Stefan B Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Salutare,recent am intrat in posesia unui amplif Luxman L200.Partea de alimentare pare ok,am +-45v. Pe un canal este ars finalul npn si prefinalul iar pe celalalt canal sun arsi ambii finali .Cand l-am gasit eu in loc de sigurante in socluri avea montata cate o lita de cupru semn ca cineva a mai incercat sa-l ''puna in functiune''.Dupa ce am deconectat piesele arse l-am alimentat si se aprind cele doua led-uri rosii de pe placa,nu stiu daca e de rau sau de bine. Intrebarea este daca merita reparat acest amplif si daca da ce tranzistori recomandati pt finali si prefinali. Multumesc. Link spre comentariu
no_onne Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Specifica ce tranzistori de iesire are? Link spre comentariu
Luca Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Se merita reparat, Dar nea aparat cu finali originali, dintre finali si prefinali noi cei mai buni sunt cei de la ON Semiconductor. Poti gasi finali SH din recuperari vezi rubrica vanzari. Acele 2 leduri sunt pentru partea de atac, este Ok ca se aprind ! Link spre comentariu
Stefan B Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 (editat) Specifica ce tranzistori de iesire are? Tranzistorii de iesire sunt 2sa1263 si 2sc3180 Desi am mai pus poze pe forum spre rusinea mea nu mai stiu cum se procedeaza. Editat Martie 19, 2016 de Stefan B Link spre comentariu
validae Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Încarci pozele pe Imgur gif și copiezi link-urile BB Code (for Forums) din dreapta paginii. Nu necesită crearea unui cont....și nu consumă spațiu de stocare. Link spre comentariu
Stefan B Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 Încarci pozele pe Imgur gif și copiezi link-urile BB Code (for Forums) din dreapta paginii. Nu necesită crearea unui cont....și nu consumă spațiu de stocare. Multumesc,atasez si o schema aproape identica Link spre comentariu
zal Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Principalul handicap al amplifului e lipsa unei protecţii, de asta trebuie umblat cu grijă. Mai sînt şi altele. 1. verifică şi înlocuieşte cond electrolitici din calea de semnal, mai ales cei din bucla de corecţie Baxendall a etajului final. 2. verifică semiconductorii începînd cu etajul pilot spre ieşire. Tot ce nu are rez de izolaţie şi inversă a joncţiunilor se înlocuieşte. 3. verifică rez fuzibile verzi şi rez ceramice din emitoare. 4. findcă radiatorul e anemic, la reglaj deschide mai puţin trz finali cei noi, să meargă reci în gol (500-550mV între b-e la fiecare trz final). Link spre comentariu
Stefan B Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 Multumesc,va rog o recomandare pt tranzistorii finali si prefinali. Link spre comentariu
zal Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 2SA1943/2SC5200 la finali şi prefinalii 1SA1306/2SC3298. Se găsesc uşor, dar atenţie la făcături. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Tranzistori finali găsești la AdElectrocom, 16lei/buc,garantez pentru ei ca nu sunt făcături,acolo găsești și prefinali. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 sa nu te astepti la un sunet miraculos.suna clar, dar nu te da pe spate orice i-ai face...eu am un l-230 la care deja am inlocuit conzii de filtraj cu altii noi si barosani de firma ca si conzii de cuplare pe intrari si reactie negativa cu nichicon muse bipolari si tot nu suna suficient de bine dupa parerea mea.bias-ul nu poate fi reglat agresiv , radiatorul este rece ca moartea pe 8 ohmi , nu se incalzeste un pic mai bine nici pe sarcini de 4 ohmi(lucru care dupa parerea mea nu este dovada de superinginerie cu toata supervrajeala clasei b low distortion si oricum se aud clar distorsiunile cand treci de la 8 la 4 ohmi pt ca se tine intr-o singura pereche de finali si niste drivere anemice ) traf-ul meu este mai mare decat al tau desi schema este aproape identica , dar tot degeaba....Amplificatoarele in clasa b care suna ok au driverele in clasa a sau alte smecherii si ceva tot lucreaza cald.Imperecherea trz de putere dupa hfe nu e la indemana.Eu as face un singur canal dintr-un astfel de amplificator prin comasarea tuturor tranzistorilor disponibili si remodelarea schemei de baza.Nu gasesc insa unul identic la un pret bun... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Iti recomand sa folosesti ca finali NJW1302 si NJW3281 de la On Semi si ai terminat problema. Link spre comentariu
Stefan B Postat Martie 20, 2016 Autor Partajează Postat Martie 20, 2016 Multumesc tuturor pt sfaturi,deocamdata am comandat cei recomandati de Zal,dar mai am si alte ''vechituri'' care stau la coada. Urmatorul ar fi un Fisher rs9010 pt care inca nu am gasit schema. Link spre comentariu
zal Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 (editat) Ca protecţie suplimentară, poţi înseria cu ieşirile fiecărui canal o siguranţă de 6,3A temporizată (lentă). ............. Seria Fisher 90xx din 1992 foloseşte scheme simple în amplifurile finale, nu ai nevoie de documentaţie. Editat Martie 20, 2016 de zal Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 pt mai multe detalii asupra imbunatatirilor care pot fi facute la un model extrem de asemenator cu al tau(al meu ;-)) http://www.hilberink.nl/codehans/luxman19.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum