Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursă cu LM324

klaxxon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

8

• klaxxon

6

• Marian

3

• gica70

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema e destul de asemănătoare.
Probabil că cea din Tehnium a fost „adaptată” după cea din – presupun – Elektor, postată astăzi de dl. NOSTALGIC.
Cele 40 de procente sînt într-adevăr ciudate.
Link spre comentariu

cu cele 40 % procente la potentiometri , asa erau inscrisi in programul de editat scheme . Eu am omis ,din graba sa le sterg. asta arata punctul unde se afla cursorul pozitionat din valoarea totala a potentiometrului.

Configuratia cu R9,C4, operational U4B, reduce brumul de retea la iesirea alimentatorului.R9 este un semireglabil ce se regleaza odata pentru totdeauna.

In rest schema este asemanatoare, dar mai imbunatatita.

Link spre comentariu

Mie personal nu-mi place partea de reglare a curentului. Suntul de 0.5 ohmi mi se pare exagerat de mare, o valoare mai normala ar fi 0.1 Ohmi. De asemeni niciodata nu mi-au placut schemele unde  se divizeaza tensiunea de pe sunt cu potentiometru la intrarea operationalului. O solutie mai buna ar fi reglarea curentului dupa operational si eventual folosirea unuia de tipul "zero drift" sau a unui circuit dedicat amplificator de intrumentatie ( asa am vazut ca se traduce din engleza). Sunt deacord ca la vremea publicarii acestea eram conditionati de materiale dar acum sunt AO si sunturi performante peste tot si preturile sunt pentru toate buzunarele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări