Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuit planetara dreapta LOGAN

yo9gcc

Postări Recomandate

Momentan plantara este pe masina, pentru inceput vreau sa cumpar alta dar nu prea stiu ce marca sa cumpar, am inteles ca sunt multe reconditionate si nu as vrea sa ma aeg cu asa ceva. Dupa inlocuire o sa o demontez si pe cea stricata sa vad exact ce defect are si daca sunt pise de schimb pentru ea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9gcc

9

• GEO 53 BN

5

• doru3160

4

• DENSUSAN

3

Top autori în acest subiect

Care e diferenta de pret intre una originala si una fabricata aiurea pe vapor?Merita?Am un coleg care a trebuit sa schimbe kitul ambreaj la o solenta.S-a bucurat ca a dat un pic mai mult de jumate din pretul pe original,dar dupa 3 luni a trebuit sa-l schimbe pt ca placa presiune era mai moarta decat la setul dat jos.Una peste alta,a cheltuit mai mult decat daca lua original din prima.

Link spre comentariu

In general o piesa de concurenta costa cam 40-60% din valoarea originalului, dar nu este o regula.

Depinde si ce marca de piese folosesti deoarece sunt destui producatori "aftermarket" care fac lucruri bune, unele la fel de bune ca originalele sau chiar mai bune. Pretul nu este o referinta.

salut!cel deplastic este mai rezistent dar ne ferim de el pentru ca e mai greu de lucrat cu el.

Multumesc, am comandat din nou cel de plastic, sa vedem la sfarsitul saptamanii daca sunt probleme.

Editat de one
Link spre comentariu

Diferentele dintre cele originale si alti producatori sunt destul de mari, una originala este peste 1100 lei iar cea mai  ieftina incepe de la 200 lei. Nu vreau sa pun nici din cele facute pe vapor dar nici originale, nu cred ca se merita mai ales ca un Logan din 2006 cred ca se vinde pe la 1500 de euro.

Momentan nu ma gandesc la reparat, stiu ca este defecta, am verificat asta (nu are rost sa pun poze), Curios este ca este defecta la articulatia dinspre cutie nu cea dinspre roata si chiar nu am plecari ,,zbuciumate,,  cand plec de pe loc.

Pe mine ma interesa doar un nume de producator de la cei care au inlocuit planetara, au kilometrii destul de multi cu ea si fara sa le faca probleme.

Link spre comentariu

Burdufurile,mai nou,(din plastic) sint facute din poliuretan, un material mult mai rezistent decit cauciucul. Cauciucul se ''coace''(vulcanizeaza) din cauza caldurii,mai ales vara,devenind mai rigid si rupindu-se in timp. Apoi e suficient sa fie agatat de vreo sirma si se rupe. Poliuretanul nu se coace , mentinindu-si calitatile mult mai mult timp decit cauciucul.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Poate gresesc,dar in mintea mea o piesa de origine trece prin anumite teste pana ajunge sa fie agreata la folosire pe o marca de automobil.Una e sa cumperi o tripla sau un ornament,alta e sa cumperi un element mecanic cu pondere in buna functionare si chiar ce tine si de siguranta.Produsul aftermarket sare cateva etape esentiale si ajunge direct la vanzare.Poate teste de fiabilitate,tenacitate,rezistenta la uzura sau suprasarcina ar fi trecute,dar atunci in mod sigur acel produs n-ar mai fi la fel de ieftin.Repet,poate e doar in imaginatia mea,si unii care produc pe genunchi in bucatarie reusesc sa faca produse mai bune decat cele de origine,nu vreau sa contrazic.

Link spre comentariu

Cred ca se plateste marca, calitatea mai putin, cred ca foarte multi au observat ca o piesa inlocuita pe masina tine mult mai putin decat cea cu care a fost echipata masina din fabrica. Traim in epoca in care un salam este valabil 3 ani iar un calculator se strica dupa 6 luni. Si apropo am inlocuit si eu la ea parbrizul si m-a costat 150 de lei iar contactul vreo 120 lei cand la reprezentanta era peste 400 lei contactul.

Link spre comentariu

De ce Service-urile reprezentantelor practica preturi prohibitive? Ca doar nu-s facute pe Luna!

Din acelasi motiv pt care platim la restaurant 7 lei pe o sticla cu apa minerala,iar la supermarket pe aceeasi apa platim 1,5 lei.Daca e acelasi producator,aceeasi calitate, e firesc fiecare sa cumpere de unde e mai ieftin...de acum intram pe taramul marketingului.

Link spre comentariu

Reprezentantele mizeaza pe faptul ca pe perioada garantiei, proprietarul autoturismului este obligat sa mearga la ei. De aceea-l tund pe om asa de ''scurt''. Cind trebuie sa mearga la reviziile planificate,musai trebuie scoata banul din buzunar,pentru schimbul uleiului,filtrului de ulei, aer si pentru mai stie mama zmeului eu ce. Atunci baieti-s freaca miinile.

Ai dreptate Doru.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Am inlocuit planetara, neprimind nicio parere privind o marca mai acceptabila  la pret si calitate, am plecat cu gandul sa cumpar marca GENERAL RICAMBI, a adus planetara si hai sa ii fac si eu o verificare, pot spune ca se simtea jocul la mana si la tripoda si in partea dinspre roata, am cerut alta sa fac o comparatie si a venit cu alta marca SOREA la acelasi pret, diferenta era enorma nu se simtea absolut niciun joc asa ca m-am ales cu aceasta marca - SOREA - made in franta, am montat-o si la prima vedere nu se mai simte nicio bataie, la cea veche se simtea o trepidatie si la mers drept, o sa ies acum si o sa o supun la teste si in viraj si accelerata.

O sa va tin la curent cu testul si s-a vedem daca are durata de viata lunga.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator Moglan Cornel

Va salut.Stie cineva daca pot inlocui planetara de pe partea dreapta la un Logan 1,4 MPI,cu una de la un Logan 1,5 DCI?Am vazut ca prima are 21 dinti ext. iar  DCI-ul  23 dinti ext.Pot schimba cu  fuzeta cu tot?

Link spre comentariu

Buna!

Cele doua planetare sunt complet diferite:

cea de dci e mai lunga 898mm pe cand cea de mpi are doar 765mm +prinderea la cutie e diferita, cea de dci e cu dantura exterioara de 26 pini si mpi cu dantura interioara de 23 dinti iar la roata e cum ati spus dumneavoasta (degeaba schimbati fuzeta ca nu se impaca cu parte cealalta)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări