Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Optimum MH 25SV - ce parere aveti despre freza asta?

Vasi Mihalca

Postări Recomandate

Salut, 

De vreo luna buna ma uit la modelul asta de optimum si ma cam bate gandul sa-mi fac un cadou de ziua mea :d

http://www.optimum-maschinen.de/produkte/fraesmaschinen/optimill-mh-25v-mh-25sv/index.html

Masina o sa fie ca si hobby luata, stiu ca e mult mai ieftin un fus22, insa e trifazica, are vreo 800kg...Atelierul meu de hobby, nici in prezent nici in viitor nu cred ca ar putea acomoda o masina de dimensiuni mai mari. 

Ma intreb daca 10Nm cuplul motorului este putin pentru frezat otel. 

Imi place ca are motoare pe toate axele, avans pe toate axele, panoul ala de control si DRO-ul vin deja instalate. 

Nu are surube cu bile, insa pe parcurs o sa fac si conversia la surube cu bile si CNC. 

O alta chestie ce-mi place mult la ea este faptul ca are BT30 cu prindere rapida (pe viitor as putea sa-i fac un ATC destul de simplu)

Modelul e destul de nou, inafara de videos cu modelul BF30 care are cam aceleasi dimensiuni, nu am gasit nimic pe youtube. 

Mersi,

Vasi 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vasi Mihalca

3

• chas3

2

Top autori în acest subiect

Intrebarea daca frezeaza otel este vaga. Exista oteluri si oteluri. Existe regimuri de aschiere si regimuri. In fond si cu un dremel poti macina treptat o bucata de otel. Si cu un BF20 care are jumatate din puterea aia, frezezi otel. Depinde ce fel de otel si in ce regim vrei sa il prelucrezi.Sunt calculatoare de incarcare a frezei cu care poti vedea pentru un material/regim/si scula anume, cati HP sunt necesari.Parerea mea e ca e cam scumpa. Daca o vrei CNC sunt masini deja cu comanda numerica in zona aia de pret.

Link spre comentariu

Sunt limitat de volumul si masa masinii precum si de alimentare. Atelierul meu acuma e intr-un demisol, tot cam in ceva spatiu de genu o sa fie si de acum inainte. 

Link spre comentariu

Ai niste exemple de prelucrari comune pe care ai vrea sa le faci cu ea?De asemenea ai putea sa faci o comparatie de pret intre un BF30 simplu si ce are asta in plus (gen riglele digitale facute in regim DIY, etc) ca sa vezi cat iesi cu una comparat cu cealalta.

Link spre comentariu

Asa o comparatie de plusuri si minusuri ar fi ceva de genul:

BF30

-are con ISO30 deci se prinde cu threaded rod, schimbarea sculei e mai anevoioasa

-are gearbox, ceea ce e si cu plus si cu minus, cu minus dpdv al zgomotului, cu minus ca max rpm e 3000 fata de 4000 cat are MH25SV

-are 260kg vs 200kg

-standul pentru BF30 este mai scump cu aproape diferenta de pret dintre cele doua

MH25SV - are con BT30, are un locas unde bagi un inbus, de care invarti 90grade si o penseta ce prinde conul, asta o pot adapta usor sa fie comandata pneumatic sau hidraulic

- are avans pe toate axele si motoare cu mountings deja instalate

Cea mai corecta comparatie ar fi cu modelul MH25V care e cu 1000 eur mai ieftina

Editat de Vasi Mihalca
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări