Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuit planetara dreapta LOGAN

yo9gcc

Postări Recomandate

Dupa o inlocuire de burduf la planetara, executata de mantuiala de un ,,meserias,, a inceput sa bata destul de rau la viraj stanga. 

Vreau sa o inlocuiesc dar vad ca cea originala are un pret destul de mare.

M-ar interesa ceva marci recomandate de cei care au mai schimbat, efectiv nu stiu la ce marca sa ma opresc. Am citit ca ar fi si planetare reconditionate la vanzare dar nu sunt specificari in prezentarile lor pe siteuri. Am mai vazut ca sunt si de dimensiuni diferite pentru acelasi tip de masina de la 780 la 800 mm, chiar nu conteaza o diferenta de 20 mm.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9gcc

9

• GEO 53 BN

5

• doru3160

4

• DENSUSAN

3

Top autori în acest subiect

An fabricatie 2006, parca pana in 2007 au pus planetare la care nu se pot inlocuii capul de planetara. 

Confirmare facuta de acel meserias -  :nerv care a inlocuit burduful.

Link spre comentariu

Pai va spun eu ce a facut"Dorel".A umblat cu mainile murdare,si mai mult ca sigur ca vaselina care mai era in articulatie a asezonat-o cu plaf,nisip etc.....Cand se schimba un burduf de planetara,se da jos planetara de pe masina,si se spala cu benzina articulatia pana iese benzina curata.

Apoi burduful nou se monteaza "cu mainile curate",pe un banc curat.Si vaselina noua,si de calitate.

Mai este si o situatie cand "Dorel" nu e de vina:se merge cu burduful rupt o perioada mai lunga,vaselina este aruncata,si articulatia ramane fara ungere,rezultand uzura prematura.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

La aproximatv 2 luni. Nu a curatat planetara deloc iar cand a introdus burduful pot spune ca a luat tot nisipul de pe ax si in amestec cu vaselina a facut conditii pentru se uza mai repede. Nici nacar vaselina veche nu a sters-o, a mai completat cu cea din punga care a venit cu burdufurile.Am scris odata cu Adrian, si confirm exact cum a spus el in prima parte. Fisura era cam de 1 cm in burduf (posibil am prins o sarma) si nu am mers mult cu ea.Problema cea mai mare a fost ca eu eram langa el cand a facut toate operatiunile daaaaar am crezut ca stie el ce face mai ales ca avea un atelier destul de incarcat cu scule de scule, elvator, presa hidraulica, ce mai a facut impresie la prima vedere.

Editat de yo9gcc
Link spre comentariu

Ei in locul tau as fi luat planetara si i-as fi dat in cap cu ea. Pai cum mama dracului s-a gindit sa nu curete planetara de vaselina murdara? Vaselina cu nisipul aferent a actionat ca si un polizor. Nici ca se putea o combinatie mai buna. Nu te-ai dus la el sa-i bati ''talpa obrazului'' nu cu degetul ci cu o.......... coada de matura.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ma leg de acest topic pentru a va cere parerea asupra unui element corelat:

doresc sa schimb burduful de la planetara la o masina de alta marca.

Cel original de pe masina pare a fi din cauciuc, insa in comert am gasit burduf "original" (marcat cu sigla VW Audi) din material termoplastic si burduf "ne-original" din cauciuc.

Eu as inclina mai degraba spre cel din plastic dar as dori sa stiu si alte pareri inainte de a-l cumpara.

Am cumparat deja unul din plastic (nu stiam ca sunt 2 tipuri inainte de a-l cumpara online) si am gresit dimesiunea, mi s-a parut relativ dur si imi dau seama ca ar fi mai rezistent la vaselina si alti agenti, dar ma intreb daca deformarea continua nu il va rupe mai devreme decat unul din cauciuc. Aceasta nu insemna bineinteles ca cel care este acum pe masina s-ar fi rupt neaparat din cauza deformarii si nu din cauza vreunei pietre sau alt agent mecanic, mai ales ca celelalte sunt in stare buna.

Acum ma gandesc daca sa iau acelasi tip (bineinteles dimensiunea corecta) sau altul echivalent.

Exista vreun avantaj pentru un tip sau altul ?

Editat de one
Link spre comentariu

Ma leg de acest topic pentru a va cere parerea asupra unui element corelat:

doresc sa schimb burduful de la planetara la o masina de alta marca.

Cel original de pe masina pare a fi din cauciuc, insa in comert am gasit burduf "original" (marcat cu sigla VW Audi) din material termoplastic si burduf "ne-original" din cauciuc.

Eu as inclina mai degraba spre cel din plastic dar as dori sa stiu si alte pareri inainte de a-l cumpara.

Am cumparat deja unul din plastic (nu stiam ca sunt 2 tipuri inainte de a-l cumpara online) si am gresit dimesiunea, mi s-a parut relativ dur si imi dau seama ca ar fi mai rezistent la vaselina si alti agenti, dar ma intreb daca deformarea continua nu il va rupe mai devreme decat unul din cauciuc. Aceasta nu insemna bineinteles ca cel care este acum pe masina s-ar fi rupt neaparat din cauza deformarii si nu din cauza vreunei pietre sau alt agent mecanic, mai ales ca celelalte sunt in stare buna.

Acum ma gandesc daca sa iau acelasi tip (bineinteles dimensiunea corecta) sau altul echivalent.

Exista vreun avantaj pentru un tip sau altul ?

salut!cel deplastic este mai rezistent dar ne ferim de el pentru ca e mai greu de lucrat cu el.

Link spre comentariu

Azi am fost la alt service sa imi confirme planetara defecta, culmea este ca defectul este la tripoda (partea dinspre cutie), acolo este jocul destul de mare. Condus sportiv nu prea am, deci cred ca tot de la ,,meserias,, i se trage.

Am inteles ca sunt pe piata multe planetare reconditionate si la magazin nu prea iti spun ca sunt reconditionate sau se fac ca nu stiu si nu as vrea sa ma aleg cu asa ceva. 

As vrea, daca stiti ceva detalii cum as putea sa recunosc o planetara reconditionata, bineinteles ele par ca si noi. Trebuie sa ma opresc la o marca nici chinezarie dar parca nici originala!!!!!

Link spre comentariu

Nu stiu cum este la Logan daca are ace role sau numai cele 3 role masive deoarece la multi pierdeau la montare din acele role si automat are joc in tripoda si daca nu ma insel erau cate 27 de bucati pe o rola.

Toti vreti raspunsuri concrete dar niciodata nu puneti o poza....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări