Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul tv LED depanat

Vizitator

Postări Recomandate

Nu am desfacut pana acum un monitor sau un tv LED.
Lucrand numai sambata daca pica ceva, mi-e teama sa nu fie probleme noi, mai greu abordabile, mai ales ca nu mai sant intr-o forma fizica adecvata.
Ma refer la intreruperi de LED-uri pe care sa le gasesc greu sau ceva tehnologii de prindere la care sa nu ma descurc.
Cred ca ati inteles in mare problema...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• MifTy

1

• johny

1

• serban

1

Top autori în acest subiect

Da, pana acum m-au intrebat 3 vecini daca depanez asa ceva; toti aveau probleme cu iluminarea. M-am uitat un pic la poze google si am vazut mai multe sisteme de leduri. Ce faci cand se arde un led, sant uzuale, se gasesc independent in magazine?

Link spre comentariu

Stai liniștit ca sunt puține la care trebuie sa desfaci display-ul sa schimbi leduri, majoritatea au defecte în soft sau în inverter

Editat de serban
Link spre comentariu

Un coleg s-a mutat din Buc. Un vecin a venit cu un tv LED si a observat ca era umblat la leduri. La fel ca si mine nu a stiut cu ce sa le inlocuiasca, asa ca l-a adus el in Buc la` primul depanator care a inlocuit alte leduri arse. Parca 2 benzi de cate 18 leduri avea aparatul.

Asta era si sensul deschiderii subiectului, are rost sa primesc la reparat aparate cu defect de backlight, sant multe modele de leduri in interior, se gasesc usor...

Link spre comentariu

Asa multe modele de leduri, nu sunt , pentru backlight  ,  -   alb ,  3V3 , smd .... 

destul de dificil de inlocuit  pentru ca sunt  acoperite cu un plastic pentru reflexiia luminii, 

la mai toate tv-urile, de aia se prefera a fi cumparata toata banda . 

Cea mai buna si sigura sursa de a fi procurate  este , din aparatele tv led  , cu display-ul spart . 

Si asa cum bine zice  Dan cod   mai sus, cam   75 % din  problemele  cu  lipsa backlight sunt , defectiuni de leduri . contacte , 

imperfecte sau oxidate pe conectori , etc .

Ceea ce implica o munca dificila ,adica dezmembarea completa a display-ului 

cu riscurile aferente ,  ruperi de matrice ,depuneri de mizerie pe  matrice  sau folii reflectoare .... 

asa ca dragi colegi , spor la pret , ca munca-i grea . 

serban lipsa backlight din soft ?????? chiar ai intalnit asta ????

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc, un raspuns nemtesc de la Viena. 

Deci la 60+, retragerea din meserie.

Si din nou ceata: ruperi de matrice...

~Am cautat pe YT si am gasit ceva:

Posted ImagePosted Image

Ce numiti matrice aici?

Link spre comentariu

Display-ul ,partea din fata , ecranul , sticla sau plasticul care se ocupa cu afisarea de date

matrita , matrice , Dumnezeu stie cum se mai numeste . 

Ok scuze,  stii ca astia de afara mai uita romaneste din pacate . :)

Eu si nu doar , display - spun,  atunci cand ma refer la tot ansamblul 

matrice , table,  plastic , folii ,sisteme de prindere  etc, insa daca in context 

trebuie sa ma refer doar la o anumita parte   tin sa  cred ca e bine matrice , matrix , matrita 

si nu neaparat sticla plastic sau display pentru ca exista si destule modele ce au sticla/ plastic/ecran   de protectie ...

https://www.google.at/search?q=display+matrix&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiyuoGWn9rLAhXBfhoKHSSpDhwQ_AUIBigB&dpr=1

Si ce poate fi mai naspa , ca pentru a inlocui 1 led sau a fixa ,lipi  ,curata un contact , sa rupi matricea ,displayul ,sticla unui tv de 

vreo 55 inch  la un tv de 1500-2000  euroi . Sa zicem un Philips din seria 7-9 ,  alea ce la model au dupa "PFL 7,8,9 xxx

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc, un raspuns nemtesc de la Viena. 

Deci la 60+, retragerea din meserie.

Si din nou ceata: ruperi de matrice...

~Am cautat pe YT si am gasit ceva:

Posted ImagePosted Image

Ce numiti matrice aici?

Operatia riscanta este pana ajungi la leduri.Acolo e poezie.Si asamblarea tuturor straturilor la loc.Daca astea s-ar fi desfacut prin spate era frumos.
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări