Nostalgic Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Aceasta este schema. Am construit-o ,se comporta bine. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Care e treaba cu potentiometrii aceia cu 40 % ? ... Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 ..si acel condensator electrolitic de 10 micro (C4) pe cursor? Link spre comentariu
gauss Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 (editat) Pare un fel de soft - start ... ma rog , la o privire " in fuga " ! Editat Martie 19, 2016 de gauss Link spre comentariu
klaxxon Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 Explicaţiile le găsiţi în articolul din Tehnium. http://i.imgur.com/07H6a5R.png Eu mă gîndesc să-i pun şi un LED de semnalizare atunci cînd sursa intră în limitare, folosind ieşirea comparatorului respectiv şi un tranzistor. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Valabil pentru schema din primul post . Cea postata de dl . NOSTALGIC e ... altceva ! Link spre comentariu
klaxxon Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 Schema e destul de asemănătoare. Probabil că cea din Tehnium a fost „adaptată” după cea din – presupun – Elektor, postată astăzi de dl. NOSTALGIC. Cele 40 de procente sînt într-adevăr ciudate. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 cu cele 40 % procente la potentiometri , asa erau inscrisi in programul de editat scheme . Eu am omis ,din graba sa le sterg. asta arata punctul unde se afla cursorul pozitionat din valoarea totala a potentiometrului. Configuratia cu R9,C4, operational U4B, reduce brumul de retea la iesirea alimentatorului.R9 este un semireglabil ce se regleaza odata pentru totdeauna. In rest schema este asemanatoare, dar mai imbunatatita. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Multumesc pentru explicatii NOSTALGIC. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Mie personal nu-mi place partea de reglare a curentului. Suntul de 0.5 ohmi mi se pare exagerat de mare, o valoare mai normala ar fi 0.1 Ohmi. De asemeni niciodata nu mi-au placut schemele unde se divizeaza tensiunea de pe sunt cu potentiometru la intrarea operationalului. O solutie mai buna ar fi reglarea curentului dupa operational si eventual folosirea unuia de tipul "zero drift" sau a unui circuit dedicat amplificator de intrumentatie ( asa am vazut ca se traduce din engleza). Sunt deacord ca la vremea publicarii acestea eram conditionati de materiale dar acum sunt AO si sunturi performante peste tot si preturile sunt pentru toate buzunarele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum