut sa se incadreze in zona superioara, high-end, unde nu este permisa nicio greseala de conceptie si economie de materiale, ar fi ratat tinta dar totusi pretul spune 90% din poveste intotdeauna. Nu se poate face bici din nimic. Mai degraba as pune pariu ca amprenta finala e data de camera, nu de boxa.

Sigur face ceva treaba, ca altfel cine le-ar cumpara. Sa trecem peste problema cu electroliticii, dar bobinele..... puneau un cablaj un pic mai mare si evitau ca ele sa fie lipite.

" Si de difuzoare, dar intradevar este importanta amplasarea in camera - dpdv al basului. In orice caz - scrie si in prospect si in review-uri, nu se recomanda plasarea cu wooferele in afara, in apropierea peretilor laterali "

Da, asa e, dar aici nu e vorba de camera. E vorba de fazarea difuzoarelor de medii care nu au legatura cu incaperea.

La bas nu e o problema deosebita amplasasarea - nici nu ma leg de asta, Basul e bine unde e.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări