Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony Bravia T-con defect

Vizitator shiva

Postări Recomandate

Vizitator shiva

Buna seara,

Am un Sony Bravia KDL-37V5500 la care s-a dus T-CON-ul. S-a vazut tot mai prost si tot mai prost pana nu s-a mai vazut deloc.

Lasand la o parte frustrarea personala pt. ca un televizor asa de scump (la achizitie) s-a stricat in nici 5 ani de zile pe net nu gasesc deloc T-CON de schimb, adica cu codul 185740611. Din service-ul oficial am primit raspunsul ca nu se mai fabrica de ceva vreme.

Conform listei de-aici, acelasi model de T-CON s-a folosit si la modelele Sony: KDL-37P3600, KDL-37P5500, KDL-37P5600, KDL-37P5650, KDL-37S5500, KDL-37S5600, KDL-37S5650, KDL-37V5500, KDL-37V5610, KDL-37V5800, KDL-37V5810.

As vrea sa stiu:

1. Care e cauza cea mai probabila a defectarii T-CON-urilor? Ceva chip? Daca da, e acceasi cauza ca la YLOD-urile de la PS3? S-ar putea inlocui?

2. La inlocuirea unei placi T-CON cu una identica trebuie facute ceva reglaje la televizor? Daca da, despre ce reglaje e vorba?

3. Am nevoie de echipamente speciale pt. a intra in meniul de service a televizorului?

4. As putea pune si alt T-CON? Ar fi compatibil? De ex. am gasit de vanzare T-CON cu codul 185740711 sau T-CON-ul de la un Kdl-40v5500 cu ecran spart.

S-ar parea totusi ca nu, dupa ce scrie aici:

The reason why TCON assemblies have not been available in the past was due to the large amount of correctiondata stored within NVM data points located on the board. Tolerance issues during the manufacture of the LCDpanels required white balance, gamma, and uniformity corrections to compensate for these inherent productionissues. There are other items for correct panel operation but the above mentioned items are the most critical.

5. Am gasit ca ar exista si kit de reparatie AUO (si in Romania). S-ar potrivi sau trebuie desfacut TV-ul pt. seria placii T-CON?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

1

• laur_12

1

• Florian Ciobanu

1

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator shiva

Am primit raspunsurile la intrebarile #1 si #2:

#1. Se deslipesc cipurile de la caldura.

#2. Trebuie actualizat firmware-ul ca sa recunoasca noul T-CON. Televizoarele Sony sunt mai speciale la faza asta.

Dupa logica mea, daca s-ar face reball (pt. #1) n-ar mai trebui #2 deci s-ar putea face in regim DYI, cu minim de cunostinte si scule.

Editat de shiva
Link spre comentariu

Mai lasa-ma domne' cu "cipu ,rebalu si firmueru"  :95 .Schimba integratul indicat cu rosu,pui un AS15G(sauF),si gata.(pe placa nu e AS15,este un echivalent:HX8915A,sau EC5575,SL1014I sau ce dracu' o mai fi).

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Buna seara,

Am un Sony Bravia KDL-37V5500 la care s-a dus T-CON-ul. S-a vazut tot mai prost si tot mai prost pana nu s-a mai vazut deloc.

ce tare faza  :rade:  de unde stii cai t-con defect? daca este tuneru defect  :91 schimbi t-con degeaba  :84

posibil vreo lampa obosita  :scarpin ETC....

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Dacă puneai o poză cu imaginea, sau cu ce s-o mai vedea acolo, era mai bine..... până la urmă se mai vede ceva ?... Iluminat (backlight) mai are ?

Vă rog să terminați cu răspunsurile ,,la mișto,, că nu e Bodegă.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări