Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Improvizatie radio auto .

Vizitator piciu3

Postări Recomandate

Consumul este dat de suma consumurilor cumulate ale circuitelor sale, nu poți să tai alimentarea oricărui bloc și să mai funcționeze cum trebuie. Fără CD merge, fără iluminat nu știu cum te mai descurci, dar ai putea totuși să elimini doar ledurile ce luminează tastele și lași doar backlight-ul afișorului. Dar mare parte a curentului consumat este cauzat de diversele procesoare și integrate folosite, pe acelea nu le poți elimina, fiindcă e posibil să nu mai funcționeze nimic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

3

• validae

3

• fratello

2

• Barbu Andrei

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator piciu3

Am reusit si am taiat alimentarea ledurilor din panel si a scazut consumul de la 0,75 la 0,62 A . cu toate ca nu mai am leduri aprinse in spatele display-ului  , datele se vad .

Pai la blocurile de care nu am nevoie ma refeream cand spuneam sa mai decuplez cate ceva ... de exemplu : procesorul care se ocupa de cd , la ce sa-l mai tin alimentat daca nu il folosesc? problema este ca nu stiu care ar fi si daca nu dauneaza daca-l dau afara . eu as face proba , as scoate cate un procesor pe rand dar nu mai reusesc sa-l pun la loc daca e si dauneaza . Am mai gasit pe fisaj functie de PHONE ( ce este asta? conectarea prin bluetooth ? ) pe care nu o voi folosi niciodata si ma pot lipsi de ea din aparat. 

Link spre comentariu

Parerea mea e ca mai bine cumperi un modul radio cu USB si cititor de carduri si il atasezi unui amplificator. Nu cred ca te va costa mai mult de 50lei , cam cat ar fi un radio cu USB portabil. Pararerea mea e ca nu vei reusi sa ai un consum mai mic de 500mA la dracovenie. Doar finalii "trag" 300mA din acumulator. 

Link spre comentariu
Vizitator piciu3

Acele module cu slot usb au doar fm din cate stiu , deci sare din schema pt ca nu au si lungi si medii . Am scos un final afara si s-a reus consumul cu  100mA , nu consuma mult . ledurile din panel iau si ele cam 130mA max .

Link spre comentariu
Vizitator piciu3

Pai daca era vorba sa-l alimentez direct la transformator , nu ma mai chinuiam cu consumul . vreau sa fie si portabil , sa nu umblu cu rola de cablu dupa mine .. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări